Organizovan obilazak srednjih škola u inostranstvu

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole možemo da Vam organizujemo posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Organizovan obilazak srednjih škola u inostranstvu

Zašto srednja škola u inostranstvu

Pohađati jednu ili više godina u inostranstvu pruža ambicioznim i radoznalim mladim ljudima priliku da postanu građani sveta još za vreme srednje škole. Roditelji koji u svom detetu prepoznaju potencijal i želju za razvojem, sticanjem novih iskustava, razumevanju sveta i koji žele da izvuku maksimum iz perioda emotivnog i intelektualnog razvoja jednog srednjoškolca, treba da razmotre neki od srednjoškolskih programa u inostranstvu.

Srednja škola je najbolje vreme, vreme sa najviše prednosti za školovanjem u inostranstvu. Srednjoškolsko školovanje u inostranstvu omogućava đacima da steknu osećaj nezavisnosti, razviju veštine kritičkog razmišljanja, razviju toleranciju i samospoznaju, dok žive u internatu ili kod porodice domaćina, da upoznaju nove prijatelje, upoznaju novi život u drugom gradu i nauče drugi jezik.

Iskustvo sa srednjoškolskog programa u inostranstvu će znatno istaći učenika prilikom apliciranja na fakultet. U konkurenciji mladih, talentovanih, nagrađivanih učenika sa visokim akademskim rezultatima, učenik koji ima i iskustvo školovanja u inostranstvu će imati prednost prilikom upisa. Ovi učenici su već dokazano zreli, informisani, disciplinovani i dobro prilagođeni za univerzitetsko obrazovanje i upravo takve kandidate traže vrhunski svetski fakulteti.

Kako Egida pomaže

Usluga Egide International za savetovanje i odabir najbolje škole za Vaše dete se ne naplaćuje. Kao zvaničnim i direktnim predstavnicima odabranih škola iz inostranstva u Srbiji, naša uloga je da Vam pravim informacijama pomognemo u planiranju akademske budućnosti Vašeg deteta. Egida International Vam nudi iskustvo i znanje da ovu izuzetno važnu odluku za dalje školovanje i život učenika donesete na pravi način. Aplikacija za stipendije, informacije i posebni dogovori o odobravanju specijalnih popusta su nešto na čemu aktivno radimo sa svojim učenicima, ne bi li uspeli da izborimo što povoljnije i bolje uslove za svakog našeg  klijenta. U zavisnosti od škole i destinacije, u mogućnosti smo da našim učenicima pomognemo u dobijanju od 10% do 75% stipendije (na punu cenu nastave i smeštaja)!

Organizovan obilazak škola

Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole možemo da Vam organizujemo posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele. Na ovaj način, iz prve ruke ćete videti kako škola funkcioniše, kakva je „atmosfera“, kakvi su nastavni i smeštajni kapaciteti i niz drugih velikih i možda malih stvari koje će učiniti da se Vama i Vašem detetu svidi određena škola.

Organizovanje obilaska je besplatno i pored zakazivanja termina za posetu i sastanke u školama, ako je porodici potrebno uključuje i kompletnu organizaciju puta i boravka na destinaciji (prevoz, vize, smeštaj, transferi…).

Iz iskustva mnogih porodica, ovakav obilazak im je pomogao da donesu odluku, a takođe su bili spokojniji kada su videli u kakvo okruženje šalju dete. Pročitajte iskustvo gđe Popov kojoj je organizovan obilazak srednjih škola u Velikoj Britaniji.

Izuzetno je važno da se na vreme počne sa odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da mnoge škole imaju limitiran broj mesta i liste čekanja, a programi kulturne razmene stroge rokove za prijavu. Egida je u redovnom kontaktu sa školama, te sve učenike i roditelje na vreme obaveštavamo o predstojećim koracima.

Važne stvari koje treba razmotriti

Kada birate školu, vrlo je važno da budete svesni da birate najbolju školu za Vaše dete! Razmišljajte o jakim stranama i interesovanjima Vašeg deteta, imajući u vidu da to treba da Vam bude na prvom mestu prilikom donošenja ove izuzetno važne odluke.

Takođe, morate pažljivo i realno da izvršite procenu akademskih mogućnosti Vašeg deteta. Nema smisla izabrati školu sa visokim akademskim zahtevima ukoliko to znači da će se Vaše dete mučiti da dostigne zahteve škole, krajnji rezultat će biti nesrećno dete. Tražite školu za koju smatrate da će pružiti izazov Vašem detetu, ali ga neće poraziti. Nemojte doći u iskušenje da razmatrate samo škole koje imaju “najbolje akademske rezultate”.

Iskustvo nam govori da nisu najbolje one škole koje primaju samo najbolju decu, već one koje i od prosečnog deteta izvuku ono najbolje i naprave ga najboljim.

Pogledajte koje se vannastavne aktivnosti nude u svakoj od škola i razmislite koje od njih se najviše poklapaju i odgovaraju interesovanjima Vašeg deteta.

Razmislite o tome gde bi Vaše dete bilo srećnije: u većoj ili manjoj školi. Ukoliko je Vaše dete  vrlo samouvereno, veća škola može biti bolji izbor, budući da veće škole obično imaju i veću ponudu aktivnosti i sadržaja. Ako Vaše dete više voli topliju, intimniju atmosferu, u tom slučaju, gotovo sigurno, manja škola je bolja opcija.

Privatne srednje škole u najvećem broju slučajeva imaju sopstvene internate. U internatima ne borave samo internacionalni učenici, već i đaci iz te zemlje koji ne žive blizu, a žele da pohađaju baš tu školu. U internatima se razvija jedan poseban duh zajedništva, osoblje škole je stalno na raspolaganju deci i različitim programima im obogaćuje slobodno vreme. Neke privatne škole nude učenicima i porodični smeštaj.

Mešovite ili jednorodne škole? Oni koji favorizuju školovanje u jednorodnim školama tvrde da akademski rezultati imaju tendenciju da budu bolji bez ometanja od strane suprotnog pola; oni koji favorizuju mešovite škole, ne samo da osporavaju ovu tvrdnju već i dokazuju da je njihov sistem bolji, budući da deca borave u prirodnom okruženju koje ih priprema za realan život u spoljnom svetu. Ova debata će se nastaviti još dugi niz godina. Budući da obe strane imaju svoje argumente za i protiv, izbor je na Vama.

Osim navedenog, treba uzeti u obzir i interesovanja učenika, njegove planove za dalje školovanje, budžet koji je na raspolaganju roditeljima, mogućnost dobijanja diplome i niz drugih faktora.

Vaš savetnik iz Egide će Vam pomoći i ukazati na sve relevantne činioce koje treba uzeti u obzir prilikom donošenja odluke koja se tiče budućnosti Vašeg deteta!

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".