KEMBRIDŽ Embassy Summer, Bellerbys College

Bellerbys College, Arbury Rd, Cambridge CB4 2JF, UK

LONDON Embassy Summer - Docklands

University Way, London, England E16 2RD

NJUJORK Plus, Iona College

715 North Ave, New Rochelle, NY 10801, USA

LONDON Embassy Summer, UCL

Campbell Hall East, 5-10 Taviton street WC1H 0BX

LIMASOL English in Cyprus

Kremmastis Road, Episkopi 3505, Cyprus

BUDŽIBA Easy School of Languages

Bella Vista Hotel Malta, Qawra Coast Road, St Paul's Bay

MAJAMI & ORLANDO Mla, Lynn University

Lynn University, 3601 North Military Trail, Boca Raton, FL 33431, USA

LOS ANĐELES & LAS VEGAS Mla, Pitzer College

1050 N Mills Ave, Claremont, CA 91711, USA

BEČ ActiLingua Academy

Favoritenstraße 15, 1040 Wien, Austria

SAFOLK PGL, Bawdsey Manor

PGL Bawdsey Manor, Bawdsey, Woodbridge IP12 3BH, United Kingdom

AVANTURISTIČKI KAMP U VELIKOJ BRITANIJI, POLAZAK SA PRATNJOM

SAFOLK PGL, Bawdsey Manor

Cena: 1555 £

Cenovnik

PGL Bawdsey Manor, Bawdsey, Woodbridge IP12 3BH, United Kingdom

Avanturistički kamp u Engleskoj i škola engleskog na britanskom primorju, u prelepom zamku koji pored nastave engleskog podrazumeva veliki izbor vannastavnih aktivnosti avanturističkog tipa, kao i 4 ekskurzije za vreme trajanja programa, od kojih je jedna i poseta Londonu.

PROGRAM SA PRATNJOM

Škola

PGL, Bawdsey Manor

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 7-17 godina

Termin programa: 01.08-15.08.2020.

PGL je vodeći organizator zabavnih i avanturističkih kampova koje tokom cele godine posećuju učenici, ali i cele porodice iz Velike Britanije radi druženja, team building programa i uživanja u prirodi. Internacionalnim polaznicima ovi kampovi pružaju i mogućnost učenja engleskog jezika. Letnji kursevi za decu se organizuju na velikom broju lokacija širom Velike Britanije, a škole, kao i rezidencije u kojima su deca smeštena, nalaze se na istom kampusu, tako da su na jednom mestu obezbeđeni nastava, ishrana, smeštaj i kompletan društveni program.

avanturisticki kamp pgl

Destinacija

Bawdsey Manor

Jedna od poznatih asocijacija na Veliku Britaniju jesu njena priroda i seoski pejzaži (countryside) sa prelepim imanjima. Bawdsey Manor je imanje sa  veoma zanimljivom istorijom, koje se prostire na 60 ha površine, u istočnoj Engleskoj u oblasti Safolk (Suffolk) na samoj obali Severnog mora. Izgrađeno je 1886. godine u viktorijanskom stilu kao privatni posed, nakon I svetskog rata ga otkupljuje Kraljevska avijacija (RAF) i postaje vojni istraživački centar za radarske sisteme, a mali muzej svedoči o tom periodu.  U sledećoj fazi je je ceo posed obnovljen i bio je internatska škola, nakon čega ga otkupljuje PGL za organizaciju svojih kampova.

avanturistički kamp u Engleskoj

Nastava

Nastava je osmišljena sa ciljem da unapredi znanje i poboljša upotreba jezika. Akcenat je na konverzaciji i kroz mnogobrojne debate, diskusije, igre i vežbanje situacija obogaćuje se rečnik. Teme su prilagođene uzrastu polaznika. Maksimalan broj đaka po grupi je 12 i takva internacionalna grupa dece funkcioniše kao tim, kako na nastavi tako i van nastave tokom poslepodnevnih aktivnosti.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti su fokusirane na rad u grupi u kojoj deca grade samopouzdanje, stiču liderske veštine i spretnost u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. Postoji čitav niz vannastavnih aktivnosti, a sve su organizovane u internacionalnim grupama tako da učenici komuniciraju na engleskom jeziku i tokom svih aktivnosti deca su pod nadzorom instruktora.

