Ostale škole u Velikoj Britaniji

Askot

Bodiam

Brajton

Edinburg

Effingham

Falmut

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

High Wycombe

Ili

Jork

Kembridž

Kenterberi

Kingham

Koventri

Krojdon

Lejk Distrikt

Lester

Lidington

Liverpul

Mančester

Mickleham Village

Oksford

Oswestry

Oukam

Portsmut

Ramsgejt

Rendcomb

Ribble Valley

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Torki

Truro

Velika Britanija

Vorminster

Škola

ITTC International Teaching and Training Centre

Ova škola jezika osnovana je 1984. godine sa namerom da se na jednom mestu realizuju kursevi i treninzi isključivo namenjeni profesorima engleskog jezika. Od osnivanja škole do danas, delatnost koju sprovode omogućila je stotinama nastavnika iz svih krajeva sveta, iz preko 40 zemalja, da se profesionalno usavrše uz dobijanje sertifikata i kvalifikacija Cambridge Univerziteta, poput CELTA i DELTA – međunarodno priznatih moneta u obrazovanju.

Koliko je ova škola uključena u zvaničan tok britanskog školstva govori i učešće škole u unapređivanju razvoja Cambridge diploma i sertifikata kao i prihvatanje odgovornosti u radu na novim Cambridge kvalifikacijama poput ICELT i TKT.

Viši nivo u radu dostignut je 2001. godine, kada škola postaje deo BEET jezičkog centra. Kvalitet nastave podignut je na viši nivo, što je omogućilo lakše i bolje uključivanje polaznika škole u praktičnu nastavu i trenutno sprovođenje naučenog u praksu.

Predavači škole su specijalizovani i motivisani, i svaki poseduje diplomu ili Master iz oblasti predavanja engleskog jezika strancima (TESOL) ili primenjene lingvistike i svi su priznati tutori od strane Univerziteta u Kembridžu.

Tehnički resursi škole su moderno uređene učionice (ukupno 15), biblioteka (jedna od najkompletnijih u svojoj oblasti u Velikoj Britaniji), knjižara i 2 centra za samostalno učenje (ukupno 30 kompjutera sa ADSL-om, besplatnim pristupom internetu, mikrofonom i telefonom).

U okviru oba centra za istraživanje i praktičnu nastavu postoji veliki izbor interaktivnih CD-ova.

Ukoliko je pauzu između časova potrebno upotpuniti nekim osveženjem, školska kantina je mesto izbora toplih obroka, sendviča, kolača, voća i osvežavajućih pića.

Vreme van nastave – Škola u večernjim satima organizuje predavanja na različite teme: istorija, muzika, kultura, kao i druge aktivnosti poput kvizova, muzičkih sati i dr. Posete pozorištu, sportske aktivnosti, kao i obilazak grada su takođe uključeni kao opcija da se ispuni vreme polaznika škole. Bornmut pruža mogućnost bavljenja raznim sportovima na vodi: skijanje na vodi, surfovanje, pecanje, jedrenje, ronjenje, plivanje, a postoji mogućnost bavljenja i drugim sportovima u rekreacionom centru koji se nalazi nedaleko od škole. Subotom se organizuju izleti do Londona, Oksforda, Stounhendža, kao i priobalnih oblasti koje su pod zaštitom UNESCO-a.

CELTA DELTA kursevi za profesore

Destinacija

Bornmut

Bornmut je jedan od najlepših univerzitetskih gradova na južnoj obali Britanije, a pomenuta činjenica doprinela je da se razvije u važan turistički centar. Tokom svog razvoja opravdano je postao prestižan u svetu biznisa. Nekoliko velikih kompanija je otvorilo svoje kancelarije u gradu, što je doprinelo tome da postane i vodeći konferencijski centar u Velikoj Britaniji. Bez sumnje, najveća atrakcija Bornmuta je sedam milja dugačka plaža, jedinstvena po svojoj lepoti, koju karakteriše zlatna boja peska i čistoća.

