Škola

SEC, University of Sussex

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 12-18 godina

Termin programa: 30.06-14.07.2024.

St Andrew’s College Language Schools – SAC organizuje letnje programe za učenike iz različitih kultura i ponose se činjenicom da kreiraju edukativnu, zabavnu i pozitivnu društvenu atmosferu. University of Sussex je velik, moderan univerzitetski kampus na 10 minuta udaljenosti od centra Brajtona, sa puno zelenih površina, zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, prodavnicom, parkom i svim neophodnim sadržajima za nastavu, smeštaj i druženje polaznika.

Letnji kamp u Engleskoj na moru

Destinacija

Brajton

Brajton se nalazi na južnoj obali Engleske i jedan je od najpopularnijih primorskih gradova. Budući da ga tokom godine poseti preko 8 miliona ljudi, od kojih veliki broj čine sami Britanci, grad je poznat i po nazivu “mali London na moru”. Brajton krasi raskošna arhitektura, istorijski centar Brighton lanes koji je u vreme nastanka grada bio ribarsko selo, sa lavirintom uličica koje se strmo spuštaju ka moru. U starinskim objektima sada se nalaze kafei, butici, zanatske radnje… Brajton je grad pun istorijskih i modernih sadržaja, sa odličnom klimom, dugačkom plažom i predstavlja idealnu destinaciju za boravak učenika.

Nastava

Učenici će imati 15 h nastave nedeljno u internacionalnim grupama od najviše 15 polaznika, u koje su raspoređeni na osnovu početnog testa. Obrađuju se teme zanimljive mlađim generacijama, a predavači ponekad organizuju čas van učionice da bi se vežbala upotreba jezika u realnim svakodnevnim situacijama. Učenici dobijaju materijal za rad, školsku knjigu i radnu svesku ili učenički dnevnik u kojem su korisne informacije o izletima, zanimljivi testovi i kvizovi i u koju mogu da zapisuju svoje utiske.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Program obilazaka uključuje upoznavanje sa krajolikom i gradovima južne Engleske. Obilazi se Brajton i okolni gradovi – Čičester, primorski grad Istborn i šarmantni kraljevski gradić Tonbridž. Tokom obilazaka Brajtona, uključene su ulaznice za poset nekadašnje kraljevske rezidencija i letnjikovca  Brighton Pavillion sa specifičnom istočnjačkom arhitekturom i za Sea life, najstariji aktivni akvarijum na svetu (izgrađen 1872. godine) i ima 5500 životinjskih vrsta.

Program uključuje dva izleta u London na koje se odlazi subotom. Tokom jednog izleta učenici će obići znamenitosti u užem centru grada, dok će tokom drugog videti istoriju celog sveta, s obzirom na to da obilaze fascinantni Britanski muzej. Na sve izlete van Brajtona se ide školskim prevozom.

Aktivnosti na kampusu su raznovrsne, učenici imaju ponuđene opcije i prijavljuju se za druženje koje im se najviše sviđa. Imaće priliku da se upoznaju sa novim sportovima (američki i engleski ragbi, rounders, indoor hockey), košarka, odbojka, fubal, badminton, učestvovaće u kreativnim radionicama, konverzacijskim klubovima i zabavnom večernjem programu sa disko žurkama, karaoke nastupima, filmskim projekcijama…

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni na kampusu, u studentskim stanovima sa 4 do 6 jednokrevetnih soba sa sopstvenim kupatilom, zajedničkom trpezarijom i dnevnim boravkom. Na kampusu je tokom celog dana obezbeđenje i  pokriven je video nadzorom. Ishrana je na bazi punog pansiona, služi se u kantini univerziteta. Doručak je kontinentalni sa toplim i hladnim napicima, a za ručak i večeru se služi glavno jelo, salate, voće, desert i kafa i čaj. Danima kada se ide na celodnevne izlete učenici dobijaju lanč paket.

Cena programa

Brajton, University of Sussex

Cena: 2.180 £ + 10.000 RSD (90 €)

Termina programa: 30.06-14.07.2024.

Obilasci i izleti: 6 poludnevnih i 2 celodnevna (London)

Cena uključuje:

 • Registraciju, nastavu, serifikat o pohađanom kursu;
 • Rezidencijalni smeštaj u jednokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom i punim pansionom;
 • Celodnevne i poludnevne ekskurzije, rekreativne aktivnosti i večernje aktivnosti;
 • Povratni transfer do/od aerodroma Heathrow u Londonu;
 • Proces apliciranja i zakazivanje termina za vizu;
 • Pratnju profesora od mesta polaska – aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu do povratka na isti.

Cena ne uključuje:

 • Taksu britanskog konzulata za obradu zahteva za vizu (135-140 €);
 • Avionsku kartu (Egida obezbeđuje avionske karte za sve putnike);
 • Putno osiguranje;
 • Opcione dodatne izlete na destinaciji (cena izleta od 15 £ do 30 £);
 • Depozit za smeštaj 40 £, daje se pri ulasku u rezidenciju i vraća na kraju programa, u slučaju da nema oštećenja u smeštaju;
 • Lične troškove putnika;
 • Bankarske troškove.

Napomene:

 • Plaćanje registracije 10.000 RSD (90 €) se vrši Egidi International doo. Plaćanje programa se vrši Egidi International llc.
 • Za polaznike kojime je neophodna viza za putovanje u Veliku Britaniju, pasoš mora da važi 6 meseci nakon datuma povratka.
 • Opisani izleti i aktivnosti mogu varirati u zavisnosti od vremenskih i drugih nepredviđenih okolnosti.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih polaznika, organizator može otkazati program 30 dana pre početka programa.
 • Organizator programa St Andrew’s College Language Schools i Egida International llc.

BRAJTON, SEC University of Sussex

University of Sussex, Falmer, Brighton, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".