The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Privatna srednja škola blizu Bostona, u Americi

CATS Academy Boston

Program za školsku 2021/22 godinu

Skinite PDF

Podelite:

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

Srednja škola u Bostonu

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi

Škola

CATS Academy Boston

CATS Academy Boston je privatna, internatska škola koja se nalazi među top 20% škola u državi Masačusets. U pitanju je internacionalna škola koju pohađaju lingvistički, kulturno i akademski raznovrsni učenici koji potiču iz preko 35 zemalja sveta. Osnovni cilj škole jeste priprema za upis neki od istaknutuih američkih univerziteta, a prevashodno je usmerena na što uspešniju integraciju internacionalnih učenika koji posle neometano mogu nastaviti svoje školovanje u Americi. Kroz pažljive individualne analize otkriva se način učenja koji donosi najbolje rezultate, akademski ciljevi učenika i u skladu sa tim vrši se odabir najboljeg programa za svako pojedinačno dete.

CATS kampus se nalazi u gradiću Brejntri, u neposrednoj blizini Bostona i prestižnih univerziteta poput Harvarda, MIT-a i bostonskog univerziteta. Potpuno nov školski kampus sadrži spoj iskustva i vrednosti tradicionalne američke internatske škole i moderne zgrade koja predstavlja poslednju reč umetnosti. Kampus ima kapacitet od 43 učionice, 9 naučnih i nekoliko muzičkih, modnih kao i biznis laboratorija, muzički i umetnički studio i druge savremene zajedničke prostorije. Predavači su iskusni i visoko obučeni, a učenici ove škole tradicionalno postižu vrhunske rezultate. Prednost školovanja u Bostonu je i ta što učenici usvajaju američki stil učenja, dok se paralelno razvija prihvatanje i poštovanje različitosti i učenje o drugim kulturama kroz druženje sa decom iz različitih delova sveta.

U ponudi je američki High School program koji traje 4 godine kao i naš srednjoškolski sistem. Sastoji se od 5 obaveznih i dva izborna predmeta, a nastava obuhvata 22 sata nedeljno u malim grupama od maksimalno 12 polaznika. Obavezni predmeti su engleski jezik, matematika, prirodne i društvene nauke, a neki od izbornih predmeta su gluma, muzika, produkcija, engleska literatura, bilogija, fizika, uvod u pravo i drugi. Izborni predmeti mogu biti i Advanced Placement napredni kursevi, putem koji se skupljaju bodovi za dalji upis studija u Americi. Internacionalnim učenicima su na raspolaganju dve vrste smeštaja – školska rezidencija i smeštaj u američkim porodicama koje škola pažljivo bira. U slobodno vreme, đaci ove škole mogu uživati u različitim sportskim aktivnostima, poput tenisa, fudbala, košarke, odbojke, plivanja, joge. Takođe, mogu se priključiti različitim klubovima vezanim za književnost, fotografiju, kulturu, matematiku, robotiku i mnogim drugim, u skladu sa svojim interesovanjima.

srednja škola blizu Bostona

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Braintree, Boston

Godina osnivanja: 2012.

Relligija: nerelligijska škola

Tip škole: mešovita (dečaci i devojčice)

Starosna struktura: 14-18 i više godina

Broj učenika:  oko 300

Najbliži aerodrom: Boston Logan International

Nastavni program: High School Diploma, Advanced Placement kursevi.

Školska uniforma: ne

Cena za internacionalne učenike za školsku 2021/22. godinu: 66.000$ po godini za školarinu, smeštaj, hranu, osiguranje, knjige i većinu aktivnosti.

STIPENDIJA Zbog dugogodišnje saradnje koju Egida ima sa ovom školom, Egidinim kandidatima u zavisinosti od uspeha može biti odobrena stipendija do 50 % na cenu nastave!

Dodatni troškovi: prijava na program 10.700 rsd (ili 90 €), registracija 300 $, depozit 2.200 $ (vraća se po završetku školse godine), pripremni program za koledž 4150 $,  transfer od/do aerodroma  Boston Logan International Airport  150 $ po pravcu, vize, avio karte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi polaznika i ostali nepomenuti troškovi.

aktivnosti srednja škola Boston

Izdvajamo

  • Zavidan uspeh učenika (čak 30% bude primljeno na top 100 univerziteta u svetu);
  • Izuzetno internacionalno okruženje sa čak 94% internacionalnih učenika;
  • Siguran kampus na svega 50 minuta od samog centra Bostona;
  • Veliki broj izbornih predmeta;
  • Mnoštvo sportskih programa i vannastavnih aktivnosti.

Uslovi upisa

Diploma osnovne škole i svedočanstva prethodnih razreda, kao i odgovarajući nivo znanja engleskog jezika, potvrđen međunarodnim sertifikatom. Pored toga, svi polaznici prolaze intervju putem Skype-a sa akademskim osobljem škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kros celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".