Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

2018 – Letnja škola engleskog Njujork

calendar

17.07-31.07.2018

location

Iona College, Njujork

2018 Letnja škola engleskog Njujork – Grupni polazak sa pratnjom

Sa učenicima je u Ameriku otputovao naš profesor Vladimir Široki, koji ima višegodišnje iskustvo u vođenju grupnih polazaka u inostranstvu, a ujedno je i profesor engleskog jezika u jednoj od novosadskih škola. Ovaj program će omogućiti deci da dožive kulturnu raznolikost Amerike, upoznaju američku kulturu, kao i vršnjake iz različitih krajeva sveta i ujedno podignu svoj nivo jezika na jedan viši nivo. Izveštaje nam šalje naš profesor Vlada, kako biste iz dana u dan pratili aktivnosti dece.

17.07.2018

Stigli smo na naše odredište – Ajona koledž (Iona College) u delu Njujorka koji se zove New Rochelle. Zgrade koledža napravljane su u stilu univerziteta svojstvenih za Istočnu obalu. Sleteli smo bez problema, prošli veoma brzo pasošku proceduru, smestili se, kad nevreme. Imali smo sreće – da smo samo dva sata kasnije krenuli imali bismo debelo kašnjenje, kao grupe iz Italije.

18.07.2018

Pre podne časovi! Prilika da se upoznaju drugi polaznici, a i da se što više govori na engleskom. Nakon ručka prva ekskurzija – Bruklinski most, Mala Italija i Kineska četvrt. Bruklinski most je nezaobilazna znamenitost Njujorka, i prilika za slikanje i to “instagramsko“. Uveče smo imali welcome meeting i welcome disco. Još jedna prilika za upoznavanje drugih tinejdžera.

19.07.2018

Danas smo osetili čar Njujorka na način kako ga zamišljamo. Prvo, na Menhetn smo došli s druge strane, preko Nju Džerzija pa tunelom ispod Hadsona. Pukla je cev i čitav blok je bio zatvoren. Ovo je bila brža alternativa. Eto, i to je Njujork.

Prva tačka nam je bila Rokfelerova zgrada i posmatranje grada sa vrha – Top of the Rock. Napravili smo puno fotografija. Potom smo obišli Tajms skver, imali smo priliku da ga vidimo i danju i noću. Zapravo, kao da nema razlike jer sve svetli kao da je dan. Večerali smo u Hard Rock kafeu. Jeli smo hamburgere, ili cezar salatu, ili nešto drugo po izboru i uživali uz dobar stari rock. Dan sa puno utisaka. Vreme je za spavanje…

20.07.2018

Nema kiše što nas veoma raduje. Zašto? Idemo na popodnevni izlet na Coney Island Beach. Dan je prelep i uživamo u šetnji i svežem atlantskom vazduhu. Jedino što moramo da vodimo računa da nam galebovi ne ukradu zalogaj. Najhrabriji su išli u čuveni luna park, pionir u tradiciji američkih zabavnih parkova. Mogli smo da okusimo i čuvene Nathan’s hot dogove. Odavde je sve počelo.

Da li ste znali da se uz Coney Beach nalazi i Brighton Beach? Nije poznato po Englezima već po Rusima, tačnije po doseljenicima iz nekadašnjeg SSSR. Ruski se čuje više nego engleski. Otuda i naziv Little Odessa, lučkom gradu u Ukrajini.

21.07.2018

Vreme za opuštanje posle nekoliko dana obilazaka. Za danas su planirani časovi i pre podne i popodne.

22.07.2018

Odatle je sve kretalo, Ellis Island. Prva stanica doseljenika na američko tlo, mahom iz Evrope, Severne Azije i Bliskog istoka. Danas se na ostrvu Ellis nalazi muzej na mestu gde su doseljenici čekali na zdravstvene i birokratske preglede. Susedno ostrvo je Liberty Island gde smo mogli da napravimo lepe fotografije.

Nakon obilazaka vraćamo se u Battery Park i nastavljamo šetnju finansijskim delom Njujorka – Wall Street i New York Stock Exchange. Posetili smo 9/11 Memorial i slikali smo se ispred Freedom Tower. Imali smo vremena da predahnemo i nešto pojedemo i da obiđemo Lower Manhattan.

23.07.2018

Na ovaj dan smo čekali – walking tour po Njujorku. Naravno, ovaj ogromni grad se može preći taksijem, biciklom, busom, podzemnom… Sve je to ok, ali nešto treba obaviti i pešice. Početna tačka je Washington Park i potom obilazimo SoHo i Greenwich Village, toliko puta prikazani u američkim filmovima i serijama. Zatim duža pauza u šarmantnom Chelsea Market. Za one hrabrije šetnja do Union Park. Nastavak šetnje je The Highline, nekadašnja pruga koja je preuređena u zelenu prečicu iznad ulica i avenija. Da li verujete da je klima daleko prijatnija ako idete ovim putem?

Pravac Bryant Park i festival HBO na otvorenom. Večeras se prikazuje pravi klasik The Princess Bride. Uspeli smo da ga odgledamo do kraja.
Današnji učinak: šetnja, šetnja i opet šetnja od 10.30 am do 10.30 pm… o pređenim koracima bolje ništa.15, 20, 25, 30 hiljada.

24.07.-26.07.2018.

Ova tri dana su bila veoma zanimljiva. U utorak smo dan proveli sami na Menhetnu, u svojoj režiji. Išli smo vozom do stanice Grand Central i Njujork je bio naš. Mogli smo da vidimo sve ono što smo propustili ili što bismo ponovo videli. Naravno, što više vremena da provedemo u Central Parku.
Sreda je bila opuštena. Nije bilo časova tako da je pre podne bila prilika da se opustimo, operemo veš i odgledamo film The Notebook. Popodne smo išli u kupovinu dublje u državi Njujork, preko reke Hadson – u Woodbury Common Premium Outlets. Cene su daleko povoljnije nego one u samom Njujorku.

U četvrtak nazad na časove. Popodne odlazimo na prvi bejzbol meč u životu. Gledamo utakmicu Yankees vs Kansas City Royals koja se igra na stadionu Yankee u Bronksu. Ne znamo puno o pravilima, ali čovek se uči dok je živ. Atmosfera je prava stadionska. Publika je animirana preko velikog bima, oseti se miris kobasica, navija se.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam