The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Internatska škola na Floridi, SAD

Windermere Preparatory School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Internatska škola na Floridi

Nastavni programi: International Baccalaureate, High School program

Škola

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School je privatna internatska škola osnovana 2000. godine na Floridi. Iako škola nema dugu tradiciju, za skoro dve decenije rada više puta je proglašena za najbolju privatnu školu u ovoj državi. Sa ponosom ističe uspešna partnerstva sa čuvenim MIT Massachusets Institue of Technology i The Julliard School, prestižnom školom za izvođačke umetnosti.  Filozofija škole pruža obrazovnu zajednicu koja decu postiče na poverenje, poštenje, integritet, samodisciplinu, brigu za druge, zajedništvo i međusobno poštovanje. Uspešno je pohađa veliki broj internacionalnih učenika koji potiču iz preko 16 zemalja sveta, što školsku sredinu čini multietničkom I pravim mestom za postizanje akademskih rezultata.

Ova srednja škola nalazi se u malom mestu Vindermer koji je udaljen svega pola sata od Orlanda. Kampus škole se prostire na 19 hektara zemljišta kod jezera Cypress i raspoređen je po kvartovima od kojih se svaki sastoji od 3 zgrade (niži razredi, osnovna i srednja škola). U okviru kampusa postoje najsavremeniji sportski objekti, školska prodavnica, svlačionice, atletske staze i sala za gimnastiku. Pored toga kampus raspolaže učionicama, spavaonicama i kantinom u kojoj se služe obroci. Deca imaju pristup MAC kompjuterskoj laboratoriji, bilbioteci, kao i višestrukim umetničkim, prostorijom za muzičke bendove, hor, višenamenska soba za družemnje, bilijar, bazen i teniski terene. U procesu je izgradnje i najsavremenijeg centra za vizuelne i izvođačke umetnosti.

Nastavni program je zahtevan i izazovan, a obavezni predmeti su osmišljeni kako bi pripremili učenike za International Baccalaureate Diploma program. Učenici mogu, pored obaveznih predmeta, izabrati dodatne predmete koji će im, pored zadovoljavanja njihovog interesovanja, dati prednost prilikom upisa na fakultet. Pored IB programa, škola nudi i pripremu za SAT i ACT testove potrebne za upis na univerzitete. Osnovni cilj škole je da kod učenika izgradi svest globalnog građanina putem posvećivanja individualne pažnje svakome od njih, kao i visokih akademskih standarda. Škola takođe vaspita učenike da budu odgovorni i da doprinose svojoj školskoj zajednici. Fokusiranjem školskog programa na razvoj kritičkog razmišljanja i sposobnosti rešavanja kompleksnih problema, učenici su na pravi način pripremljeni da upišu univerzitete i koledže po svom izboru. Pored kvalitetne nastave, učenici imaju mogućnost učestvovanja u brojnim aktivnostima kao što su umetničke radionice, atletika i klubovi čiji je cilj razvoj učenika u celosti – i fizički i mentalno.

internatska škola na Floridi, SAD

Profil

Profil škole

Lokacija škole: varošica Vindermer (Windermere, 15 km od Orlanda), Florida

Godina osnivanja: 2000.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici: 3-19 godina, internat: 14-19 godina

Broj učenika: 1380 (30% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: Orlando International Airport (MCO)

Nastavni programi: International Baccalaureate, High School program

Školska uniforma: da

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 69.775 $ (9-12. razred)

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd (ili 90 €), ostale registracije i depoziti, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme, avio karte, vize, transferi…

internatska škola na Floridi

Izdvajamo

  • Proglašena za najbolju privatnu srednju školu u Orlandu 2013;
  • Jedina škola na Floridi koja nudi IB program;
  • Saradnja sa The Julliard School i MIT Massachusets Insitutute of Technology;
  • Odličan akademski i sportski program.

Uslovi upisa

Upis se vrši tokom cele godine, do popunjenja kapaciteta. Za upis je potrebno da učenici imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju, zatim dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (SLEP, TOEFL), da prilože dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome) i preporuke nastavnika iz dosadašnje škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".