 • Aeroball – aktivnost na trambolini sa loptom
 • Buggy Building – pravljenje vozila
 • Coastal Walk upoznavanje sa morskom obalom, sa zadacima i igrama
 • Climbing Wall – obuka za penjanje po zidu
 • Orienteering – obuka za čitanje mapa i pronalaženje zadatih punktova
 • Rifle Shootingpucanje u metu iz vazdušne puške
 • Sensory Trail – timski prelazak staze u prirodi vezanih očiju, upoznavanje sa značajem ljudskih čula
 • Survivor – obuka za preživljavanje i pravljenje kampa u “divljini”, osnove navigacije i meteorologije
 • Jacob`s laddertimsko penjanje na ogromne merdevine od balvana
 • Problem Solving – rešavanje zadataka i zagonetaka u malim timovima
 • Mačevanje
 • Obuka na trapezu i trambolini
 • Streličarstvo (luk i strele)
 • Pravljenje splavova i kajakarenje su aktivnosi za koje učenike vode van kampusa
 • Sportovi i timske igre – Unihoc (varijanta hokeja bez klizaljki), Five-a-side football (verzija malog fudbala sa 5 igrača), Lacrosse (lopta se hvata, baca i prenosi specijalnim štapovima), odbojka…

Druženje i zabava se nastavlja i u večernjim časovima te su organizovane timske igre (Ambush,  Capture The Flag, Splash, Photo Challenge, Robot Wars…) karaoke, disko, kvizovi, filmsko veče, logorska vatra… Internacionalni polaznici se druže sa ostalim timovima, a imaju priliku da upoznaju britansku decu učesnike ovih kampova i na taj način dodatno usavršavaju engleski jezik.

Odlazak u Veliku Britaniju je prilika da se deca upoznaju sa kulturom i istorijom ove zemlje. Program uključuje dva poludnevna i dva celodnevna izleta u različite gradove. Svake srede su poludnevni izleti i učenici će obići dva najveća grada oblasti Saseks (Sussex) Ipsvič (Ipswich) i Kolčester (Colchester) koji je najstariji grad u Engleskoj i njena prestonica za vreme vladavine Rimljana.

Celodnevni izlet u London uključuje krstarenje rekom Temzom, vožnju na panoramskom točku London Eye i obilazak drugih znamenitosti grada (Big Ben, Parliament, Jubilee Gardens, Trafalgar Square, Covent Garden, Leicester Square). Celodnevni izlet u Kembridž uključuje obilazak i razgledanje grada i upoznavanje sa kampusom čuvenog fakulteta King’s College.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Polaznici iz različitih zemalja su zajedno smešteni u višekrevetne sobe (4-6 kreveta, neki su na sprat), sa sopstvenim kupatilom. Posteljina je obezbeđena, ali ne i peškiri. Sobe se redovno čiste, a posteljina se menja jednom nedeljno. Učenici imaju obezbeđeno pranje veša jednom nedeljno.

Ishrana je nutritivno izblansirana sa dosta voća i povrća, obroci se služe u kantini škole, a za celodnevne izleti samo ručak dobijaju spakovan (lanč paket). Doručak je kombinacija kontinentalnog (kroasani, žitarice, tost, slatki namazi) i britanskog doručka (kajgana, mesne i vegeterijanske kobasice pasulj, pečurke, grilovani paradajz). Uz ručak i večeru se služi supa ili čorba i neograničen izbor svežih salata, a obroci uvek uključuju mesnu i vegeterijansku opciju. Uz sve obroke imaju izbor toplih i hladnih napitaka i sezonskog voća, a nakon večere se služi desert. Škola je u mogućnosti da ponudi posebne režime ishrane, uz najavu 6 nedelja pre dolaska.

Akreditacije

SAFOLK PGL, Bawdsey Manor

PGL Bawdsey Manor, Bawdsey, Woodbridge IP12 3BH, United Kingdom

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".