Samo neke od znamenitosti koji su važne u gradu jesu: Bournemouth International Centre, galerija i muzej Russell-Cotes, St. Peter’s Church, Bournemouth Pier i mnoge galerije, prelepi parkovi i bašte koje daju poseban šarm gradu. Za one koji svoje vreme žele da posvete i zabavi, tu je vodeni park Oceanarium, golf park Queens Park, bioskop Odeon, pozorište O2 Academy, kafe The Good Play, te mnogi restorani, bistroi, pabovi i barovi.

bornmut, kursevi engleskog za profesore

Kursevi

CELTA SERTIFIKAT ( The Cambridge Certificate in English Language Teaching to Adults)

Kurs je namenjen osobama koje nemaju ili imaju malo iskustva u nastavi engleskog jezika, kao i za one koji već predaju engleski jezik, ali bez zvaničnih kvalifikacija.

Tražene kvalifikacije za upis na program: Neophodno je obrazovanje koje polaznicima omogućava upis na visoko obrazovanje, kao i kompetentnost u znanju engleskog jezika (C1/8.0 IELTS/CPE). Minimalan broj godina polaznika je 18 godina.

SADRŽAJ: Kurs je veoma intenzivan i zahteva potpunu posvećenost učenju. Na njemu ćete, pre svega, usavršiti svoj engleski jezik, razviti senzibilitet neophodan za prepoznavanje individualnih potreba svakog učenika, upoznati se sa principima i praksom efektivnog predavanja engleskog jezika, razviti osnovne veštine za predavanje odraslima, naučiti da prepoznate i koristite odgovarajuće resurse i materijale za nastavu, kao i da prepoznate prilike za vaše buduće profesionalno usavršavanje.

OCENJIVANJE: Tokom trajanja kursa svaki polaznik biće informisan u vezi sa ličnim napretkom i imaće prostora za razgovor i detaljnu analizu u vezi sa njegovim učešćem na kursu, za vreme individualnih konsultacija. Ocene rada polaznika na kursu daje spoljni ocenjivač Kembridž univerziteta. Na osnovu njegovog mišljenja, sertifikat se dodeljuje polaznicima koji su ispunili sve zadate kriterijume i zadatke. Na kraju kursa nema završnog praktičnog ispita ili ispita u pisanoj formi.

Uz sertifikat se dobija i pisani izveštaj koji ukazuje na vaše prednosti i slabije strane. Sertifikat i izveštaj šalju se otprilike mesec dana pošto su rezultati overeni od strane Kembridž univerziteta. Kurs je intenzivan, sa ukupno 120 časova i traje 4 nedelje. Praktičan deo i promatranje nastave realizuje se u Centru.

DELTA DIPLOMA (The Cambridge Diploma in English Language Teaching to Adults)

Ukoliko polaznik ima znatno iskustvo u nastavi enleskog za odrasle, DELTA kurs ima svrhu da se steknu nova saznanja i bolje upoznaju principi i prakse predavanja engleskog jezika odraslima, preispita raniji način rada i uspešno primene novostečena saznanja u budućem radu.

Da bi se postao polaznik kursa za DELTA diplomu potrebno je da iza polaznika postoji minimum dvogodišnje radno iskustvo u predavanju engleskog jezika odraslima (puno radno vreme, u poslednjih 5 godina), da polaznik ima fakultetsku diplomu ili diplomu nekog zvaničnog kursa za profesore engleskog, kao i da je kompetentan u oblasti komunikacije i pisanja (C2/8.0 IELTS/CPE).

SADRŽAJ: Kurs kombinuje teoriju i praksu; uključuje proučavanje jezičkih sistema i njihovu upotrebu u predavanju/učenju, proučavanje metodike nastave i njihovu praktičnu primenu u učionici, formalno i neformalno ocenjivanje, principe nastavnog plana, analize grešaka i ispravke, procene nastavnog materijala.

Ukupan rad na kursu je u formi seminara, predavanja, radionica i konsultacija, a njegov sastavni deo je posmatranje nastave i kao praksa. Uz nastavu očekuje se da čitate i završavate dodatne zadatke u pisanoj formi koji će biti u kontinuitetu ocenjivani od tutora.

OCENJIVANJE: Diploma se na kraju dodeljuje polaznicima koji uspešno završe svaki od tri komponente – radni deo kursa (uključujući praktični i pisani zadatak), dodatne zadatke i ispit u pisanoj formi. Na kraju kursa, portfolio polaznika se prosleđuje Kembridž univerzitetu. Rezultati su poznati 12 nedelja posle ispita. Intenzivni kurs, sa prosečno 30 časova nedeljno, traje 8 nedelja. Praktična nastava obavlja se u Centru. Ispit je u nastavku kursa, u junu ili decembru.

