The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u srcu Njujorka, na Menhetnu

Léman Manhattan Preparatory School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Srednja škola na Menhetnu

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 93.000 $

Škola

Léman Manhattan Preparatory School

Léman Manhattan Preparatory School je relativno mlada internacionalna škola, smeštena u srcu Njujorka, na pešačkoj udaljenosti od Njujorške berze i Vol Strita. Škola je osnovana 2005. godine i članica je International Baccalaureate (IB) svetskih škola, i pored IB programa nudi i američki srednjoškolski program. Cilj škole je da mlade umove opremi znanjem i veštinama koje su im potrebne kako bi mogli da procene, uporede i da donesu promišljene izbore kako bi postali informisani i aktivni građani sveta.

Škola ima dva kampusa, Broad Street (predškolsko i osnovna škola) i Morris Street (srednja škola). Svojom lokacijom i programima privlači učenike različitog porekla, kako iz Njujorka tako i internacionalne učenike koji prepoznaju vrednost pohađanja vrhunske škole na izvanrednoj lokaciji. Budući da je jedina internatska škola na Menhetnu, Léman Manhattan svojim učenicima nudi jedinstvenu priliku da žive, uče i da se zabavljaju u bezbednoj gradskoj sredini. Internatski učenici škole imaju priliku da uživaju u jedinstvenom iskustvu kako u školi, tako i van nje. Objekti Léman Manhattan škole spadaju u najbolje opremljene na Manhetnu. Obe lokacije su opremljene tako da omoguće svakom učeniku da istražuje i ispuni svoja interesovanja u najvećoj mogućoj meri. Kapaciteti škole uključuju bazene i sportske terene; umetničke, muzičke i drvno-prerađivačke radionice, pozorišne sale, naučne laboratorije, dobro osvetljene i udobne učionice i WiFi pristup u celom kampusu. U sklopu kampusa srednje škole se nalaze i akvatički centar, studio za snimanje, probe i izradu keramike, kafić kao i pozorište sa 400 sedišta.

U ponudi je IB International Baccalaureate program, internacionalno akreditovan i rigorozan obrazovni program koji je prevashodno namenjen deci od 16 do 18 godina. Specifičan je jer podrazumeva izbor 6 predmeta iz 6 različitih oblasti koji se intenzivno usavršavaju tokom dvogodišnjeg školovanja. Pored toga škola ima i klasičan američki srednjoškolski program koji traje četiri godine i relativno je sličan našem obrazovnom sistemu (više predmeta od kojih su neki obavezni, a drugi izborni). Nakon nastave studentski život organizovan je kroz različite profesionalne (fudbal, košarka, plivanje tenis…) i rekreativne sportove (ples, mačevanje, joga, zumba..), umetnički program (muzički bendovi, grafički dizajn, pozorište…), ali i učestvovanje u studentskim klubovima i udruženjima (šah, produkcija i drugi). Internacionalni i lokalni učenici smešteni su u srcu Lower Mahnattan (6 minuta hoda od školskog kampusa) u luksuznoj apartmanskoj zgradi u kojoj sa decom boravi i osoblje škole koje vrši nadzor. Smeštaj podrazumeva moderne i stilizovane apartmane od kojih svaki ima više soba, kuhinju, dnevnu sobu, prostor za učenje, WiFi Internet, Hi-tech sistem za nadzor i tri vrsna kuvara koji deci pripremaju obroke.

srednja škola na Menhetnu

Profil

Profil škole

Lokacija škole: gradska sredina, Njujork, Menhetn

Religija: nereligijska škola

Godina osnivanja: 2005.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: svi učenici: 5-19 godina, Internat: 16-19 godina

Broj učenika: oko 900( 408 srednjoškolca)

Najbliži aerodrom: John F Kennedy Intl Airport (JFK), Newark Liberty International Airport (EWR), LaGuardia Airport (LGA)

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma program, američki High School program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 93.000 $

Dodatni troškovi: prijava 10.700 rsd (ili 90 €), obavezne registracije i depoziti oko 6.000 $, knjige i nastavni materijal, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, školska uniforma, avio karte, vize, transferi…

Izdvajamo

  • Lokacija u srcu finansijskog distrikta Njujorka, na Menhetnu;
  • Pored znanja učenici stiču poznanstva i kontakte koji imaju značaj za karijeru;
  • Prva internatska škola u Njujorku;
  • Pored američkog High School programa, škola nudi i IB program.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti prilikom prijavljivanja diplomu osnovne škole i svedočanstva prethodnih srednjoškolskih razreda, dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS , TOEFL) i preporuke direktora škole i profesora. Mogući su I intervju i interni test škole. Odeljenje za ESL (engleski kao strani jezik) koristi SIOP model ( The Sheltered Instruction Observation Protocol ) utiče na brži napredak dece, poboljšanje akademskih i jezičkih veština.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".