The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u Mejnu, u SAD

Maine Central Institute

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Srednja škola u SAD

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Škola

Maine Central Institute

Maine Central Institute je privatna internatska škola sa dugom tradicijom, osnovana 1866. godine. Nalazi se u sigurnom gradiću Pitsfild u američkoj državi Mejn, na severoistoku kontinenta. Škola izuzetno neguje internacionalni duh koji doprinosi i lokalnim stanovnicima, a deca u Mejn dolaze iz preko 18 zemalja sveta (15% od ukupnog broja učenika jesu internacionalni učenici). Reč je o vrlo sigurnom i bezbednom okruženju u kojem učenici stiču znanje, samopoštovanje, društvenu odgovornost i razvijaju kritičko razmišljanje i veštine komunikacije neophodne za globalno društvo. Škola se obavezuje da pruža rigorozan i sveobuhvatan obrazovni program sa širokim spektrom sposobnosti i interesa. Odnos ka školovanju temelji se na visokim očekivanjima bilo da je reč o akademskom programu, životu dece u kampusu ili vannastavnim aktivnostima.

Škola zauzima veliki kampus koji se prostire na 20 ha zemljišta i ima dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, pa svi zajedno neguju i razvijaju sigurnu sredinu punu podrške. Stanovnici  gradića vrlo su prijatni i čine da se učenici osećaju dobrodošlo, a deo porodica primaju učenike koji žele smeštaj u porodici u svoje domove. Kampus se sastoji od kompleksa zgrada od kojih svaka ima svoju namenju – sportski tereni, teretana, umetnički i naučni centar, administrativne kancelarije i dekanov kabinet, pozorište Bossov balet, rezidencije odvojeno za dečake i devojčice, kantine, zdravstveni i wellness centar, čitaonica, knjižara, IT kabinet i još mnogo toga.

MCI nudi High School program koji decu priprema za dalje školovanje na američkim univerzitetima. Program traje ukupno četiri godine i daje široko polje izbora za strane studente. U obavezne predmete spadaju matematika, fizika, istorija i engleski jezik, a svaki predmet nosi određeni broj poena koji predstavljaju uslov za sticanje diplome. Pored standardnog programa, škola nudi i oko 18 Advanced Placement kurseva. Reč je o naprednim programima na nivou koledža koji se nude u velikom broju američkih srednjih škola u cilju prikupljanja dodatnih bodova za nastavak školovanja. Neki od predmeta su biologija ili hemija sa laboratorijskim radom, engleska literatura, statistika, anatomija i druge. Deca se podstiču da učestvuju u bogatom vannastavnom programu koji čini oko 18 sportova (balet, košarka, fudbal, tenis, rvanje, hokej…), a budući da je MCI škola naklonjena umetnosti tu je i mnoštvo klubova i organizacija poput plesa, kaligrafije, kreativnog pisanja, džeza, krojenja i šivenja, pisanja, video produkcije i dr. U okviru škole nalazi se i Bossov Ballet Theathre, umetnička izvođačka grupa i internacionalna pripremna škla za baletsku akademiju.

srednja škola u SAD

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Pittsfield, Maine

Godina osnivanja: 1866.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina (9-12 razred)

Broj učenika:  oko 450, 18% čine internacionalni učenici

Najbliži aerodrom: Boston Logan International (udaljen oko 300 km)

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu: 42.750 $ (internat)

Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), registracija internacionalni učenici 1.250 $, zdravstveno osiguranje 1.285 $ po godini, deponovan iznos za nepredviđene troškove učenika 2.000 $ (vraća se nepotrošeni deo), nepovratni depozit 5.000 $, depozit za smeštaj 150 $ (povratno u slučaju da nema štete u smeštaju), dodatni časovi (engleski, muzika, jahanje..), troškovi ispita, ekskurzija, izleta, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

srednja škola u SAD Mejn

Izdvajamo

  • Jedna od najstarijih škola u državi Mejn, severoistok SAD;
  • Prelepo i sigurno okruženje sa podrškom lokalne zajednice;
  • Veća škola sa oko 500 učenika godišnje (oko 140 internatskih);
  • Širok izbor sportskih, vannastavnih i akademskih programa;
  • Odično rangirani programi muzike, glume i izvođačkih umetnosti u SAD.

Uslovi upisa

Uslovi za upis internacionalnih polaznika je da se prikaže uspeh tokom školovanja u vidu svedočanstava za prethodne dve školske godine. Pored toga, učenici prilažu sertifikat o jezičkom nivou (ITOEFL, SAT, CAT ili dr), pišu esej, dostavljaju pismo preporuke od profesora i prolaze Skype intervju sa dekanom škole. Internacionalni polaznici obavezni su da prođu orijentacioni program za jezik kao pripremu za školovanje, a program se organizuje u avgustu pred početak školske godine I traje 3-4 nedelje. Nakon početka akademske godine MCI organizuje i ESL English as a Second Langugage programe koji su namenjeni usavršavanju engleskog jezika i terminologije.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".