KURS SA CILJEM OBNAVLJANJA METODIKE NASTAVE I RAZVOJA JEZIKA (REFRESHER COURSE)

Program kursa osmišljen je za osobe kojima engleski nije maternji, ali iza sebe imaju iskustvo u predavanju engleskog jezika, ili one koji imaju kvalifikaciju koja im omogućava profesiju nastavnika engleskog u njihovoj zemlji, a koji razmatraju ideju o karijeri u nastavi engleskog jezika.

Potrebno je imati minimum  znanje engleskog jezika u nivou B2 (viši srednji – FCE).

Kurs okuplja nastavnike iz mnogih zemalja što dovodi do inspirativne razmene ideja.

SADRŽAJ: Kurs se održava tokom jula i avgusta. Namenjen je nastavnicima osnovnih i srednjih škola. Kurs broji 20 veoma praktičnih časova nedeljno (od 45 minuta) posvećenih poboljšanju znanja jezika i metodike i pet časova nedeljno samostalnog učenja u multimedijalnom centru. Takođe, može biti omogućeno prisustvovanje praktičnoj nastavi kandidata koji uče za CELTA kvalifikaciju (svakog poslepodneva u trajanju od 2 sata).

Za svaku nedelju ponaosob, program će biti kreiran prema određenim oblastima iz metodologije nastave i jezika, a popunjavanjem upitnika pre početka kursa mogu se prema sopstvenim potrebama dodati teme iz metodologije i jezika, kao što su na primer: pregled tema iz gramatike prema potrebama polaznika, fonologija (izgovor, intonacija, ritam), savremena upotreba engleskog jezika, nastavne metode i veštine predavanja, unapređenje veštine pisanja, nastava u velikim grupama, načini korekcije grešaka, upotreba poezije i priča, pronalaženje i upotreba nastavnog materijala, upotreba kompjutera u nastavi, upotreba video tehnologije u nastavi, načini predavanja gramatike i slično.

Kurs se može upisati na dve, tri ili četiri nedelje. Svake nedelje pohađa se 20 časova.

Ukoliko postoji potreba da se uloži dodatno vreme na razvoj sopstvenih jezičkih veština može se upisati 4 ili 8 dodatnih časova nedeljno u BEET jezičkom centru, na određene teme:

  • Opšti engleski: vežbe govora i izgovora, čitanje, pisanje i veština slušanja;
  • Stručni engleski: turizam, hotelijerstvo, ugostiteljstvo, engleski za medije, poslovni engleski.

TESOL SERTIFIKAT ŠKOLE ITTC

Ovaj kurs je veoma sličan kursu CELTA. Polaznici se priključuju na nastavi polaznicima CELTA programa i prate isti nastavni plan. Potrebno je imati minimum B2 nivo znanja engleskog jezika (FCE/5.5 IELTS).

SADRŽAJ: Jedina razlika TESOL i CELTA programa je što će tokom praktičnog dela nastave, polaznici TESOL kursa predavati grupama sa nižim nivoima znanja engleskog jezika

OCENJIVANJE: Na kraju uspešnog završetka kursa polaznici dobijaju TESOL sertifikat škole ITTC.

Program za 2020. godinu

Skinite PDF

Smeštaj

Porodični smeštaj je takav da se domaćini ophode prema polazniku kao da je član porodice. Zajednički boravak, zajednički obroci i druženje sa domaćinima, omogućava jedinstveni doživljaj kulture, tradicije, običaja i jezika kod svakog pojedinca. Moguće su jednokrevetne sobe sa polupansionom od ponedeljka do petka i punim pansionom vikendom.

Smeštaj u studentskim domovima tokom leta, kao i u privatnim rezidencijama su još dve opcije za polaznike.

Studentski domovi – Jednokrevetne sobe sa sopstvenom upotrebom kuhinje, u jednoj od mnogih rezidencija u vlasništvu Centra. Sadržaji kao što su kupatilo, kuhinja, dnevna soba, trpezarija i bašta su zajednički.

Privatne rezidencije – Jednokrevetne sobe na bazi sopstvene upotrebe kuhinje u domu lokalne porodice sa zajedničkom upotrebom svih sadržaja kuće.

ITTC International Teaching and Training Centre

12 St Stephen's Rd, Bournemouth BH2 6JJ, UK

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".