Pretraga

×

Srbija

Novi Sad

address Katolička porta 6

fax 381-021.427.209

Srbija

Beograd

Crna Gora

Podgorica

address Bul. Džordža Vašingtona 35

SAD, Florida

Majami

address 8950 SW 74th Ct Suite 2201 B11,Miami

×

Studiranje u Minhenu, EU Business School – Markovo iskustvo

Ukoliko se dvoumite koji fakultet da upišete, najbolja preporuka za kvalitet nastavnog programa jeste zadovoljstvo studenata koji ga pohađaju. Studiranje u Minhenu, EU Business School kao jedna od vrhunskih svetskih poslovnih škola je internacionalno akreditovana, priznata i poznata po izuzetnosti svojih studenata i fakulteta. Donosimo Vam utisak našeg studenta Marka, koji je na master studijama na ovom fakultetu u Minhenu.

Draga Svetlana,

Želeo bih prvo da Vam se izvinim zbog toga što nisam stigao da Vam pišem ranije. Prvo sam imao puno obaveza na faksu, a posle sam puno putovao i družio se sa familijom.

Evropski fakultet na kojem studiram je neverovatno iskustvo koje nisam očekivao da ću doživeti. Za tri meseca sam naučio više nego što sam na svom fakultetu za celu godinu. Imam utisak da su mi se otvorili novi vidici. Predavanja su veoma zanimljiva, drugari su jako dobri i pažljivi i svi su spremni da pomognu. Najbolji drugari su mi dva Indijca i oni su nekako najsličniji našem mentalitetu.

Studiranje u Minhenu, EU Business School

Takođe, što se tiče društva, stekao sam drugare za ceo život i naravno veze za posao u životu kojim god da ću se baviti. Pored Indijaca družim se i sa Nemcem koji je rođen u Minhenu. On me je upoznao sa puno ozbiljnih ljudi sa kojima se družimo i koji nam pomažu da se snađemo. Uglavnom svi zajedno učimo pre časova i ispita, tako da pomažemo jedni drugima.

studije-Minhen-BMW

Profesori su slični našim, ima onih koji su zanimljivi i koji znaju da prenesu znanje, ali ima i onih koji su nezanimljivi i monotono predaju.

Predavanje traje po tri sata sa dve pauze, a ponekad nas puste i ranije pa kraće budemo na fakultetu. Provera znanja se vrši pismenim ispitima. Često prezentujemo svoje domaće radove (grupne ili individualne) i pišemo za svaki čas eseje. Takođe traže od nas da puno čitamo dodatnu literaturu i da budemo informisani sa aktuelnim dešavanjima u vezi ekonomskih pitanja u svetu.

Studentski život je prilično težak u početku, ali se sve prebrodi i na kraju se sve dobro završi. Naučio sam da perem sudove, veš, peglam, brišem sobu, kuvam, a i da učim u isto vreme.

Grad Minhen nije nešto posebno zanimljiv, u smislu brzine života i sadržajem za mlade. Sličan je našem Novom Sadu. Nema puno kulturnih dešavanja i klubova za izlaske, ali pošto imam sjajno društvo često pravimo kućne žurke ili izlazimo zajedno. Svaki vikend smo u gradu tako da smo aktivni. Za dve nedelje planiramo da svi zajedno idemo na skijanje u u Garmiš Parte.

I za kraj bih napisao najzanimljiviji  događaj koji mi se desio na fakultetu. Drugarica iz Grčke je slavila rođendan na času, da bi se na kraju sve završilo sa gađanjem tortom, te smo morali svi da platimo štetu za pranje učionice.

studije-Minhen-fakultet

Jedva čekam raspust za Uskrs jer planiram da dovedem par drugara u Novi Sad. Oni žele da upoznaju Srbiju, a sa druge strane  ne mogu da veruju koliko je jeftin Wiz air i koliko je Srbija blizu. Biće to nezaboravno iskustvo da upoznaju našu lepu zemlju.

Hvala i Vama Svetlana što ste mi preporučili ovaj fakultet, a posebno sam srećan što živim i studiram u Nemačkoj.

Srdačan pozdrav,

Marko

Više o fakultetu koji Marko studira i o uslovima upisa saznajte klikom na: studiranje u Nemačkoj.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".

Ovaj sajt koristi cookies. Klikom na dugme potvrđujete da se slažete sa našim pravilima privatnosti.

Prihvatam