Zašto Egida?

Egida je centar za školovanje u inostranstvu i savetuje Vas prilikom izbora adekvatnog programa nastavka studiranja. Svoje iskustvo i partnerstva za obrazovnim institucijama u inostranstvu razvijamo od osnivanja 1982. godine.

Prvenstveno, Egida pruža svima besplatno savetovanje tokom kojeg se dobije više informacija o studiranju u inostranstvu, troškovima školovanja po zemljama, opštoj proceduri apliciranja…

Za naše studente nastojimo da ostvarimo što povoljnije uslove upisa. Egida pomaže studentima u ostvarivanju STIPENDIJA kod partnerskih fakulteta i svih ostalih univerziteta na koje upisujemo učenike.

Nebrojeno je razloga da se odlučite za studiranje u inostranstvu, a svaki student pored toga treba da nađe i lični razlog i inspiraciju koja će ga motivisati tokom školovanja. Kroz studiranje u inostranstvu upoznaje se svet, druge i drugačije nacije i kulture i tako mladi ljudi i sebe bolje upoznaju, osamostale se, nauče da razmišljaju i delaju van dotadašnjih okvira, usavrši se jedan ili više stranih jezika, stiču se velike mogućnosti za razvoj karijere kroz prakse u inostranim kompanijama i institucijama kao i poslovni kontakti, stiču se uspomene i prijateljstva za ceo život…

Besplatan upis i paketi usluga

EGIDA PARTNERSKI FAKULTETI - BESPLATNO APLICIRANJE

Egida je ovlašćeni predstavnik velikog broja privatnih i državnih fakulteta iz celog sveta. Ovo su odabrane institucije sa svih kontinenata, koje su angažovale i ovlastile Egidu  da ih predstavlja i pomaže mladim ljudima da se upoznaju sa programima i mogućnostima koje nude, kao i da ih uspešno provedemo kroz procedure prijave i upisa.

Egida ima direktnu komunikaciju sa upisnim timom ovih fakulteta i studenti dobijaju pravovremene i tačne informacije o njihovim realnim mogućnostima upisa na željeni fakultet i smer. Na ovaj način student ne troše vreme na apliciranje za fakultet na koji neće biti primljeni, upisnu proceduru obavljamo daleko brže i sa velikom uspešnošću  upisa naših studenata.

Ponudu fakulteta možete videti na sledećem linku – EGIDA PARTNERSKI FAKULTETI

S obzirom da se broj partnerstava stalno povećava, ukoliko ne pronalazite na listi fakultet za koji ste zainteresovani, kontaktirajte nas!

Student BESPLATNO dobijaju uslugu koja uključuje:

 • Stručno savetovanje o školovanju u inostranstvu, uslovima, fakultetima i programima, cenama studija i života u inostranstvu
 • Predlog fakulteta i smerova iz ponude Egide, koji odgovaraju zahtevima studenta
 • Organizacija obilaska univerziteta (opciono)
 • Apliciranje na 2 Egidina partnerska fakulteta
 • Praćenje aplikacionih rokova, informacije o neophodnoj dokumentaciji,
 • Savet i pomoć za pisanje CV-a i motivacionog pisma
 • Celokupna komunikacija sa univerzitetom u ime studenta
 • Apliciranje za fakultetske stipendije (ukoliko su u sklopu osnovne aplikacije)
 • Procedura upisa na fakultet na koji je student primljen
 • Apliciranje za univerzitetski smeštaj (ukoliko fakultet ima smeštaj)

Napomena:

 • Paket ne uključuju takse za obradu aplikacija koje neki fakulteti mogu da zahtevaju (registration fee).
 • Prijava na dodatni studijski program iznosi 15.000 RSD

OSTALI FAKULTETI - INDIVIDUALNE USLUGE I PAKETI APLICIRANJA

Egida pruža podršku za upis i na fakultete koji nisu na listi naših partnerskih ustanova.  Vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta koji se upisuje. Vrsta dokumentacije, način apliciranja i kriterijumi upisa zavise od fakulteta i od države u kojoj učenik namerava da upiše studije.

Pre nego što se odlučite za paket podrške koji Vam odgovara, u Egidi dobijate BESPLATNO savetovanje tokom kojeg se dobijaju informacija o različitim obrazovnim sistemima, opštoj proceduri apliciranja, neophodnoj dokumentaciji i jezičkim ispitima, troškovima školovanja, načinima pretrage fakulteta i pronalasku željenog programa studiranja.

Motivaciona pisma, pisma preporuke, saveti pri pisanju CV-a, način komunikacije sa fakultetom i pravilno popunjavanje aplikacije za fakultet, kao i sva dokumenta koja selektivni univerziteti mogu da traže za pojedine oblasti studija često čine proces upisa izuzetno stresnim. Pomažemo studentima da sva dokumentacija bude u skladu sa zahtevima fakulteta, a proces aplikacije izveden ispravno i pravovremeno. Svojim iskustvom, znanjem i savetima možemo mnogo da doprinesemo i olakšamo upisnu proceduru.

Plaćanje paketa: Usluga apliciranja za željeni broj fakulteta se plaća odmah po prijavi. Usluga upisa se plaća nakon što je student primljen na program (upis se radi samo na jedan fakultet). Uplaćene rate su nepovratne.

* U zavisnosti od vrste smeštaja/stipendije se određuje cena usluge apliciranja

Odabrane individualne usluge se plaćaju u celosti i nisu povratne ukoliko student odluči da ne nastavi upis.

Napomene:

 • Paketi ne uključuju takse za obradu aplikacija koje neki fakulteti mogu da zahtevaju.
 • Usluga apliciranja za studentsku vizu ne uključuje cenu vize koju određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Usluga odabranog paketa se završava nakon što je student upisan na fakultet.

Utisci

EU Business School

Studiranje u Minhenu – fakultet na kojem studiram je neverovatno iskustvo – za tri meseca sam naučio više nego što sam na svom fakultetu za celu godinu.

Marko
Student

Jedan od najbolje rangiranih univerziteta u Velikoj Britaniji

Utisci sa studija u Engleskoj -Ono što se ovde mnogo razlikuje od naših fakulteta jeste u svakom slučaju sistem ocenjivanja.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".