Ostali fakulteti u SAD

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Nju Hejven

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Fakultet

University of Nebraska - Lincoln

University of Nebraska – Lincoln (UNL) je američki, državni univerzitet, koji se nalazi u gradu Linkolnu, Nebraska. Osnovan je 1869. i ima skoro 26.000 studenata, pa tako predstavlja najstariji i najveći fakultet u ovoj američkoj državi. Kroz svoje tri osnovne misije – nauka, istraživanje i služba, UNL je primarni intelektualni centar Nebraske. Diplomci i nastavno osoblje univerziteta značajno doprinose ekonomskom i kulturnom razvoju države i formiraju veliki deo poslovnih i profesionalnih resursa.

UNL organizovan je u okviru tri kampusa – City Campus, East Campus i Innovation Campus,  sa preko 100 zgrada sa učionicama, istraživačkim centrima, bibliotekama, rekreativnim centrima i rezidencijama, a koji su međusobno udaljeni oko 2km. 78% ovog univerziteta čine studenti iz Nebraske, dok su preostalih 22% internacionalni studenti koji dolaze iz preko 100 različitih zemalja sveta. UNL nudi preko 150 programa osnovnih studija koje traju 4 godine.

Po dolasku u Nebrasku, International Welcome Team dočekuje studenta na aerodromu i vozi do kampusa, gde se u naredna 3 dana organizuje orijentacija koja studenta upoznaje sa kampusom, praktičnim stvarima (otvaranje računa u banci, kupovina karte za prevoz, telefona…) i priređuju zabavne društvene aktivnosti (utakmice američkog fudbala, kuglanje, joga, žurke dobrodošlice, šoping…). Studenti prve godine takođe imaju priliku da budu deo i Learning Communities koje predstavljaju grupe studenata koji dele ista interesovanja i iskustva. Članovi ovih grupa žive u istim rezidencijama, imaju minimum jedan zajednički čas, pripremaju se za budućnost kroz ekskluzivne akademske, društvene i profesionalne aktivnosti, organizuju ekskurzije i učestvuju u projektima u okviru zajednice.

Univerzitetski atletski tim, takozvani Cornhuskers, član je Big Ten Conference, najstarije sportske konferencije koja okuplja najbolje timove američkih univerziteta. UNL tim američkog fudbala, od 1970. osvojio je 46 Conference šampionata i 5 nacionalnih, dok je ženski odbojkaški tim osvojio 5 nacionalnih šampionata, plus 8 nastupa u Final Four-u.

Američki državni univerzitet u Nebraski

Destinacija

Linkoln

Linkoln (Lincoln) je glavni grad države Nebraske, sa oko 300.000 stanovnika, 200km pešačkih i biciklističkih staza i 125 parkova, što ga stavlja na prvo mesto u odnosu na sve ostale američke glavne gradove. Proglašen je za grad sa najvišim kvalitetom života, a sedmi je po redu kao najbolji grad za studiranje, jer pored mnoštva restorana, zabavnih i umetničkih događaja, ima i veoma povoljne troškove života. Saobraćajno je vrlo dobro povezan – nalazi se na 5 minuta od Linkoln i 55 minuta od Omaha aerodroma.

studije u SAD

Studije

U sklopu univerziteta nalazi se 9 koledža, koji pružaju širok spektar osnovnih i master studija:

  • College of Agricultural Sciences & Natural Resources (Agribusiness, Agronomy, Biochemistry, Environmental Studies, Forensic Science, Hospitality, Restaurant & Tourism Management, Veterinary Science, Water Science…)
  • College of Architecture (Architecture, Interior Design, Landscape Architecture)
  • College of Arts & Sciences (Anthropology, Biochemistry, Chemistry, Classical Languages, Computer Science, Economics, English, Film Studies, German, History, Political Science, Psychology, Sociology…)
  • College of Business (Accounting, Business Administration, Economics, Finance, International Business, Management, Marketing…)
  • College of Education & Human Sciences (Athletic Training, Culinary Science, Elementary Education, Inclusive Early Childhood Education, Nutrition Science, Phisical Therapy Textiles, Merchandising & Fashion Design…)
  • College of Engineering (Agricultural Engineering, Chemical Engineering, Civil Engineering, Computer Engineering, Construction Management, Software Engineering…)
  • College of Journalism & Mass Communications (Advertising & Public Relations Broadcasting, Journalism i Sports Media & Communication)
  • College of Law
  • Hixson-Lied College of Fine & Performing Arts (Art, Art History & Criticism, Dance, Graphic Design, Music, Theatre…)

Program za akademsku 2021/22 godinu

Skinite PDF

Uslovi upisa

Nastava se odvija na engleskom jeziku pa je prilikom apliciranja potrebno priložiti međunarodni sertifikat o jezičkom nivou (TOEFL, IETLS ili ekvivalent, nivo zavisi od studijskoj programa). Za osnovne studije prilaže se diploma srednje škole i svedočanstva, dok je za master studije potrebno priložiti diploma osnovnih studija i potvrdu o položenim ispitima. Početak studija je jesenji (avgust) i prolecni (januar) semestar, a rokov za apliciranje su 01.05. za jesenji i 01.12. za prolecni semestar.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2021/2022 za non-resident studente:

Osnovne studije: 24.900 $ – 31.830 $ po godini (za prosek od 30 kredita po godini; cena kredita iznosi 830 $ – 1061 $)
Master studije: 29.600 $ – 38.550 $ po godini (30-64 kredita,  cena kredita iznosi 996 $ – 1285 $ u zavisnosti od smera)
Smeštaj: oko 12.200 $ godišnje (okvirna cena, smeštaj u 1/2 sobi sa obrocima u univerzitetskoj rezidenciji)

Dodatni troškovi: registracije, studentske takse i članarine (oko 2000 $), knjige i nastavni materijal (oko 1600 $), američka studentska F1 viza (160 $), SEVIS taksa za strane studente (350 $), obavezno zdravstveno osiguranje (oko 3000 $ godišnje), avi okarte, transferi, bankarski troškovi, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Svi internacionalni studenti, po prijemu na studije, automatski se procenjuju kao kandidati za jednu od stipendija fakulteta. Iznosi stipendija kreću se od 2.000$ do 15.000$ i mogu se obnavljati na godišnjem nivou ukoliko student i dalje zadovoljava kriterijume fakulteta.

Smeštaj i troškovi života

Univerzitet nudi nekoliko opcija smeštaja za studente osnovnih studija – od raznovrsnih tradicionalnih rezidencija do samostalnijeg tipa kao što su apartmani. UNL ima 16 rezidencija, od čega je 14 u City kampusu i 2 East kampusu, a sve poseduju sobe za učenje, prostorije sa kompjuterima, kablovskom televizijom, game room-om, vešernicom, klima uređajima i internet pristupom.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".