The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u Americi, u blizini Los Anđelesa

Idyllwild Arts Academy

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Prestižna umetnička škola u Americi

Nastavni programi:  American High School Diploma ProgrammeESL Programs

Škola

Idyllwild Arts Academy

Idyllwild Arts Academy je ugledna privatna, internatska škola koja nudi prestižnu obuku u kreativnom pisanju, plesu, modi, dizajnu, filmu, digitalnim medijima, interdisciplinarnim umetnostima, muzici, pozorištu i vizuelnoj umetnosti. Škola se nalazi na zapadnim padinama planine San Jacinto u Kaliforniji, u mestašcu Idyllwild, jugoistočno od Los Anđelesa. U prilog uspehu škole najviše govori činjenica da je rangirana na 4.mestu na listi 163 najboljih srednjih škola za umetnost u Americi. Reč je o jedinstvenoj obrazovnoj instituciji koja je poznata po razvijanju potencijala kod mladih umetnika i pruža uzbudljivo i stimulativno okruženje za obrazovanje u svim umetničkim disciplinama.

Kampus škole zauzima prostor od 80 hektara i poseduje apsolutno sve što je deci potrebno za život. Smešten je u izvanrednom prirodnom, planinskom okruženju koje pruža mir i sigurnost, a dovoljno je blizu atrakcija koje mogu ponuditi Los Anđeles i San Dijego (podjednako je udaljen od oba grada, 175 km oko 2 h vožnje). Pored učionica, kantine i rezidencija u kojima deca žive, objekat poseduje potpuno novu koncertnu salu, izvođački centar, umetničke studije, galerije i pozorište na otvorenom. Pored toga deca imaju pristup bazenu, teniskim terenima fitnes centru, košarkaškim terenima, resursom centru za pisanje, opservatoriji i knjižari.

Čak polovina đaka čine internacionalni učenici, tako da se deca iz različitih zemalja lako uklapaju u ovo okruženje i stiču prijatelje iz celog sveta. Idyllwild Arts Academy nudi pripremni program za koledž u različitim oblastima umetnosti za učenike od 9. do 12. razreda (1-4 razred srednje škole). Nastava se odvija u malim odeljenjima, sa oko 12 učenika. Škola ima i ESL program (engleski kao drugi jezik) za učenike koji su talentovani, ali imaju slabije znanje engleskog jezika. Učenici su smešteni u rezidencijama – tri za devojčice i dva za dečake. Sve sobe su dvokrevetne, a većina ima privatna kupatila. Studenti žive u prostranim sobama i imaju pristup brzom internetu i privatne telefonske linije. Svaka rezidencija ima između 30 i 80 učenika. Vikendom, studenti često idu u gradić Idyllwild koji je i popularna turistička atrakcija, pa nudi izbor restorana, specijalizovanih prodavnica, antikvarnica i galerija, kao i bioskop. Vikendom se organizuju i putovanja u Los Anđeles, San Dijego ili Palm Springs. Planinska lokacija škole nudi studentima različite mogućnosti za rekreaciju na otvorenom, kao što su planinarenje, penjanje i kros-kantri skijanje.

prestižna umetnička škola u Americi

Profil

Profil škole

Lokacija škole:  Idyllwild, planinsko okruženje, 2 sata jugoistočno od Los Anđelesa

Godina osnivanja: 1946.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita

Starosna struktura: 14-19 godina

Broj učenika: 311 (50% internacionalnih)

Najbliži aerodrom:  Palm Springs International Airport, CA

Nastavni programi:  diploma američke srednje škole,  ESL Programs

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 68.432 $

Dodatni troškovi: prijava na program 100 $ + 10.700 rsd (ili 90 €), dodatni troškovi iznose oko 3.000 $ osiguranje, ESL 5.000 $, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, avio karte, vize, transferi…

umetnička škola u SAD

Izdvajamo

  • Ugledna, privatna umetnička srednja škola;
  • Čak 50% od ukupnog broja učenika čine internacionalni učenici;
  • 100% prolaznost na vrhunske američke i Ivy League univerzitete;
  • Širok izbor umetničkih programa;
  • Kampus i sigurnom i bezbednom prirodnom okruženju.

Uslovi upisa

Svi kandidati treba da podnesu aplikaciju, zajedno sa portfoliom za umetnički program po svom izboru. Od internacionalnih  učenika zahteva se da imaju položen TOEFL test.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".