The Knox School

541 Long Beach Road, St James, NY 11780, USA

Foxcroft Academy

Foxcroft Academy, 975 West Main Street, Dover-Foxcroft, Maine, USA

Arlington High School

Arlington High School, Airline Road, Arlington, TN, USA

The Village School

The Village School - Middle School, Gentryside Drive, Houston, Texas, USA

Windermere Preparatory School

Windermere Preparatory School, Winter Garden Vineland Road, Windermere, FL, USA

Capistrano Valley Christian Schools

Capistrano Valley Christian Schools, Del Obispo Street, San Juan Capistrano, CA, USA

The MacDuffie School

The MacDuffie School, School Street, Granby, MA, USA

Wilbraham & Monson Academy

Wilbraham & Monson Academy, Main Street, Wilbraham, MA, USA

CATS Academy Boston

2001 Washington St, Braintree, MA 02184, United States

The Kings Academy

8401 Belvedere Road, West Palm Beach, Florida 33411, USA

Srednjoškolska akademska razmena SAD

United States of America

Program kulturne razmene SAD (AYP)

United States

Ostale srednje škole u Sjedinjenim Američkim Državama

IB srednja škola u Americi

Stoneleigh-Burnham School

Program za školsku 2020/21. godinu

Skinite PDF

Podelite:

Internatska škola u Masačusetsu

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Program

Škola

Stoneleigh-Burnham School

Stoneleigh-Burnham School je internatska i dnevna škola za devojčice sa izuzetno dugom tradicijom, osnovana 1869. godine. Ova akademska zajednica inspiriše devojčice iz celog sveta da vode smislen život zasnovan na časti, poštovanju i intelektualnoj radoznalosti. Devojčice se podstiču da otkriju najbolje u sebi, posmatrano kroz prizmu individualnih sposobnosti, mogućnosti i potreba. Škola neguje internacionalnu perspektivu, a zajednica internacionalne dece čini čak polovnu od ukupnog broja učenica koje dolaz iz preko 18 zemalja sveta. Znajući da se uspeh u 21. veku temelji na toleranciji i internacionalnoj osvešćenosti, misija škole je podizanje svesti učenica o mnoštvu drugačijih mesta, ljudi, kultura i razumevanju različitosti. Stranim učenicama u ovoj školi se pruža mogućnost da podele bogatstvo svoje kulture sa drugima, dok se domaći đaci pripremaju da prihvate sve kulturološke novine sa kojima se susreću u kontaktu sa učenicama iz drugih zemalja.

Kampus škole zauzima 40 hektara zemljišta u gradiću Grinfild (Greenfield) u državi Masačusets. Reč je o malom mestu sa oko 17.000 stanovnika koji je udaljen 2 sata zapadno od Bostona (oko 160 km). Područje je sigurno i vrlo lepo, sa poljoprivrednim pejzažima, jedinstvenim restoranima, izložbama  i mnogim koledžima i univerzitetima u okolini. Kampus sadrži savremene učionice u kojima se odvija nastava, spavaonice sa sobama i kantinu u kojoj se služe obroci. Pored toga deca imaju pristup savremenom naučnom centru, plesnom studiju, sportskim objektima i galeriji umetnosti. Škola ima jahački klub sa sopstvenom ergelom na kampusu škole, a sve učenice dobijaju obuku na nivou njihovog jahačkog umeća, od početnica do naprednih jahača. Licencirani treneri drže časove u svim jahaćim disciplinama, dresuri konja i teorijskoj osnovi jahanja. Stoneleigh-Burnham je jedina srednja škola u SAD koja nudi prestižni British Horse Society Certification za učenice koje se odluče da ga polažu ovaj ispit.

Stoneleight je prva i jedina škola u ovoj oblasti Amerike koja nudi IB International Baccalaureate Diploma program. Ovaj  program specifičan je jer podstiče decu da razmišljaju i povezuju različite discipline učenja, a ne samo da se pripremaju za testove. Devojčice uče predmete poput umetnosti, biologije, stranih jezika, istorije, matematike, muzike i druge. Nakon nastave imaju mogućnost da učestvuju u debatama na različite teme, umetnosti (ples, pozorište, muzika..) i mnogim sportovima (košarka, fudbal, odbojka, tenis i drugi).

internatska škola u Masačusetsu

Profil

Profil škole

Lokacija škole: Greenfield, Massachusetts

Godina osnivanja: 1869.

Religija: nereligijska

Tip škole: ženska

Starosna struktura: 13-19 godina

Broj učenika: 150 (40% internacionalnih učenica)

Najbliži aerodrom: Bradley International Airport, Hartford (90 km), Logan International Boston (172 km)

Nastavni programi: International Baccalaureate Diploma Program

Cena za internacionalne učenike za školsku 2020/21. godinu: 61.750 $

Dodatni troškovi:  prijava na program 100 $ + 10.700 rsd (ili 90 €), obavezne registracije, depoziti za internacionalne đake i očekivani dodatni troškovi (oko 6.000 $), transfer, osiguranje, avio karte, vize, bankarsi troškovi i dr.

srednja škola u Masačusetsu

Izdvajamo

  • Internatska škola samo za devojčice;
  • Prva i jedina škola u oblasti koja ima IB program;
  • Oko polovina učenika jesu internacionalne polaznice;
  • Jahački klub sa sopstvenom ergelom u kampusu.

Uslovi upisa

Za upis je potrebno da učenice imaju dobar uspeh u prethodnom školovanju. Pored toga, potrebno je da imaju dovoljan nivo poznavanja engleskog jezika (TOEFL), a SSAT, SAT ili ISEE mogu se dostaviti kao dodatak. Takođe je potrebno priložiti dokaz o prethodnom obrazovanju (svedočanstva i diplome), a moguć je i interni test škole.

Egida International zastupa učenika u izabranoj školi i pomaže mu da dobije što je moguće bolje finansijske, školske i smeštajne uslove. Važno je da se na vreme počne sa procesom, odabirom škole i prijavljivanjem, s obzirom na to da najbolje škole imaju limitiran broj mesta i često liste čekanja. Nakon razgovora sa učenikom i njegovom porodicom, na kojem analiziramo interesovanja učenika, planove za kasniju oblast studiranja, dosadašnje školske rezultate, kao i planirani budžet, dajemo predlog najadekvatnijih škola i srednjoškolskih programa.

Egida Vas vodi kroz celokupan proces aplikacije i upisa u željenu školu. Pomažemo u sastavljanju motivacionih pisama, pisama preporuke i izbora svih pratećih dokumenta, popunjavamo i šaljemo aplikacije za željenu školu i apliciramo za vizu za učenika. Da bismo Vam olakšali donošenje konačne odluke o izboru škole, organizujemo Vam posetu, obilazak i razgovor sa akademskim timom i učenicima škola koje su Vam se najviše svidele.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".