Ostale škole u Velikoj Britaniji

Askot

Bodiam

Effingham

Falmut

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

High Wycombe

Ili

Jork

Kingham

Koventri

Krojdon

Lejk Distrikt

Lester

Lidington

Mickleham Village

Oswestry

Oukam

Ramsgejt

Rendcomb

Ribble Valley

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Truro

Velika Britanija

Vorminster

Škola

Select English

Select English je škola u porodičnom vlasništvu i kako takva, neguje gostoprimiljiv i topao odnos sa svojim polaznicima. Škola je osnovana 1991. godine i može se pohvaliti kvalitetom nastave za koji je dobila akreditaciju od Britanskog saveta kao i članstvom u English UK.

Prostrani školski kampus poseduje 4 zgrade oko kojih su prelepe bašte. Za svoje polaznike škola je obezbedila 16 modernih i svetlih učionica od kojih neke imaju interaktivne table. Zajednička prostorija za druženje otvorena za sve polaznike, a tu mogu gledati i TV ili užinati. Pored ove prostorije, tu je i prostorija za samostalno učenje nakon nastave. Besplatan internet je omogućen za sve školske zgrade, a polaznici se mogu služiti i računarima u zasebnoj prostoriji. Kada su dani lepi, polaznici mogu uživati u okolnim baštama kampusa, sedeti i odmarati ili igrati stoni tenis i košarku.

Vannastavne aktivnosti – Kembridž je odličan izbor za sve one polaznike koji žele da upoznaju ovaj univerzitetski grad ali i imaju dobru povezanost sa prestonicom u kojoj mogu provesti slobodan vikend. Škola organzuje brojne posete i aktivnosti, pa se ne bi smeo propustiti obilazak King’s College-a kog je osnovao Henri VI 1441. godine i koji ima predivnu gotsku kapelu. Ispijanje čaja uz kolačiće u Grantchester voćnjaku i baštama vratiće Vas u doba Virdžinije Vulf, a brojni muzeji poput Fitzwilliam Museum, Polar Museum i Kettle’s Yard oduševiće Vas svojom postavkom. Kembridž je između ostalog veoma dobra destinacija za šoping, pa tako možete pronaći autlete Ted Baker, Levi’s, Kurt Geiger i druge. Neke aktivnosti koje škola organizuje su besplatne, dok za neke postoji doplata.

kurs engleskog u kembridžu za odrasle

Destinacija

Kembridž

Čuven po svojoj izuzetnoj arhitekturi, istoriji i tradiciji vidljivoj na svakom koraku, Kembridž je po mnogo čemu poseban univerzitetski grad. Svetski poznat kao dom prestižnog univerziteta i središte internacionalnog obrazovanja, Kembridž je idealno mesto za usavršavanje engleskog  jezika.

Zahvaljujući ogromnom broju kulturno-istorijskih znamenitosti, ovaj grad nudi kvalitetan i zanimljiv sadržaj svojim posetiocima, od obilaska istorijskih univerzitetskih zgrada, opuštanja u nekom od lokalnih kafea ili čuvenih studentskih pabova, kupovine  u Grand Arcade do inspirativnih šetnji ulicama, uživanja u lepoti grada i čuvenom punting –u.

kembridž punting

Kursevi

U ponudi škole su sledeći kursevi:

Standardni kurs jezika

20 časova nedeljno

Intenzivni kurs jezika

28 časova nedeljno

Standardni/Intenzivni kurs + IELTS kurs

32 časa nedeljno

Smeštaj

Škola svojim polaznicima obezbeđuje dve vrste smeštaja. Porodični smeštaj je dobar izbor smeštaja za polaznike koji i posle nastave želje da praktikuju engeski jezik, kroz komunikaciju sa svojim domaćinom. Smeštaj podrazumeva boravak u jednokrevetnoj sobi, dok su preostale prostorije zajedničke i polaznik ih deli sa svojim domaćinom (kuhinja, kupatilo, dnevna soba i druge). Cenom smeštaja obuhvaćen je polupansion, odnosno doručak i večera. Rezidencijalni smeštaj na raspolaganju je polaznicima samo u letnjem periodu. Smeštaj podrazumeva boravak u jednokrevetnoj sobi koja ima svoje privatno kupatilo, dok kuhinju deli 6 polaznika. U cenu rezidencijalnog smeštaja nisu uključeni obroci. Smeštaj traje od nedelje pred početak kursa, do subote po završetku kursa.

Transfer od/do aerodroma dostupan je uz doplatu. Transfer podrazumeva da predstavnik škole dočekuje polaznika na aerodromu i vozi ga direktno do smeštaja.

Program za 2023. godinu

Skinite PDF

Top 5 things to do in Cambridge

Top 5 things to do in Cambridge

1. Visit King’s College

King’s, founded in 1441 by Henry VI, lies on the River Cam and has its own imposing Gothic chapel. It boasts many famous alumni from scientists like Alan Turing, to novelists such as EM Forster.

2. Go punting

Loved by staff and students alike, a relaxing punt along the Cam under a blue, sunny sky is the perfect way to spend your afternoon after class.

3. Take Tea at Grantchester Orchards

Get a taste of the British countryside by walking to Grantchester and taking tea and scones in the Orchard Tea Gardens. Follow in the footsteps of Rupert Brooke, Virginia Woolf, EM Forster and John Maynard Keynes.

4. Visit one of the many great museums

There are many famous museums, including the Fitzwilliam, which always provides an interesting excursion for our students.

5. Quality shopping

Ted Baker, Apple, Fossil, John Lewis, Kurt Geiger, Levis, L.K Bennet London – these are just some of the fashion and technology outlets that can be found in the centre of Cambridge, not to mention the ever popular Primark.

Select English

Select English, Cambridge, 13 Station Rd, Cambridge CB1 2JB, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".