The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Lake Mary Preparatory School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Privatna srednja škola na Floridi

Nastavni programi: American High School program, AP program, Honors

Škola

Lake Mary Preparatory School

Lake Mary Preparatory School je akademski rigorozna, privatna internatska škola osnovana 1999. godine na Floridi u gradiću Lejk Meri (Lake Mary), 30 km severno od Orlanda. Svoje obrazovanje temelji na principu razvijanja punog potencijala svakog učenika (intelektualnog, emocionalnog i društvenog) u sigurnom, pozitivnom i akademski izazovnom okruženju. Učenici ove škole smatraju se delom globalne zajednice učenja, pa su u obrazovni program integrisana internacionalna putovanja, radne prakse, programi razmene, internacionalni sportovi i umetnost.

Škola zauzima kampus od 20 hektara koji uključuje naučne i kompjuterske laboratorije, umetnički studio, biblioteku, instrumentalne i vokalne muzike sobe, medija centar, salu za izvođačke umetnosti, prostoriju za pevanje i sportske terene. U kampusu postoje i prostorije za ručavanje, medicinska klinika, rezidencijalne kuće u kojima su deca smeštena, kao i administrativne kancelarije. Vrlo je blizu Orlanda (svega 30 minuta vožnje), a samim tim i poznatih svetskih atrakcija poput Diznilenda, Univerzal studios i drugih.

U ponudi škole postoji više akademskih programa u zavisnosti od individualnih potreba i interesovanja dece, u cilju pripreme za buduće školovanje na univerzitetima i koledžima u Americi. Pored standardnog američko High School programa, u ponudi škole nalazi se 13 naprednih AP kurseva (Advanced Placement), koji omogućavaju učenicima da steknu kredite koje mogu iskoristiti na fakultetu. O kvalitetu nastavnog programa najbolje svedoči činjenica da 100 odsto učenika ove škole bude primljeno na fakultete za koje su aplicirali, pa škola sa ponosom ističe kako su njeni učenici upisivali prestižne univerzitete poput Princeton UniversityColumbia UniversityHarvard University.

U nastavi se koristi STEAM program (Science, Technology, Engineering, Art and Math) koji podrazumeva razvoj kritičkog razmišljanja i upotrebu inženjeringa i tehnologije u kombinaciji sa maštom i kreativnošću, kako bi se prevazišli realni problemi. Takođe, Lake Mary je prva i jedina privatna škola u centralnoj Floridi koja nudi AP Capstone program putem kojeg učenici učestvuju u nezavisnim istraživanjima, razvijaju timski rad i komunikacione veštine koje vrednuju fakulteti. Pored akademskog dela škola organizuje niz umetničkih aktivnosti poput glume, muzike, grafičkog dizajna, fotografije i lepih umetnosti. Ima i vrlo konkurentne sportske programe i deca su osvajala držani šampionate u različitim disciplinama od kojih je najpoznatiji golf. Škola sarađuje sa golf akademijama poput Mike Bender i Eagles Dream.

srednja škola SAD

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Lake Mary, Florida

Godina osnivanja: 1999.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 14-19 godina

Broj učenika: 520 (25% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: Orlando International Airport (50 km)

Nastavni programi: American High School program, AP program, Honors

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 51.000 $

Dodatni troškovi: prijava na program 100 $ + 10.700 rsd (ili 90 €) , dodatni obavezni troškovi oko 6.000 $, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

privatna srednja škola na Floridi

Izdvajamo

  • Jak i rigorozan akademski program kao priprema za studije;
  • Prostran kampus koji je udaljen svega 30 minuta od Orlanda;
  • Širok izbor vannastavnih aktivnosti (umetnost, sportovi);
  • STEAM program koji se koristi u nastavi.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju, kao i dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), položiti interni test škole, obaviti intervju i priložiti preporuke škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".