Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Utisci sa studija u Engleskoj – Coventry University

Naša polaznica Milena završila je jednogodišnje master studije MSC Environmental Management na Koventri univerzitetu u Velikoj Britaniji. Njene utiske pročitajte u nastavku teksta.

Coventry University-utisci

Ove godine se na Coventry University upisalo oko 40.000 studenata (ne mogu tačnu cifru da nađem, ali mislim da su nam tako rekli). U okviru studentskog centra svaki student ima mogućnost da se priključi velikom broju sportskih sekcija ili sekcija iz oblasti kulture, jezika itd. Takođe, studenti imaju i mogućnost da sami osnuju sekcije, ukoliko ne nađu ono što bi želeli. Svi studenti imaju pristup jednoj od biblioteka sa najvećom kolekcijom knjiga i onlajn materijala, što je svakako jedna od najvrednijih stavki. Pomoć u vidu saveta o daljoj karijeri je dostupna svakom studentu. Ono što je takođe od velikog značaja za internacionalne studente, na početku semestra oni sprovedu provere znanja iz matematike i jezika i ukoliko student dobije slabije rezultate, obezbeđena mu je podrška u smislu tutorstva i časova iz matematike i akademskog pisanja. Smatram da studenti iz Srbije po ovom pitanju neće imati nikakvih poteškoća, jer je u tom pogledu naš sistem prilično dobar. Moji utisci sa studija u Engleskoj su fenomenalni!

Utisci sa studija u Engleskoj

Ono što se ovde mnogo razlikuje od naših fakulteta jeste u svakom slučaju sistem ocenjivanja. Za svaki ispit koji polažete deo procenta ocene dobijate na osnovu eseja koje treba da napišete, a drugi deo ocene na osnovu testa. Imate samo jednu priliku da polažete test ili predate esej. Eseji su prilično zahtevni i neophodno je da se provede dosta vremena istražujući i čitajući iz zadate oblasti ukoliko želite da dobijete dobru ocenu. Što se ocenjivanja tiče i to je potpuno drugačije i ocene su u procentima. Iako je potrebno malo privikavanja na ovaj sistem nakon dva meseca ovde uvidela sam prilično veliku prednost pisanja eseja i istraživanja o zadatim temama i moram priznati da se možda i više nauči na ovaj način. Međutim ono što moram naglasiti je da će studenti iz Srbije u svakom slučaju imati jako dobru osnovu i predznanje za studiranje u Engleskoj i da treba da iskoriste priliku ukoliko mogu da dođu ovde, jer će sigurno sa uspehom završiti studiranje i biti bogatiji za novo iskustvo i novi način razmišljanja.

Utisci sa studija u Engleskoj

Smeštajni kapacitet za studente se konstantno širi, fakultet ulaže dosta u izgradnju novih smeštaja, jer svake godine imaju sve veći broj studenata. Ono što bih savetovala svakom ko se odluči za ovaj univerzitet jeste da dođu na International welcome week jer je to definitivno odlična prilika da steknete prijatelje već prvog dana i da se na vreme upoznate sa gradom i obavite neke administrativne stvari dok ne počne gužva. Ja sam većinu prijatelja stekla upravo te prve nedelje i sa njima se i sada najviše družim. Organizovali smo i nekoliko kratkih izleta do Londona, Oksforda itd.

Milena

Utisci sa studija u Engleskoj

Coventry University je 2011. godine dobio nagradu Entrepreneurial University of the Year, koja se daje univerzitetu koji podstiče i podržava studente i osoblje da pokažu inicijativu u preduzetništvu. Takođe je i dobitnik nagrade za izuzetnu podršku koja se pruža studentima, a čak 85% studenata je zadovoljno svojim obrazovanjem i iskustvom koje su stekli na univerzitetu. Univerzitet je poznat po tome što većina studenata, čak 94%, pronađe posao odmah po završetku studija. Više godina za redom nosio je prestižnu titulu Modern University of the Year. Koventri univerzitet poseduje svoja tri kampusa: Coventry, London i Scarborough kampus.

Više o univerzitetu saznajte klikom na: studiranje u Engleskoj.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam