The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Privatne i državne srednje škole u Americi

Srednjoškolska akademska razmena SAD

Program za školsku 2021/22. godinu

Skinite PDF

Podelite:

United States of America

Srednjoškolska akademska razmena SAD – učenici biraju da li žele državnu ili privatnu srednju školu. Cena nastave i smeštaja je  znatno povoljnija s obzirom na to da ne biraju konkretnu školu. Učenici mogu izabrati jednu omiljenu opciju sa liste sportova, jezika, umetnosti ili školskih predmeta.

Program

Program

Program akademske razmene u SAD je idealan za učenike koji žele da se školuju u Americi, da iskuse vrhunsko američko obrazovanje po ekonomski povoljnijim uslovima, ali sa više fleksibilnosti nego što to nudi klasičan program kulturne razmene.  Jedna od važnih prednosti ovog programa je da đaci imaju mogućnost da dobiju diplomu američke srednje škole pohađanjem samo IV razreda. Za učestvovanje na programu, učenici treba da imaju dobar prosek i srednji nivo znanja engleskog jezika, kao i da budu voljni da aktivno učestvuju u dešavanjima i aktivnostima na kampusu.

Učenici imaju mogućnost određenih izbora. Pre svega, biraju da li žele državnu školu sa smeštajem u porodici ili privatnu školu sa smeštajem u internatu ili porodici. Ukoliko se učenik odluči za školu sa smeštajem u lokalnoj porodici, sa njim će u najvećem broju slučajeva u porodici biti još jedan internacionalni učenik sa drugog govornog područja sa kojim će deliti sobu. Dakle, učenik za početak bira tip škole, dok mu konkretnu školu dodeljuje organizacija, a u skladu sa profilom i interesovanjima koji se navode pri aplikaciji.

Srednjoškolska akademska razmena SAD

Izbor

Pored tipa škole, učenik može izabrati i jednu omiljenu opciju sa ponuđene  liste i biće upisani u školu koja nudi tu opciju:

KategorijaIzbor u privatnim školamaIzbor u državnim školama
Jezikfrancuski, španskifrancuski, španski, nemački
Sportfudbal, američki fudbal, tenis, golf, košarka, Track & Field, odbojka (samo devojčice)fudbal, američki fudbal, tenis, košarka, Track & Field, Cheerleading, odbojka (samo devojčice)
Umetnostgluma/pozorište, umetnost, muzikagluma/pozorište, umetnost, muzika
Klimatopla, sva godišnja dobabez izbora
Predmeti na višem nivou (AP)AP Calculus, Generic AP Science (bez izbora određene oblasti)AP Calculus, AP Physics, AP Biology
Akademski zahtevna školadada

*Napomena: ukoliko učenik odabere privatnu školu sa smeštajem u internatu, nema mogućnost ostalih izbora iz tabele.

Mnogi učenici koji učestvuju na ovom programu akademske razmene u nižim razredima srednje škole, žele da i sledeće godine nastave svoje školovanje u SAD. Njima se nude sledeće opcije:

  1. Ukoliko je učenik proveo jednu godinu u državnoj srednjoj školi, mora se prebaciti u drugu privatnu školu (zbog uslova i restrikcija F1 vize koja dozvoljava maksimum jednu godinu školovanja u državnoj srednjoj školi).
  2. Ukoliko je učenik proveo jednu godinu u privatnoj srednjoj školi, može se odlučiti da se ponovo prijavi na program bez izbora i da bude raspoređen u neku drugu privatnu školu. Ako želi da nastaviti školovanje u istoj školi, uz cenu programa akademske razmene imaće doplatu od 5.000 $. Ovo je odlična opcija jer đak ustvari dobija privatnu školu po svom izboru, ali ne po punoj ceni školarine te škole. Pune cene školarina u privatnim školama su znatno više (nekad i preko 10.000 $ skuplje od cene ovog programa akademske razmene).

