The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Privatna srednja škola u Kaliforniji, SAD

Capistrano Valley Christian Schools

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

Privatna srednja škola u Kaliforniji

Nastavni programi: High School Diploma Program, AP predmeti

Škola

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools (CVCS) je 1973. godine osnovana kao hrišćanska, pripremna,  škola koja nudi obrazovanje za decu od predškolskog uzrasta do srednje škole.  Već više od 10 godina vodi uspešan program za internacionalne učenike iz celog svega i u tome se ogleda kulturološka raznovrsnost škole. Škola je 2010. godine za akademske uspehe svojih učenika dobila nagradu Blue Ribbon School koju dodeljuje Ministarstvo obrazovanja SAD. Sa ponosom ističe da preko 97% učenika koji završe školu uspešno upišu studije na fakultetu koji im je prvi izbor.

Kampus škole nalazi se u prelepom San Juan Capistrano u čuvenom Orandž kauntiju (Orange County) u Kaliforniji. Reč je o malom gradu koji je prepun parkova i otvorenih prostora za relaksaciju i uživanje u kalifornijskom vremenu, a udaljen je svega 5-10 minuta vožnje od lokalnih plaža i Dana Point luke. Na samo sat vremena od škole nalazi se i čuveni L.A., grad snova i slave, sa svim svojim atrakcijama. Objekti kampusa uključuju glavnu školsku zgradu, upravnu zgradu, biblioteku, karijerni centar, centar za aktivnosti, molitveni centar i sportski tereni. Škola je skoro završila renoviranje kompleksa sportskih terena i teretane, a uskoro se očekuje i završetka medijskog sportskog centra i hale za proslave.

CVCS nudi klasičan američki High School srednjoškolski program koji traje četiri godine i relativno je sličan našem obrazovnom sistemu. Pored toga deca imaju  priliku da odaberu i oko 20 advanced placement kurseva, naprednih predmeta putem kojih prikupljaju bodove koji se priznaju tokom studija (kalkulus, hemija, IT, engleska literatura, evropska istorija…i drugi). Škola je dosta sportski orijentisana, pa čak 70% učenika učestvuje u sportskim prvenstvima poput golfa, košarke i drugih. Umetnost je isto važan deo škole, a posebno pozorišna umetnost kroz koju su deca osvajala mnoge nagrade uključujući M.A.C.Y (Music and Arts Commendation for Youth) i najbolji glumac/glumica.

Škola internacionalne učenike smešta u lokalne porodice čija deca pohađaju CVCS. Cilj škole je da internacionalne učenike integriše u američki način života i upozna sa drugačijom kulturom i jezikom, a smatraju da se to najbolje postiže boravkom u porodici.

Privatna srednja škola u Kaliforniji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: San Juan Capistrano, Kalifornija                                                                      Godina osnivanja: 1973.                                      Religija: hrišćanska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice) Starosna struktura: 6-18 godina

Broj učenika: oko 440                                             Najbliži aerodrom: John Wayne International OC (32 km), LAX Los Angeles International (96 km)

Nastavni programi: High School Diploma Program, AP predmeti

Školska uniforma: da

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 27.900 $

Dodatni troškovi: troškovi aplikacije 200 $, prijava 10.700 rsd (ili 90 €), obavezni dodatni troškovi za 4500 $ (registracija, activnosti, orijentacija, dodatni časovi i drugi), avio karta, medicinsko osiguranje, troškovi brze pošte, viza, lični troškovi.

Privatna srednja škola u Kaliforniji, SAD

Izdvajamo

  • Čuveni Orandž Kaunti, na samo sat vremena od L.A.
  • Izuzetan sportski program i nagrade za pozorišnu umetnost
  • Blue Ribbon School, nagrada koju dodeljuje Ministarstvo obrazovanja SAD
  • Smeštaj u lokalnim porodicama
  • Učenici se mogu oprobati i u mnogim vannastavnim aktivnostima poput hora, filmskog kluba, prakse u medija centru, ping pong klub, Leadership tim i mnogi drugi.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno pripremiti diplomu osnovne škole, svedočanstva prethodnih razreda i dokaz o nivou engleskog jezika. Škola naknadno može tražiti da se urade interni školski testovi, a nakon podnete dokumentacije zakazuje se Skype intervju sa predstavnikom ili direktorom škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo pri sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".