The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u SAD, Kalifornija

Squaw Valley Academy

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Srednja škola u Kaliforniji

Nastavni program: US High School Diploma, Advanced Placement kursevi

Škola

Squaw Valley Academy

Squaw Valley Academy je privatna, internatska škola koja priprema učenike za dalje školovanje u Americi. Osnovana je 1978. godine kako bi ponudila učenje koje se temelji na projektima, obrazovanje na otvorenom i sportske mogućnosti u veličanstvenom krajoliku Kalifornije, Sijera Nevada. Svoje obrazovanje temelji na rigoroznom akademskom programu, standardima u ponašanju, sportovima, avanturom u prirodi i samopouzdanju kroz stvarno postignuće. Spada u red malih škola sa oko 100 učenika, što ostavlja dovoljno prostora za individualnu pažnju i male nastavne grupe (8 polaznika po grupi).

Kampus škole smešten je oko 300 km istočno od San Franciska u podnožju skijališta Squaw Valley, na nadmorskoj visini od oko 1.900 m, nedaleko od jezera Taho (Lake Tahoe). Reč je o maloj i mirnoj rezidencijalnoj zajednici u prirodi (oblasti Olympic Valley), koja je udaljena svega 8 km od centra grada Taho (Tahoe City). Malo je reći da je priroda oko škole veličanstvena. Jezero Taho najveće je planinsko slatkovodno jezero u Severnoj Americi, a okružuje ga panorama planina na prelazu između Kalifornije i Sijera Nevade. Kampus se sastoji od kompleksa rezidencijalnih zgrada u kojima žive, uče i rade učenici i nastavnici. Polaznicima je obezbeđeno sve, od top akademskog programa, do smeštaja, pravilne i izbalansirane ishrane, zdravstvenog centra i nadzora osoblja. Budući da škola propagira tehnologiju kao proaktivno i kreativno sredstvo učenja, svi polaznici dobijaju MacBook Air Laptop računar koji se očekuje da će odgovorno i efektivno koristiti za potrebe nastave.

Tokom četiri godine kroz US High School Diploma program škola svoje učenike uspešno priprema za studiranje i školovanje u Americi, a u prilogu tome govorii činjenica da je prolaznost učenika na koledžima i unverzitetima čak 100%. Pored standardnog programa, učenici imaju mogućnost da izaberu čak 16 naprednih kurseva (Advanced Placement) kroz koje sakupljaju bodove koji se vrednuju tokom studija. Zbog svoje specifične lokacije i činjenice da skoro 100% učenika živi u internatu, škola je izuzetno usmerena na prožimanje obrazovanja i prirode. Pored skijaškog tima i različitih skijaških programa deca vrlo često borave i uče u prirodi, a u ponudi je još 18 drugih sportova i preko 30 različitih vannastavnih aktivnosti, klubova i udruženja – košarka, vožnja kajaka, planinarenje, plivanje, tenis, fudbal, klub keramike, šah, džez, fotografija, klub za kampovanje, dizajn nakita, hokej i još mnogo toga.

srednja škola u Kaliforniji

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Olympic Valley, Kalifornija.

Godina osnivanja: 1978.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina (9-12 razred)

Broj učenika:  oko 100 učenika

Najbliži aerodrom: Reno Tahoe International Airport (70km), San Francisco International Airport (300km), Sacramento International Airport (155 km).

Nastavni program: US High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 55.000 $

Dodatni troškovi: prijava na program 100 $ + 10.700 rsd (ili 90 €), ESL 5.800 $, dodatni troškovi, smeštaj tokom praznika, ispiti, transfer od/do aerodroma, zdravstveno osiguranje, američka viza, avio karte, bankarski troškovi, lični troškovi učenika i ostali nepomenuti troškovi.

srednja škola u SAd Kalifornija

Izdvajamo

  • Veličanstveno prirodno okruženje Sijera Nevade;
  • Mala škola sa oko 100 učenika sa dugom tradicijom;
  • Rigorozan akademskih program uz mnoštvo izbornih predmeta;
  • Velik izbor sportova i rekreativnih aktivnosti u prirodni i ski tim;
  • Tehnologija kao proaktivno sredstvo učenja.

Uslovi upisa

Osnovni uslov za upis jeste poznavanje engleskog jezika, ali škola ne zahteva da učenik ima sertifikat o položenom međunarodnom sertifikatu. Ukoliko ima sertifikat, minimalan uslov za upis je TOEFL 80, a ako nema, učenik prolazi Skype intervju radi provere jezičkog nivoa. Prilaže se aplikacija, esej, preporuke profesora i svedočanstva prethodnih godina školovanja. Škola nudi i ESL kurs (English as a Second Language) dodatne časove engleskog jezika za polaznike kojima engleski nije maternji jezik.

 Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".