Ostale škole u Velikoj Britaniji

Askot

Bodiam

Effingham

Falmut

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

High Wycombe

Ili

Jork

Kingham

Koventri

Krojdon

Lejk Distrikt

Lester

Lidington

Mickleham Village

Oswestry

Oukam

Ramsgejt

Rendcomb

Ribble Valley

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Truro

Velika Britanija

Vorminster

Škola

Studio Cambridge

Ova škola osnovana je 1954. godine i najstarija je škola engleskog jezika u Kembridžu. Priznata je od strane British Council-a, a član je i English UK, vodeće svetske asocijacije za učenje jezika u inostranstvu, kao i prestižnog udruženja nezavisnih škola IALC. Pored programa za odrasle polaznike organizuje i 6 letnjiih i 1 celogodišnji centar za decu.

Glavna škola za odrasle smeštena je na 15 minuta šetnje od centra grada na adresi Station Road, Salisbury Villas. Sastoji se od dve viktorijanske zgrade iz 19. veka koje pripadaju Univerzitetu u Kembridžu i u kojima su polaznicima na raspolaganju 22 savremene učionice, jezička laboratorija, studentski servis, besplatan internet i WiFi kroz ceo školski centar, bašta za odmor i kafe u kome se mogu kupiti doručak, ručak i užina.

Vannastavne aktivnosti – Škola ima čitav tim ljudi koji se bave društvenim aktivnostima nakon nastave polaznika. Organizuju se različite aktivnosti (besplatne ili uz doplatu) počev od različitih sportova, izrade rukotvorina, večeri u pabu, pica večeri, do odlazaka na lokalne fudbalske utakmice, jezičkih radionica i obilazaka znamenitosti grada. Vikendom se organizuju ekskurzije i obilasci destinacija poput Londona, Oksforda, Bata, Edinburga i drugih. U cenu programa uključeno je 5 popodnevnih i jedna večernja aktivnost nedeljno. Po dolasku u školu polaznici dobijaju nedeljne novine u  kojima postoji raspored aktivnosti za taj period. Prvog dana škole, polaznici rade test jezika radi procene njihovog trenutnog nivoa znanja, a nakon toga raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe, koje su internacionalne (polaznici iz 65 zemalja sveta).

Kursevi engleskog u Kembridžu

Destinacija

Kembridž

Kembridž spada među najčuvenije i najstarije univerzitetske gradove u Velikoj Britaniji i svetu. Nalazi se na sat vremena od Londona, u istočnom delu Engleske, a velelepnost njegovih starih građevina i univerziteta nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Pitom i tih, Kembridž predstavlja idealno mesto za posvećivanje nauci. Brojni slavni naučnici i umetnici su se školovali u ovom gradu. Grad osvežavaju mnogobrojni parkovi kao i reka Kam (Cam) koja protiče kroz njega i stvara autentičan ambijent koji predstavlja idealno mesto za uživanje i učenje.

English Courses in Cambridge

Kursevi

Škola organizuje različite kurseve jezika za odrasle u zavisnosti od potreba samog polaznika.Nastava se organizuje tokom cele godine, a kursevi  počinju svakog ponedeljka ili određenim datumima (kod priprema za ispite). Namenjena je polaznicima svih nivoa znanja, od elementarnog do naprednog, a minimalan uzrast za pohađanje kursa je 16 godina (izuzev za standardni kurs jezika gde je minimum 18 godina). Po dolasku polaznici rade test jezika radi procene njihovog trenutnog nivoa znanja, a nakon toga raspoređuju se u adekvatne jezičke grupe koje su internacionalne (polaznici iz preko 75 zemalja sveta).

Standard English Course

20 časova nedeljno

Intensive English Course

28 časova nedeljno

Combination with 1 on 1

28 časova nedeljno

IELTS Examination

28 časova nedeljno

Cambridge Examination

28 časova nedeljno

English for Work

28 časova nedeljno

Smeštaj

Boravak u porodici je posebno iskustvo za polaznike. Uz mogućnost komuniciranja sa članovima porodice može da se stekne uvid u način života u Engleskoj. Porodice su rangirane u tri nivoa – standard smeštaj na bazi noćenja sa doručkom ili polupansionom i superior smeštaj na bazi noćenja sa doručkom. Sve opcije podrazumevaju jednokrevetnu sobu.

Rezidencije se nalaze u neposrednoj blizini škole, na 15 minuta pešačke udaljenosti od centra grada. Sobe su pretežno jednokrevetne, sa privatnim kupatilom, u cenu nisu uključeni obroci (osim za polaznike od 16 i 17 godina), a rezidencije nude visok nivo standarda smeštaja. Smeštaj traje od nedelje pred početka kursa do subote po završetku kursa.

Studio Cambridge

6 Salisbury Villas Station Road Cambridge CB1 2JF

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".