Profil

Lokacija škole: širom SAD, u manjim, sigurnim zajednicama

Religija: nereligijske i religijske škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina (9-12 razred)

Broj učenika:  od 150 i više učenika

Najbliži aerodrom: u skladu sa dodeljenom destinacijom

Nastavni program: US High School Diploma, Advanced Placement – predmeti na naprednijem nivou.

Cenovnik

CENA ZA  2021/2022. godinu

DRŽAVNE I PRIVATNE ŠKOLE SA SMEŠTAJEM U PORODICI: 15.950 $ za školsku godinu, 11.950 $ za polugodište (školarina, smeštaj u porodici sa drugim učenikom, obroci u porodici, transfer od/do aerodroma u dolasku i povratku sa programa, nadzor, pomoć, mesečni izveštaji).
Dodatni troškovi: prijava na program 10.700rsd (ili 90 €), aplikacija 200 $, osiguranje 995 $ (495 $ za polugodište), bankarski troškovi, troškovi avio karte i putovanja, viza, lični troškovi učenika i ostali nepomenuti troškovi.

PRIVATNE ŠKOLE SA SMEŠTAJEM U INTERNATU: 19.950 $ (školarina, smeštaj u internatu, smeštaj i hrana za školsku godinu, transfer od/do aerodrome u dolasku i povratku sa programa, nadzor i pomoć).
Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), 4.000 $ (koje uključuju osiguranje, udžbenike, dodatnu nastavu engleskog jezika, korišćenje laboratorija i tehnologija škole, depozit i učenički račun), uniforme u školama u kojima je to potrebno, smeštaj tokom raspusta, američka viza, avio karte, bankarski troškovi, lični troškovi učenika i ostali nepomenuti troškovi.

Izdvajamo

Zbog jedinstvene organizacije, program akademske razmene se razlikuje od programa kulturne razmene po sledećem:

Akademski jak program – učenici pohađaju kompletan nastavni program, bez ograničenja, sakupljaju akademske kredite i mogu da nastave obrazovanje na američkim univerzitetima. Mogu dobiti diplomu srednje škole u Americi iako pohađaju samo IV razred!
Fleksibilniji program: Na programu mogu učestvovati učenici od 14 do 18 godina. Na program se mogu prijaviti učenici sa blažim alergijama i kontrolisanim zdravstvenim problemima (dijabetes, blaga disleksija, vegetarijanska ishrana…). Takođe, mogu da imaju niži nivo engleskog jezika, ili prosek ocena, nego što se zahteva za program kulturne razmene.
Izbor vannastavnih aktivnosti: Učenici mogu izabrati jednu omiljenu opciju sa liste sportova, jezika, umetnosti ili predmeta i biće upisani u školu koja nudi tu opciju.
Bolje škole: Škole koji imaju 150 i više učenika i se nalaze u manjim, sigurnim zajednicama.
Mogućnost izbora: državne ili privatne srednje škole.
Duže trajanje programa: mogu da se školuju u Americi više godina.
Nastavak jednogodišnjeg programa kulturne razmene: Učenici koji su trenutno na programu kulturne razmene koji mogu pohađati samo jednu godinu, mogu se prijaviti na program akademske razmene kako bi nastavili svoje školovanje u SAD po pristupačnim cenama.
Duže trajanje programa: mogu da se školuju u Americi više godina i mogu pohađati sva 4 razreda srednje škole.
Nastavak jednogodišnjeg programa kulturne razmene: Učenici koji su trenutno na programu kulturne razmene koji mogu pohađati samo jednu godinu, mogu se prijaviti na program akademske razmene kako bi nastavili svoje školovanje u SAD po pristupačnim cenama.

Uslovi upisa

  • Prosek već od 3.00
  • Uzrast od 14 do 18 godina
  • Nivo engleskog jezika: za državne ELTIS 205 (SLEP 45, IELTS 5, TOEFL IBT 64), za privatne ELTIS 215 (malo viši prosek se traži za početak programa u januaru). ELTIS test se radi u kancelarijama Egide ili se prilaže neki od zvaničnih testova, ukoliko ga je učenik već polagao.
  • Rok za prijavu: 15.06.2021.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".