HULT International Business School

Hult International Business School Boston, Education Street, Cambridge, MA, USA

Pace University

Pace University, New York, NY, USA

Arizona State University

Arizona State University Downtown Phoenix Campus, North Central Avenue, Phoenix, AZ, USA

Lincoln University

Lincoln University, 15th Street, Oakland, CA, USA

University at Albany

1400 Washington Ave, Albany, NY 12222, United States

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Miami, Northeast 2nd Avenue, Miami, FL, USA

Westcliff University

Westcliff University, Von Karman Avenue, Irvine, CA, USA

University of Nebraska - Lincoln

University of Nebraska-Lincoln, 1400 R Street, Lincoln, NE 68588, USA

New York Film Academy

New York Film Academy | Battery Place, New York, Battery Place, New York, NY, USA

Herzing University

50 Hurt Plaza SE Suite 400 Atlanta, Georgia 30303

Ostali fakulteti u Sjedinjenim Američkim Državama

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Pace Univesity, univerzitet u Njujorku

Pace University

Pace University, New York, NY, USA

Pace University – univerzitet na Menhetnu u Njujorku. Glavni kampus se nalazi u samom centru grada, u Menhetnu, na svega par minuta hoda od Wall Street-a. Za one studente koji više vole tradicionalan američki univerzitet tu je kampus Vestčester od kog se do centra Njujorka stiže za manje od sat vremena vozom.

Fakultet

Pace University

Pace University je jedan od najboljih privatnih univerziteta u SAD-u. Osnovan je davne 1906. godine i prvobitno je bio poslovna škola sa jakim preduzetničkim duhom. Danas ovaj univerzitet pohađa preko 13.000 studenata koji su predstavnici 120 zemalja sveta (18% od ukupnog studentskog tela su internacionalni studenti). Pace University nudi pravu i jedinstvenu pripremu za karijeru, a individualan plan kreće od samog dolaska svakog studenta.

Univerzitet ima dva kampusa u Njujorku. Glavni kampus se nalazi u samom centru grada, u Menhetnu, na svega par minuta hoda od Wall Street-a. Za one studente koji više vole tradicionalan američki univerzitet, tu je kampus Vestčester od kog se do centra Njujorka stiže za manje od sat vremena vozom.

Rangiranje smerova

Rangiranje smerova

Subject areaRankingSource
AccountingTop 50 in USAPublic Accounting Report
Business# 190 in USAU.S. News Best Colleges 2022–23
BusinessTop 9% in USA (#97 / 1170 ranked)PayScale College Salary Report 2021–22
CommunicationsTop 9% in USA (#40 / 446 ranked)PayScale College Salary Report 2021–22
EducationTop 10% in USACollege Factual 2022
Electronics Engineering TechnologyTop 5% in USACollege Factual 2022
Entertainment Management#5 in USABest College Reviews 2021
Environmental Law#1 in USAU.S. News Best Graduate Schools 2023
Media#18 in USALinkedIn Best Career Prospects
Nursing and Health ScienceTop 4% in USA (#21 / 673 ranked)PayScale College Salary Report 2021–22
Nursing#45 in USAU.S. News Best Graduate Schools 2023
Taxation#7 in USATax Talent Educational Survey 2018

Destinacija

Njujork

Njujork je najnaseljeniji grad Sjedinjenih Američkih Država, sa populacijom od skoro 9 miliona stanovnika. U pitanju je globalni centar za inovacije, poslovanje, finasije i dom je više od 50 Fourtune 500 kompanija koje studentima nude prilike za radne prakse (od agencija za modeling, to bankarskih korporacija). Njujork može ponuditi neverovatno obrazovanje, životno iskustvo i uvažavanje kulturne raznolikosti, jer u njemu žive ljudi koji potiču iz preko 110 zemalja sveta.

Osnovne studije

Pace University koristi Liberal Arts pristup učenju. Ovaj jedinstveni sistem obrazovanja podrazumeva izbor glavne studijske oblasti (majors) i izbornih predmeta (minors). Reč je o vrlo popularnom sistemu, jer studentima pruža širi spektar disciplina, dok istovremeno usvajaju znanja iz odabrane oblasti studija. Osnovne studije (Undergraduate Degree) traju četiri godine, odnosno 8 semestara. Na raspolaganju je 135 programa osnovnih studija u sledećim oblastima:

 • Art and Design
 • Business and Finance
 • Computing
 • Education
 • Engineering
 • Environment and Agriculture
 • Hospitality and Tourism
 • Marketing and Media
 • Mathematics
 • Music and Performing Arts
 • Science and Health
 • STEM
 • Social Science and Humanities.

Master studije

Master  studije (Graduate Degree) pretežno traju jednu ili dve godine u zavisnosti od odabranog studijskog programa. Pace ima više od 80 programa master studija u različitim oblastima od matematike i injženjeringa, do umetnosti, dizajna, računarstva, društvenih nauka i drugih.

Uslovi upisa

Osnovne studije: sertifikat o nivou engleskog jezika (minimum TOEFL 80 ili ekvivalent), diplomu srednje škole sa svedočanstvima, 2 pisma preporuke od profesora ili poslodavca, CV/biografija, esej.

Master studije: sertifikat za engleski jezik (minimum TOEFL 78-90 u zavisnosti od smera) i diploma osnovnih studija sa transkriptom položenih ispita, 2 pisma preporuke od profesora ili poslodavca, CV/biografija, esej.

Napomene: Univerzitet zadržava pravo da traži dodatna dokumenta na uvid, viši prosek tokom školovanja ili da zakaže Skype intervju u zavisnosti od smera.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2022/2023 za internacionalne studente:

Osnovne studije: 48.152 $ po godini

Master studije: 30.750 $ – 83.160 $ za ceo program (cena zavisi od odabranog programa)

Napomena: Tačan iznos školarine zavisi od odabranog smera i broja kredita po godini.

Dodatni troškovi: obavezne univerzitetske registracije i depoziti, smeštaj, zdravstveno osiguranje (2184 $ po godini),  knjige i nastavni materijal, SEVIS taksa  (350 $), taksa za apliciranje za F1 vizu,  avio karte/prevoz, transferi, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Pace University nudi stipendije za internacionalne studente koje mogu iznositi i do 14.500 $ na ukupan iznos školarine po godini za osnovne i do 10.000 $ po godini za master studije. Stipendija može da se obnavlja svake godine.

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta preko organizacije Kaplan International Pathways i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.

Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj i troškovi života

SMEŠTAJ I TROŠKOVI ŽIVOTA

Univerzitet može ponuditi smeštaj u studentskim rezidencijama koje su pravo internacionalno okruženje. Ovaj tip smeštaja najčešće podrazumeva dvokrevetne ili trokrevetne sobe, dok se kupatila dele. Studenti koji borave u rezidencijama mogu doplatiti obroke u univerzitetskoj kantini. Kampus u Njujorku nudi i opciju smeštaja u lokalnoj porodici koji pored smeštaj uključuje i obroke. Cena smeštaja u rezidencij kreće se od 11.700 $ do 22.400 $ po godini u zavisnosti od odabrane rezidencije. Doplata za obroke u univerziteskoj kantini iznosi 1055 $ – 2585 $ po semestru. Cena smeštaja u porodici iznosi od 2600 $ (sa doručkom) do 3000 $ mesečno (doručak i večera).

MOGUĆNOST RADA

Internacionalni studenti u SAD-u mogu raditi maksimalno 20 sati nedeljno na poslovima u okviru univerzitetskog kampusa ili puno radno vreme za vreme školskog raspusta.

Video

Pace University

Pace University, New York, NY, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".