Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Iskustvo letnja škola engleskog u Kembridžu

Letnja škola engleskog za mlade u Kembridžu

Najveće zadovoljstvo nam je kada se naši polaznici vrate sa kurseva jezika prepuni utisaka koje bi podelili sa svima koji su zainteresovani za neku od opciju usavršavanja na kursevima jezika u inostranstvu. Iskustvo letnja škola engleskog u Kembridžu – utisak naše polaznice Tine koja je ovog leta pohađala program Global Leaders u školi Studio Cambridge u Kembridžu. Više informacija o ovoj školi pročitajte klikom na: škola engleskog u Kembridžu.

Evo mojih utisaka sa programa Sir Michael Global Leaders, Studio Cambridge leta 2018:

Bila sam na ovom programu 3 nedelje. Studio Cambridge drži više škola u Kembridžu, a ja sam izabrala školu Sir Michael jer je nudila program Global Leaders.

Taj program podrazumeva dodatni čas od sat i po svaki dan, pored regularnih 3 sata nastave engleskog jezika. Na tom času smo imali dosta debata i diskusija na različite svetske probleme kao što su globalno zagrevanje, migracije, nejednakost, borbe za prava, siromaštvo… Takođe smo radili na prezentovanju, timskom radu, sposobnostima koje su nam potrebne u biznis svetu kao što su pregovaranje, ubeđivanje… Ono što je jako dobro oko ovog programa je što sam na Global Leaders časovima naučila mnogo o drugim kulturama, shvatila da je nešto što je možda za moj narod normalno skroz drugačije kod drugih, naučila sam mnogo o trenutnom stanju u svetu i o toliko trenutnih problema i kontroverznosti. Ovaj program je sjajan za sve koji žele da unaprede svoj govor engleskog i da se pritom informišu iz svakakvih različitih uglova o istim stvarima. Takođe bih preporučila da se na ovaj program svakako upišu oni koji imaju visok nivo znanja engleskog, ali i oni sa nižim koji žele da napreduju i žele izazov.

Iskustvo letnja škola engleskog u Kembridžu

Što se tiče običnih, tih General English časova, njih je 2 puta po sat i po vremena dnevno, jedan se fokusira na gramatiku, a drugi na komunikaciju.

Sjajno su organizovani, svi profesori su odlični, časovi su interaktivni i sve vreme svi učenici učestvuju, vode se kroz razgovor i diskusije, i radi se dosta na vokabularu. Učenici su smešteni u grupe po nivoima znanja, pa tako niko nije sputavan i svima su časovi prilagođeni.

Generalni utisak o školi je sjajan, svi profesori se jako trude i svi časovi su dobro isplanirani na način da ne budu dosadni i brzo prođe vreme, a dosta se radi.

Što se tiče smeštaja, ima više rezidencija po kojima smo smešteni. U mojoj rezidenciji je bilo uglavnom dvokrevetnih soba, ali ja sam bila u jedinoj trokrevetnoj sa jednom cimerkom, tako da nam je soba bila veoma velika a bilo nas je samo 2. Doručak i večeru smo imali u sklopu rezidencije, a ručak u školi. Za sve obroke smo imali veliki izbor jela, salate, voće i uvek neki dezert, tako da je uvek bilo nešto za svakog. Svi zaposleni su mladi, jako energični i mnogo dobri prema svima. Družili smo se i sa njima, mogli smo da im se obratimo za bilo šta što bi nam zasmetalo, uvek su pomagali i prirasli su mi za srce.

Studio Cambridge škola

Raspored u toku dana nam je bio otprilike isti sve tri nedelje. U toku dana, pre i posle ručka smo u školi, između časova imamo nešto slobodnog vremena, i isto takođe posle časova a pre večere. Ubrzo nakon večere smo imali večernje aktivnosti koje bi trajale do pola 9, 9 ili pola 10, u zavisnosti od toga šta radimo, i posle toga smo imali slobodno vreme do 10. Do 10 bismo morali da se vratimo u rezidenciju i nije dozvoljeno da se kasni. Posle 10 smo mogli da se još družimo ali u dvoristu rezidencije i u zajedničkoj sobi, a u svoje sobe smo morali da odemo oko 11, a onda zaposleni kucaju na vrata soba da provere da li je svako tu. Takođe su nas ujutru budili pre doručka. Po mom mišljenju, jedinu zamerku koju imam oko rasporeda je to što možda imamo par pauza između časova i za ručak koje su nepotrebno duge, pa nam oduzmu dosta slobodnog vremena u toku ostatka dana, ali to zapravo nije smetalo uopšte jer je Kembridž mali grad i ne treba puno vremena da se obiđe. Škola se nalazi na 10 minuta do centra peške, tako da i u relativno nezgodnim pauzama od sat vremena se moglo otići u šoping ili u razgledanje nečega.

Što se tiče samog dolaska u kamp, meni je ovo bio prvi put da letim avionom i iako sam bila sama i to prvi put, nije bilo nikakvih problema što se tiče snalaženja na aerodromu. Kad sam stigla tamo, Studio Cambridge zaposleni me je čekao odmah u holu odakle se izlazi nakon što se uzme prtljag. Zajedno sa još 3 devojke smo imale vozača koji nas je dovezao u Kembridž svaku tačno do svoje rezidencije, gde su nas primili zaposleni iz rezidencije. Takođe i kad su nas ispraćali, imali smo transfer do aerodroma i svakoga je neko od zaposlenih odveo da se čekira, tako da se nisam sama snalazila po aerodromu već sam u svemu imala pomoć.

Sve u svemu, moje iskustvo letnja škola engleskog u Kembridžu je nezaboravno. Upoznala sam mnogo ljudi iz različitih država. Veoma se brzo stiču prijateljstva jer su svi koji dođu veoma otvoreni i lako se svi združimo. Ne samo da sam neverovatno poboljšala svoj engleski, već sam stekla mnogo dobrih prijatelja sa raznih strana sveta što je još bitnije jer sada gde god da krenem, znam da ću imati nekoga.

Svima bih preporučila da odu na neki letnji kamp jezika zbog svih iskustava koje donosi, a Studio Cambridge i Sir Michael Global Leaders program posebno preporučujem za sve koji žele nešto više od običnog kursa jezika.

Tina

Iskustvo letnja škola engleskog u Kembridžu

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam