The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Srednja škola u SAD, iu državi Vermont, nedaleko od Bostona

Lyndon Institute

Program za školsku 2019/20. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Srednja škola u Americi

Nastavni programi: High School Diploma

Škola

Lyndon Institute

Lyndon Institute se nalazi u istorijskoj varošici Lindon (Lyndon) u državi Vermont, oko 290 kilometara severno od centra Bostona. Lokacija škole i udaljenost od svega 5 kilometara od ski centra Burke Mountain čine predivan spoj prirodnih lepota i mogućnosti bavljenja različitim sportovima. Sama škola se nalazi na imanju površine od 60 hektara. Sa oko 600 đaka, škola je dovoljno velika da pruži raznovrsno i kvalitetno školovanje, ali dovoljno mala da osoblje škole može da posveti svakom učeniku posebnu pažnju. Nastavni program je američki srednjoškolski program, s tim da učenici mogu da biraju između tri glavna pravca interesovanja: pripreme za univerzitet, umetnost, biznis i tehničke nauke. Škola nudi izuzetno veliki izbor predmeta, čak 110, od kojih su 14 na naprednom AP nivou koji nose i kredite za koledž. Prosečna veličina odeljenja je 15 učenika, što čini optimalan broj za kvalitetnu nastavu i mogućnost raznovrsne interakcije.

Škola u svom sastavu ima 27 objekata sa velikim brojem učionica, 6 laboratorija, 5 kompjuterskih soba, dve sportske sale, bibliotekom i multimedijalnim centrom, 2 terena za američki fudbal (jedan za trening, a drugi za utakmice), 2 terena za fudbal, tereni za hokej na travi, košarku, bejzbol i druge sportove. Za đake se organizuje preko 40 vannastavnih aktivnosti, uključujući i 14 sportova. Neki od sportova koji se mogu trenirati u školi su: američki fudbal, košarka, hokej na ledu, hokej na travi, golf, nordijsko skijanje, bejzbol, trčanje, fudbal. Broj internacionalnih učenika je godišnje oko 100, od kojih je većina smeštena u školskom internatu. Učenici koji žive u školskom internatu imaju na raspolaganju 7 zgrada sa preko 100 ležaja i više malih bungalova. Svi oni nude mogućnost izbora između jednokrevetnih i dvokrevetnih soba. U svim sobama učenici imaju bežični internet. U rezidencijijama boravi i internatski „roditelj“, koji je zadužen za samo šestoro dece. To je velika prednost jer je u većini škola taj odnos mnogo veći. Srednje škole u Americi se nalaze u većim i manjim gradskim ili ruralnim okruženjima, a prednost ove srednje škole je što se nalazi u omiljenoj zemlji za život po izboru Amerikanaca.

Učenici škole se po uspešnom završetku škole uglavnom upisuju na jedan od Top 100 američkih univerziteta, od vrhunskih članica Ivy League do odličnih Liberal-arts koledža, fakulteta primenjenih i dramskih umetnosti i univerziteta nacionalnih istraživačkih centara. Učenici škole uživaju ličnu pažnju posvećenog osoblja, poštovanje njihove individualnosti i jedinstvenih talenata u zaista inkluzivnom okruženju koje predstavlja izuzetnu pripremu za izbor fakulteta i karijere.

srednja škola u Americi

Profil

Profil škole

Lokacija škole: seoska sredina, Lyndon, Vermont

Godina osnivanja: 1867.

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 16-19 godina,

Religija: nereligijska

Broj studenata: 560; Internacionalni učenici u internatu: 85

Najbliži aerodrom: Boston Logan International (BOS)

Nastavni programi: High School Diploma

Cena za internacionalne učenike za školsku 2019/20. godinu: 45.000 $ (internat)

Dodatni troškovi: obavezna registracija 2.500 $, ESL nastava 5.000 $, prijava 50 $ + 10.700 rsd (ili 90 €) povratni depozit 500 $, knjige i nastavni  materijal, dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi i drugi dodatni troškovi. Učenik mora imati svoj bankovni račun sa sumom od 2.000 $ ili kreditnu karticu sa dovoljno novca da se pokriju troškovi tokom boravka u školi.

srednja škola Vermont

Izdvajamo

  • Prostran kampus od 60 hektara, na odličnoj lokaciji;
  • Duga tradicija i uspeh u obrazovanju;
  • Širok izbor sportskih, vannastavnih i akademskih programa.

Uslovi upisa

Za upis je neophodno svedočanstva prethodnih razreda, preporuke nastavnika, napisati esej i priložiti izveštaj o finansijama. Moguć je interni test škole i dokaz o nivou engleskog jezika (IELTS, TOEFL). S obzirom na znatan broj internacionalnih polaznika, škola ima poseban program pripreme engleskog jezika ESOL – English for Speakers of Other Languages. Postoje četiri nivoa nastave u koje se đaci raspoređuju prema nivou engleskog jezika, tako da đaci sa nižim nivoima pored učenja engleskog obrađuju i društvene teme, dok deca sa višim nivoom engleskog jezika, koja su već savladala društvene veštine, uče akademski engleski, a đaci sa najvišim nivoom savladavaju jezičke finese sa ciljem da se po završetku programa mogu ravnopravno pridružiti američkim drugarima koji prate književnost.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".