The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Najstariji internat u Sjedinjenim Američkim Državama

Wilbraham & Monson Academy

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

Internatska škola u Americi

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Škola

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy jedna je od najstarijih dnevnih škola, ali i najstarija škola sa boravkom u internatu u Americi. Već stotinama godina unazad prepoznatljiva je po obrazovanju koje transformiše, a koje se odvija unutar zajednice koja neguje i pruža podršku učenicima. Reč je o školi sa pravim globalnim iskustvom, sa učenicima iz preko 30 zemalja, sa jedinstvenim akademskim programom, ali i sa bezbroj ponuda vannastavnih i sportskih aktivnosti. Školski kampus nalazi se u mestu Vilbraham, u predrađu Springfilda (istočna obala SAD) i udaljen je oko 1,5h vožnje od Bostona. Pored savremenih nastavnih objekata, kampus ima internat u kojem je smešteno čak 50% od ukupnog broja učenika, Greenhalgh sportski centar, teniske terene i još mnogo sadržaja.

Wilbraham & Monson nudi američki srednjoškolski high school program koji decu priprema za dalje školovanje na univerzitetima. Program traje ukupno četiri godine i nudi mnogo opcija obaveznih i izbornih predmeta iz oblasti matematike (algebra, geometrija, kalkulus.), engleskog jezika (literatura, gramatika, pisanje), prirodnih i društvenih nauka (hemija, biologija, anatomija..), računarstva i tehnologije, kao i razne vrste umetnosti (crtanje, keramika, fotografija, slikanje…), ekonomije i preduzetištva.

internat u Americi

Profil škole

Profil škole

Lokacija škole: Wilbraham, Massachusetts

Godina osnivanja: 1804.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 13-18 godina (8-12 razred)

Broj učenika:  oko 425, 33% čine internacionalni učenici

Najbliži aerodrom: Bradley International Airport, Springfield (45 km)

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 64.800 $ (sa boravkom u internatu)

Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), školska prijava na program 875 $, taksa za zdravstveno osiguranje 175 $, taksa za tehnologiju 550 $, knjige od 700 $ do 1000 $ po godini, registracija internacionalni učenici 2.500 $, zdravstveno osiguranje 2.090 $ po godini, kurs engleskog jezika 5.000 $, dodatni časovi (muzika, jahanje..), troškovi ispita, ekskurzija, izleta, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

internatska škola u Americi

Izdvajamo

  • Jedna od najstarijih škola u Sjedinjenim Američkim Državama;
  • Prelepo i sigurno okruženje sa podrškom lokalne zajednice;
  • Veća škola sa oko 425 učenika godišnje (50% učenika živi u kampusu);
  • Širok izbor sportskih, vannastavnih i akademskih programa;
  • Pravo internacionalno okruženje sa učenicima iz preko 32 zemlje sveta.

Škola ima savremeni Centar za preduzetništvo, ekonomiju i finansije koji pruža osnovna znanja, ali i naprednu  nastavu u ovim obastima, kao i posebne praktične veštine. Tu je i specijalan trgovinski centar gde se odvijaju časovi vezani za finansijsko tržište i gde učenici imaju mogućnost da uče o efektima lokalne i međunarodne populacije na svetsku ekonomiju. Pored opisanog nastavnog programa, nudi se i napredni kursevi (advanced placement) koji su na nivou koledža i koji daju mogućnost prikupljanja dodatnih bodova za nastavak školovanja (3D dizajn, biologija, hemija, kompjuterske nauke, teorija muzike, statistika, španski jezik i mnoge druge).

Vreme van nastave predviđeno je za bogat program sportskih aktivnosti (fudbal, hokej, odbojka, vaterpolo), hobija, klubova (umetnosti i muzika, školski časopis, klub šaha, matematička sekcija..), učestvovanja u lokalnoj zajednici kroz društveno koristan rad, ali i putovanja. Vikend je predviđen za aktivnosti koje se organizuju u kampusu, ali odlazak na rafting, obilasci lokalnih znamenitosti. Gotovo polovina dece smeštena je u internatu koji se nalazi pri kampusu škole. Učenici se u smeštaju odvajaju po polu  u različitim interatskim kućama u kojima sa njima boravi i osoblje škole koje vodi računa.

Uslovi upisa

Uslovi za upis internacionalnih polaznika jeste odličan uspeh u školi koji se dokazuje kroz svedočanstva za prethodne dve godine školovanja. Pored toga potrebno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou, a preporučuju se standardizovani testovi poput TOEFL ili SSAT (postoje izuzeci). Mimo obavezne dokumentacije preporuka je da se priloži pismo preporuke od profesora. Svi kandidati koji su poslali obaveznu dokumentaciju prolaze i Skype intervju sa direktorom škole ili administrativnim osobljem.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".