The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u Njujorku

The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Internatska srednja škola u Njujorku  The Knox School je jedinstvena privatna škola sa tradicijom od preko 100 godina. Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi. Učenički klubovi: modni, klub joge, meditacije, naučne olimpijade, klub svetske kulture, konjički klub, klub Ujedinjenih Nacija.

Škola

The Knox School

The Knox School je jedinstvena privatna i internatska škola sa tradicijom od preko 100 godina. Ističe se po porodičnoj atmosferi i manjem broju učenika koji imaju svu podrušku, pažnju i motivaciju koja je neophodna za uspešno pohađanje srednje škole. Škola ima dugu tradiciju prihvatanja učenika iz celog sveta, koji dolaze iz preko 15 različitih zemalja kako bi ovu školu nazvali domom daleko od kuće. Kampus škole smešten je na velikom imanju na severnoj obali Long Ajlenda, na svega sat vremena vozom od Menhetna i ima sve kapacitete neophodne za siguran i prijatan život: zgrada za nastavu nastavu, rezidencije za dečake i devojčice, sportske terene, štalu sa 20 konja, veslački klub…

Škola neguje američki srednjoškolski sistem koji je vrlo sličan našem sistemu i koji se sastoji od obaveznih predmeta poput engleskog i drugih svetskih jezika, istorije, društvenih i prirodnih nauka, matematike i umetnosti. Za internacionalne učenike kojima treba dodatna pomoć u savladavanju engleskog jezika, kreiran je dodatni program ENL (English as a New Language) usmeren na pomoć učenicima u adaptaciji. Škola nudi predmete na naprednom pnivou (AP Advance Placement) za učenike koja imaju napredniiji nivo znanja i koji pohađajući ove predmete mogu sakupiti bodove koji su potrebni za upis koledža ili univerziteta (biologija, kalkulus, hemija, engleska literature, psihologija, fizika, istorija i drugi). Izvanredan umetnički program škole uključuje časove, radionice I klubove iz oblasti pevanja, glume, sviranje instrumenata, školska dramska trupa itd.  Od sportova u školi se nude: jahanje koje škola neguje od svog osnivanja, košarka, veslanje, fudbal, odbojka, tenis i drugi.

internatska skola Long Ajlend

Profil

Profil škole

Lokacija škole: St James, Long Island, Njujork, SAD

Godina osnivanja: 1904.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina

Broj učenika:  oko 160 (od čega 80 boravi u internatu)

Najbliži aerodrom: JFK International Airpot, Njujork

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Školska uniforma: ne, ali zahteva formalno oblačenje (propisano)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 60.000 $ po godini

Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), registracija 50 $, taksa za internacionalnu asocijaciju roditelja (100 $), studentski račun za internacionalne učenike (2000 $), medicinsko osiguranje, program vannastavnih aktivnosti i ekskurzija, dodatne školske aktivnosti (časovi jahanja, časovi muzike i sviranja instrumenata…), transfer od/do aerodroma, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

Stipendije

Egidinim kandidatima u zavisinosti od uspeha može biti odobrena stipendija i do 50 %.

Izdvajamo

  • Porodično orijentisana, puna podške i tolerantna škola;
  • Bezbedno okruženje na samo 1h vozom od Menhetna;
  • Dosta sportskih opcija i dodatnih predmeta i aktivnosti;
  • Mala škola sa velikom individualnom pažnjom ka svakom učeniku;
  • Veslački klub sa treninzima i takmičenjima cele godine

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i odgovarajući nivo znanja engleskog jezika, potvrđen međunarodnim sertifikatom kao što je TOEFL. Nakon analize dokumentacije zakazuje se Skype intervju i polažu se dodatni testovi (matematika) u skladu sa procenom upisnog tima škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Smeštaj

Smeštaj učenika organizovan je u rezidencijama koje se nalaze na imanju škole. Mnogo pažnje polaže se učenju i nakon nastave, a to podrazumeva mnoštvo vannastanih aktivnosti kojima se ispunjava slobodno vreme. Tu su učenički klubovi i aktivnosti poput modnog kluba, joge, meditacije, naučne olimpijade, klub svetske kulture, konjički klub, klub Ujedinjenih Nacija. Za decu koja žive u internatu organizovane su ekskurziije, obilasci lokalnih znamenitosti, odlazak u Njujork, razni kulturalni događaji, odlazak u šoping i još mnogo toga. Škola veruje da učestvovanje u društvenoj zajednici predstavlja komponentu razvoja učenika, pa se stoga učenici podstiču da učestvuju u raznim akcijama i događajima koje organizuje lokalna zajednica.

The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".