The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u Teksasu

The Village School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Srednja škola u Teksasu

Nastavni programi:  High School DiplomaIB Program

Škola

The Village School

The Village School  je privatna, internatska srednja škola za učenike od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole osnovana 1966. godine u američkoj državi Teksas. Po broju učenika spada u red velikih škola, a veoma posvećeno akademsko osoblje trudi se da na pravi način pripremi buduće studente za uspešan upis najprestižnijih koledža i univerziteta širom sveta. Ova škola je pravo međunarodno okruženje u kojem se podstiče saradnja sa ljudima iz različitih kultura, jezika I vrednosti. Rigozoran akademski program, visoko kvalitetna nastava i savremena nastavna sredstva prava su podrška svim učenicima tokom celog procesa školovanja.

Kampus škole prostire se na oko 11 hektara i smešten je u gradskoj sredini sunčanog Hjustona (na samo 20 minuta od centra grada).  Sadrži mnoštvo sportskih objekata uključujućii fudbalski i lakros teren, stazu za trčanje i teniske terene. Nastava se odvija u savremenim učionica, a u okviru kampusa postoje I rezidencije u kojima su deca smeštena, zajedno sa kantinom, školskom klinikom, bibliotekom i drugo. U procesu je izgradnja dodatnih objekata koji uključuju sportski centar i nove rezidencije.

Škola nudi odličan edukativni program za srednjoškolce, među kojima su: priprema za koledž, AP (Advanced Placement Courses) i IB (International Baccalaureate Program). Škola uspeva da održi svoju reputaciju kroz interaktivnu i zabavnu nastavu. Učenici su fokusirani, angažovani i motivisani nastavom koja se bazira na naprednom akademskom, naučnom i fizičkom obrazovanju, vannastavnim aktivnostima i angažovanjem u zajednici. Nastavnici se trude da svaki učenik pokaže svoj maksimum. Kao sastavni deo obrazovanja, učenici srednje škole imaju uključena i edukativna putovanja, tokom kojih imaju odličnu priliku da se zbliže sa svojim vršnjacima i nastavnicima (moto škole je „život je putovanje, a ne destinacija“). Putovanja uključuju obilazak raznovrsnih prirodnih područja, gde između ostalog uče i da grade timski duh. U okviru škole nalazi se veliki broj učeničkih klubova i organizacija – od umetnosti, preko plesa, filma, školskih novina, do humanitarnih i sportskih aktivnosti. Škola praktikuje prilično zahtevan nastavni plan sa opcijom da od 3. razreda srednje škole učenik krene na IB program. Postoji mogućnost izbora individualnih predmeta u okviru IB programa ili završetak kompletnog programa IB diplome, uključujući CAS (Creativity, Action and Service), EE (Extended Essay) i TOK (Theory of Knowledge).

srednja škola Teksas

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Zapadni Hjuston, država Teksas, SAD

Godina osnivanja: 1966.

Religija: nereligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 3-18 godina

Broj učenika: oko 1.700 (30% internacionalnih)

Najbliži aerodrom: William P. Hobby Airport (22 km), George Bush Intercontinental Airport (34 km)

Nastavni programi:  High School DiplomaIB Program

Školska uniforma: da

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu:  62.550 $

Dodatni troškovi:  prijava 10.700 rsd (ili 90 €), Student Fee 6.000 $, Village Class Trip Fee 1.000 $, osiguranje, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

srednja škola u Teksasu

Izdvajamo

  • Škola nudi IB diploma program;
  • Prava gradska lokacija škole u zapadnom Hjustonu;
  • Mnoštvo sportskih i vannastavnih aktivnosti u ponudi;
  • Velika škola koja neguje internacionalnu atmosferu.

Uslovi upisa

Prilikom upisa popunjava se aplikacija škole, prilažu preporuke nastavnika iz matematike i engleskog jezika iz prethodne škole i dostavljaju svedočanstva prethodnih razreda. Neophodno je priložiti i dokaz o nivou engleskog jezika (TOEFLIELTS…). Nakon podnošenja dokumentacije i provere, zakazuje se Skype intervju sa direktorom škole ili akademskim osobljem.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".