The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u Americi, Konektikat

Saint Thomas More School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Srednja škola u Konektikatu

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu:  56.900 $

 

Škola

Saint Thomas More School

Saint Thomas More School je privatna internatska škola za dečake osnovana 1962. godine. Spada u red malih škola sa oko 120 učenika i namenjena je isključivo dečacima. Škola neguje katoličku tradiciju i svoje obrazovanje temelji na motivisanju, negovanju i ojačavanju intelekturalnog, moralnog, fizičkog i društvenog razvoja svakog učenika. Osnovna misija jeste povećanje postignuća kroz izazovan akademski program u kombinaciji sa individualnom pažnjom. Utemeljena je na tradicijama katoličke vere, pa nastoji da se uključi u duhovni život učenika, ali isto tako prima učenike svih veroispovesti.

Kampus škole smešten je u gradiću Oakdale u državi Konektikat, a lokacija je vrlo pogodna zbog blizine velikih gradova – 200 km severoistočno od Njujorka i 173 km jugozapadno od Bostona. Prostire se na 100 hektara zemljišta na obali jezera Gardner, pa škola ima svoju privatnu plažu, dokove i čamce. Nastava se odvija u okviru 3 zgrade u kojima su savremene učionice, a pored toga kampus sadrži i 3 rezidencije u kojiima su smešteni dečaci, biblioteku, kapelu, sportsku halu, 5 sportskih terena na otvorenom i stazu za trčanje. Preko 95% ukupnog broja polaznika živi u internatu u kampusu, a čak 35% čine internacionalni polaznici.

Kada je reč o akademskom životu, škola pomaže učenicima da razviju veštine koje su neophodne da budu spremni za uspeh kao samosvesni mladići 21. veka. Nudi se inovativan, interesantan, kolaborativan, tehnološki, kreativan i iskustveni nastavni plan i program, a svrha je da svaki učenik pronađe svoj potencijal. Američki High School program sastoji se od obaveznih i izbornih predmeta, a srednja škola ukupno traje četiri godine. Neki od obaveznih predmeta su engleski jezik, matematika, istorija SAD, laboratorijski rad, drugi strani jezik, teologija i umetnost. Pored redovnog nastavnog plana i programa, internacionalnim đacima su omogućeni i specijalni kursevi, da im pomognu da se lakše uklope u novu sredinu, kako u smislu kulture, tako i jezika. Instruktori na ESL programu (nastava engleskog jezika) intenzivno rade sa internacionalnim učenicima, dok ne budu spremni za redovni nastavni plan i program. Tu je i izbor različitih vannastavnih aktivnosti poput sportova (košarka, fudbal, bejzbol, tenis..), kulbova i organizacija (šah, fotografija, robotika i drugi), rekreativnih aktivnosti i umetnosti. Učenici su smešteni u domove, a domovi se dodeljuju u zavisnosti od uzrasta i razreda. Čak 100 odsto učenika ove škole svoje školovanje nastavlja na nekom od univerziteta, uključujući i prestižne fakultete Ivy League. Učenicima ove škole na raspolaganju su raznovrsne vannastavne aktivnosti, poput šaha, umetnosti, pisanja za školske novine, kao i brojni sportovi.

srednja škola u Konektikatu

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Oakdale, država Connecticut                                        

Godina osnivanja: 1962.

Religija: katolička škola

Tip škole: muška

Starosna struktura: 14-19 godina

Broj učenika: 135

Najbliži aerodrom:  John F. Kennedy International Airport Njujork

Nastavni programi: AP kursevi, ESL program, diploma američke srednje škole (high school programme)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu:  56.900 $

Dodatni troškovi: obavezne registracije i depoziti, 100 $ + 10.700 rsd (ili 90 €) prijava, obavezni dodatni troškovi iznose oko 4.000 $, osiguranje, avio karte, vize, transferi…

srednja škola u SAD Konektikat

Izdvajamo

  • Mali razredi sa prosečno 8 učenika;
  • Katolička škola samo za dečake;
  • 100% učenika budu primljeni na univerzitet po izboru;
  • Mala škola sa visokim nivoom individualne pažnje.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno popuniti aplikaciju i priložiti izjavu roditelja, svedočanstva prethodnih razreda (prevedena na engleski jezik), zajedno sa međunarodnim sertifikatom o nivou engleskog jezika (TOEFL, SLEP, SAT ili ekvivalent). Pored toga prilažu se preporuke nastavnika (engleski, matematika) i direktora škole, a neophodno je obaviti i intervju sa osobljem škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".