Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

2019 – Avanturistički kamp engleskog u Velikoj Britaniji

Egidini učenici već godinama posećuju PGL kampove, obišli smo nekoliko, svi su se pokazali odlično! Profesori koji putuju sa učenicima podelili su svoje utiske, utiske učenika i fotografije:

“U utorak smo imali ekskurziju u London. Odvojili smo se od ostatka grupe kod londonskog točka i nastavili smo sami. Brže ćemo: politički deo Londona (parlament, Downing StreetBuckingham Palace), Leicester SquareTrafalgar SquareCovent Garden. I naravno, predah u Starbucksu. Dan je bio veoma sunčan, pretoplo za prestonicu Velike Britanije, ali nas je popodne zadesila i kiša. Osetili smo i čuvenu englesku kišu. Ništa strašno. Inače, Big Ben je u rekonstrukciji pa je prekriven.”

“Nakon testa i ručka, prva aktivnost koju su učenici imali bila je tunnel trail. Mini mreža tunela koja je napravljena od elastični cevi kako se deca ne bi povredila, služi kao poligon za razne igre. U sklopu mreže tunela postoje i 3 veće odaje u kojima deca mogu da sednu da se odmore ukoliko je potrebno. Prva igra bila je pronađi partnera koristeći mapu. Druga igra bila je ko će prvi naći svog para koristeći imitaciju životinjskih zvukova. Treća igra je bila ko će poslednji postati zombi: svi se sakriju u tunelima a Danilo, koji je master zombi, ide za njima i koga pipne postaje zombi takođe. Pobednik je onaj koji poslednji postane zombi.”

“U četvrtak smo imali poludnevni izlet u Portsmouth, lučki grad i jedini grad u Velikoj Britaniji koji je podignut na ostrvu, konkretno na ostrvu Portsea. Uživali smo u kupovini u autletu Gunwharf Quays. Cene su odlične.

Jedan od zadataka na časovima bio je da radimo na projektu koji se prezentuje u petak pred ostalim grupama učenika i profesorima. Izabrali smo teme i radili na njima. Prezentacija je prošla veoma uspešno.”

“Išli smo u Oksford i posetili smo najstariji univerzitet u engleskom govornom području. Videli smo happy cows i nezaobilazni Christ Church College. Bilo je vremena i za obilazak centra grada i šoping u renoviranom tržnom centru Westgate.”

“Nova nedelja, nove aktivnosti i novi izleti. Naravno, tu si i delimične promene polaznika jer neke grupe dolaze, a neke odlaze. Susreli smo se drugačijim, možda čak i uzbudljivijim aktivnostima. Probali smo giant swing i Jacob’s ladder, ponovo smo držali luk i strelu, ali i vazdušnu pušku jer smo imali rifling. Uveče smo imali movie night i disco, ali i Harry Potter show.”

“Poludnevni izlet u  Windsor Castle. Nažalost, kiša ujutru i puno turista. Ništa neobično za Windsor, ali sad još vidljivije zbog nedavnog venčanja Harija i Megan. Zamak je prelep i uživali smo u obilasku prostorija u kojima britanski monarsi dočekuju visoke zvanice – State Apartments.”

“Danas smo imali mačevanje, naučili smo osnovne korake i pozicije i razliku u tehnici zadavanja udarca, tj postizanje poena. Uveče smo imali ambush, igru sličnu našoj igri žmurke. Podeljeni u 2 tima, jedan tim se sakrije u šumi a drugi tim ga traži.”

Avanturistički kamp engleskog u Velikoj Britaniji – PGL

PGL je vodeći organizator letnjih kampova koje posećuju deca iz Velike Britanije radi uzbudljivih avanturističkih programa, a deci iz drugih delova sveta pružaju i mogućnost učenja engleskog jezika. Letnji kursevi za decu se organizuju na velikom broju lokacija širom Velike Britanije, a škole kao i rezidencije u kojima su deca smeštena nalaze se pri istom kampusu tako da je na jednom mestu obezbeđena nastava, ishrana, smeštaj i kompletan društveni program. Na ovom kampu deci je dostupan čitav niz vannastavnih aktivnosti.

Prelepih utisaka je pino, a ukoliko želite da imate sopstvene uspomene na ovakav kapm, više informacija o ovom programu možete pronaći na sledećoj stranici: PGL – Letnja škola engleskog i avanturistički kamp u Velikoj Britaniji

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam