The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

Privatna srednja škola u Americi

The MacDuffie School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Privatna srednja škola u Americi

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi

Škola

The MacDuffie School

The MacDuffie School je privatna internatska škola i jedna od vodećih pripremnih škola za koledže u Americi. U pitanju je relativno mala školska zajednica koja ima veliki izbor akademskih i vannastavnih mogućnosti za učenike. Izuzev što je karateriše duga tradicija, škola spada i u top 20 internatskih škola po broju internacionalnih učenika koji dolaze iz 25 zemalja sveta. Osnovna misija je podsticanje učenika na visoke etičke standarde i poštovanje različitosti neophodnih za razvoj moralno odgovornih i efikasnih pojedinaca.

Škola se prostire u velikom kampusu u gradić Granby, država Massachussets, a lokacija je odlčna jer se nalazi između Njujorka (3 sata vožnje) i Bostona (1.5 sati vožnje). Kampus ima apsolutno sve što je deci neophodno za neomentan razvoj i obrazovanje – učionice u kojima se odivja nastava, umetničke departmane, rezidencije u koje su raspoređeni po polu i katina u kojoj su obezbeđeni obroci. Pored toga deca imaju spristup terenima za sportske i rekreativne aktivnosti i studentskom centru kao mesto okupljanja i druženja u slobodno vreme.

Škola nudi američki High School program i Advanced Placement predmete za učenike koji žele da apliciraju na najbolje univerzitete. Jedna od najvećih prednosti ove škole jesu mala odeljenja (prosečna veličina razreda je 11 učenika), što omogućuje indivudualnu pažnju i bolje akademske rezultate. Pored rigoroznog akademskog programa, ova škola ima odličan umetnički program, izvrsne mogućnosti za bavljenje sportom, kao i takmičarske timove u muškom i ženskom fudbalu, košarci, ženski odbojkaški tim, lakros tim, kros kantri tim, ultimate fresbee… Učenici mogu da biraju da budu smešteni u internatu ili lokalnoj porodici. Porodični smeštaj uvek je dobra opcija za one učenike koji žele da se bolje upoznaju sa američkom kulturom i načinom života, s obzirom na to da su u prilici da iskuse svakodnevni život američkih porodica. Smeštaj u internatu omogućuje druženje s vršnjacima iz celog sveta, gde internacionalni učenici lako sklapaju prijateljstva i integrišu se u školsku zajednicu.

privatna srednja škola u Americi

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Granby, Massachusetts.

Godina osnivanja: 1890.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 11-18 godina

Broj učenika:  oko 270

Najbliži aerodrom: Bradley International Airport  (udaljen oko 38km)

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020-21. godinu: 66.100 $ (sa smeštajem u internatu), 62.820 $ (sa smeštajem u porodici).

Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), depoziti, dodatni časovi, troškovi ispita, ekskurzije, izleti, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

 

The MacDuffie škola

Izdvajamo

  • Širok izbor nastavnih i vannastavnih predmeta
  • Odlična lokacija, kampus škole izmešu Bostona i Njujorka
  • 50% od ukupnog broja čine internacionalni učenici
  • Mala odeljenja, sa oko 11 učenika

Uslovi upisa

Potrebni su: formalna onlajn prijava i eseji, izjava roditelja, akademski transkript iz tekuće školske godine i dve prethodne školske godine (prevedeno na engleski jezik), preporuka nastavnika engleskog jezika, preporuka nastavnika matematike, školska preporuka i lična preporuka, dokaz o nivou engleskog jezika – minimalno niži srednji novo, zavisi od razreda koji učenik upisuje, kao i Skype intervju.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".