Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

2019 – PGL, Marchants Hill utisci sa kampa

Ovog leta našu grupu dece je u PGL avanturistički kamp u Velikoj Britaniji poveo naš dugogodišnji vođa puta Dejan, koji je ujedno i profesor engleskog jezika. Donosimo vam utiske iz dana u dan, praćene sa fotografijama iz kampa.

03.08.2019.

Uputili smo se u Veliku Britaniju, gde ćemo naredne dve nedelje provesti u PGL avanturističkom kampu. Očekuju nas brojne zabavne aktivnosti u prirodi, kao i nastava engleskog jezika. Grupe su internacionalne i deca imaju prilike da se druže sa vršnjacima iz celog sveta…

04.08.2019.

Nakon testa i ručka, prva aktivnost koju su dečaci imali bila je tunnel trail. Mini mreža tunela koja je napravljena od elastični cevi kako se deca ne bi povredila, služi kao poligon za razne igre. U sklopu mreže tunela postoje i 3 veće odaje u kojima deca mogu da sednu da se odmore ukoliko je potrebno. Prva igra bila je pronađi partnera koristeći mapu. Druga igra bila je ko će prvi naći svog para koristeći imitaciju životinjskih zvukova. Treća igra je bila ko će poslednji postati zombi: svi se sakriju u tunelima a Danilo, koji je master zombi, ide za njima i koga pipne postaje zombi takođe. Pobednik je onaj koji poslednji postane zombi.

Druga aktivnost je bila poligon, challenge trail, koji se sastoji od različitih prepreka koje đaci treba da savladaju na određeni način.

05.08.2019.

Aktivnost low ropes, na poligonu đaci u grupama od po najmanje troje moraju da predju poligon, balansirajući dok sa svake strane jedna osoba ide kako bi im pomogla u slučaju da izgube ravnotežu. Nakon toga, deca su probala i džinovsku ljuljašku.

06.08.2019.

Današnji dan bio je rezervisan za posetu Londonu. Uživali smo u obilasku grada.

07.08.2019.

Probali smo gađanje iz luka i strele i orijentisanje u prirodi, koristeći mape i naravno prirodni kompas, mahovinu, koja nam je pokazala gde je sever.

08.08.2019.

Danas smo išli u poludnevnu posetu u Portsmut, gde smo proveli vreme u kupovini. Takođe sml saznali kako je ova luka bila bitna tokom 1 i 2. svetskog rata, videli smo kako je nekad izgledao torpedo, kao i čuveni top koji je svakog dana tačno u podne ispaljivao jedan hitac kako bi, gledajući dim koji se visoko viorio i slušajući pucanj, okolni brodovi mogli da izbaždare svoje hronometre.

09.08.2019.

Danas smo imali prvu prezentaciju. Od aktivnosti imali smo absailing i rimske sportove, kao i ball games.

10.08.2019.

Danas nemamo časoce, subota je, već samo aktivnosti. Prva aktivnost je bila trapez a druga tuneli.

11.08.2019.

Danas smo imali mačevanje, naučili smo osnovne korake i pozicije i razliku u tehnici zadavanja udarca, tj postizanje poena. Uveče smo imali ambush, igru sličnu našoj igri žmurke. Podeljeni u 2 tima, jedan tim se sakrije u šumi a drugi tim ga traži.

12.08.2019.

Danas smo išli na pešačenje kroz šumu, hiking. Išli smo da vidimo Devil’s punch bowl, jednu kotlinu koja je prema legendi napravio sam đavo. Naime, na tom mestu, gde je sad kotlina, živeo je đavo. Preko puta njega, u drugom delu nacionalnog parka, živeo je vikinški bog ThorThor je stalno maltretirao đavola svojim munjama. Kada je đavolu već svega bilo dosta, on je od besa toliko narastao da je jednom rukom iskopao zemlju i bacio je na Thora. Međutim, promašio ga je i tako je nastalo ostrvo Wajt, the Isle of Wight.

13.08.2019.

Danas smo išli u obilazak univerzitetskog grada Oksforda. Videli smo Christ Church College, njegove vrtove, Magdalen College i kapelu koja mu pripada, čuvenu Bodlean biblioteku, Muzej nauke, i naravno malo predaha u šopingu.

15.08.2019.

Danas  smo išli u obilazak zamka Windsor.

 

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam