The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

IB Diploma i High School Diploma program u SAD

Foxcroft Academy

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Srednja škola u SAD

Nastavni programi: IB Diploma i High School Diploma

Škola

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy je privatna dnevna i internatska srednja škola sa izuzetno dugom tradicijom koja i danas ima istu ulogu koju je imala i pri svom osnivanju – priprema učenika za „velike životne zadatke i izazove“. Škola se nalazi na istočnoj obali SAD, na severu Nove Engleske u mestu Dover Fokskroft koje predstavlja malu i vrlo bezbednu sredinu. Spada u red većih škola, jer je pohađa oko 350 američkih učenika i oko 100 internacionalnih učenika iz različitih delova sveta.

Akademsku ponudu škole čini sledeći srednjoškolski programi:  IB Diploma Program i High School Diploma, američki srednjoškolski program sa Advance Placement (AP) predmetima kroz koje mogu da se prikupe bodovi za dalje školovanje. Opsežan nastavni plan uključuje više od 150 predmeta u različitim oblastima, te podstiče razvoj jasne i efikasne komunikacije, kreativnog i praktičnog rešavanja problema, odgovornog i uključenog građanstva i informisanog razmišljanja. Pored tradicionalne ponude predmeta, učenici mogu da pohađaju časove izvođačke umetnosti uključujući muziku i pozorište, vizuelne umetnosti uključujući keramiku i digitalnu fotografiju, kao i tehničko obrazovanje uključujući obradu drveta i zavarivanje. Tu je i ESL program podrške i podučavanja engleskog jezika za internacionalne polaznike kojima engleski nije maternji jezik. Od 2014. godine škola je priznata kao ADS Apple Distinguished School zbog inovativne nastave i upotrebe iPad uređaja u nastavi kao pomoćno sredstvo. Izvrsnost Fokskroft Akademije prenosi se i van učionice, a u prilog tome govori i 21 državna titula koju su osvojili sportski timovi ove škole: fudbal, alpsko skijanje, bejzbol, košarka, hokej, plivanje, golf i mnogi drugi sportovi za dečake i devojčice.

Učenici žive u rezidencijama koje se nalaze pri kampusu i to ne samo kao školarci, već kao samostalni i ravnopravni članovi zajednice. U pitanju je sigurno i bezbedno okruženje, tipičan američki gradić sa oko 400 stanovnika, a škola se nalazi u samom centru. Pored izuzetnog akademskog i sportskog programa, vreme van nastave posvećeno je učestvovanju u klubovima i organizacijama poput umetnosti, klub za ljudska prava, kuvanje, ples, jahački klub, internacionalni klub, razni jezički klubovi, matematička grupa, robotika, učenički savet i mnogi drugi.

Srednja škola SAD stipendijom

Profil

Profil škole

Godina osnivanja: 1823.

Religija: nereligijska

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 godina

Broj učenika: 425 učenika (oko 100 internacionalni)

Najbliži aerodrom: najbliži međunarodni aerodrom Portland International Jetport (200 km, oko 2 sata), najbliži aerodrom za domaći saobraćaj Bangor International Airport (62 km, oko 50 minuta).

Nastavni programi: IB Diploma Program, High School Diploma (AP courses)

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21 godinu iznosi  51.750 USD (cena uključuje školarinu, smeštaj, obroke i pripremu za SAT).

Dodatni troškovi: obavezne registracija 75 USD, prijava 10.700 rsd, knjige i nastavni materijal, osiguranje (oko 1900 USD za jednu godinu), nepovratni depozit (5000 USD), dodatni časovi, troškovi ispita, troškovi ekskurzija, izleta, uniforme (kod određenih škola), avio karte, vize, transferi…

STIPENDIJA Egidinim kandidatima u zavisinosti od uspeha može biti odobrena stipendija do 50 % na cenu nastave!

Izdvajamo

  • Škola duge tradicije od skoro 200 godina.
  • Mali razredi sa prosečno 12 učenika.
  • Izuzetan i prostran kampus od 50 hektara.
  • Filozofija škole je da ohrabruje učenike da shvate svoj pun potencijal.

Uslovi upisa

Prilikom upisa popunjava se aplikacija škole. Od dokumentacije je potrebno priložiti svedočanstva prethodnih godina školovanja, esej koji govori o motivima za upis ove škole, dve preporuke profesora i sertifikat o jezičkom nivou (TOEFL).

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su vam se  najviše svidele.

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".