Ostale škole u Velikoj Britaniji

Askot

Bodiam

Effingham

Falmut

Folkstoun

Grejvsend

Haslemere

Hastings

High Wycombe

Ili

Jork

Kingham

Koventri

Krojdon

Lejk Distrikt

Lester

Lidington

Mickleham Village

Oswestry

Oukam

Ramsgejt

Rendcomb

Ribble Valley

Rickmansworth

Taunton

Tenbury Wells

Thorpe Underwood

Truro

Velika Britanija

Vorminster

Škola

Basil Peterson

Ovo je jedna od najprestižnijih škola engleskog jezika u Škotskoj, priznata od strane British Council-a i član  asocijacije EnglishUK. Osnovana je 1929. godine i nadaleko je poznata po svojoj reputaciji i prvoklasnom kvalitetu nastave. Nalazi se u Queen Street-u, najužem centru Edinburga i najveći je ispitni centar za polaganje IELTS i Kembridž ispita u Škotskoj.

Škola radi tokom cele godine i nudi različite kurseve jezika. Nastava se odvija u grupama od maksimalno 12 polaznika. Škola je moderno opremljena, a među prostorijama koje su na raspolaganju polaznicima su biblioteka i prostorija za samostalan rad i dr. Polaznici se mogu družiti u prostoriji namenjenoj za opuštanje i odmor, kao i u dvorištu škole, a polaznicima je omogućen i besplatan internet.

Vreme van nastave  – Društvene i kulturne aktivnosti su idealna prilika za druženje  i dodatno vežbanje usmenog sporazumevanja. Škola organizuje mnoge zabavne aktivnosti, čiji je cilj upoznavanje različitih aspekata škotske kulture. Neke aktivnosti su besplatne, poput obilazaka muzeja, galerija, zamkova, škotskog parlamenta i drugih atrakcija uz vodiča, kao i večernji izlasci u pab. Uz doplatu, mogu se organizovati i vikend ekskurzije.

engleski u edinburgu

Destinacija

Edinburg

Edinburg, grad zamkova, glavni je grad Škotske i nalazi se na severoistoku Velike Britanije. Jedan je od najlepših evropskih gradova, a stari i novi deo grada su deo svetske kulturne baštine i pod zaštitiom UNESCO-a. Domaćin je mnogim festivalima od kojih je najpoznatiji Edinburgh International Festival koji se održava u avgustu i najveći je festival muzike, plesa i pozorišne umetnosti u svetu. U panoramskom pogledu na grad najlepše se uživa sa vidikovaca Calton i Arthur’s Seat.

Samo neke od znamenitosti grada koje vredi posetiti su: očaravajući dvorac Edinburg, Nacionalni muzej Škotske i Nacionalna galerija Škotske, škotski parlament, crkva Rosslyn Chapel koja krije tajne templara, Muzej detinjstva, čuvena Camera Obscura gde možete uživati u optičkim iluzijama i veličanstvena kraljevska rezidencija  Holyroodhouse.

edinburg

Kursevi

Škola u svojoj ponudi ima sledeće kurseve engleskog:

Essential program

20 časova nedeljno za sve nivoe znanja

Octorial program

25 časova nedeljno

Enchanced program

30 časova nedeljno

Ispitni kurseve

IELTS ili FCE/CAE

Smeštaj

Smeštaj polaznika je organizovan u lokalnim porodicama i uključen je u cenu programa (osim za individualnu nastavu). Polaznici su smešteni u jednokrevetnim sobama, a svakoga dana obezbeđeni su doručak i večera. Moguće je bukirati samo kurs, bez školskog smeštaja. Pored porodice, u ponudi su studentske rezindencije i hoteli. Dodatne informacije su na upit.

 

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Basil Peterson

66 Queen St, Edinburgh EH2 4NA,

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".