Ostali fakulteti u SAD

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Nju Hejven

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Fakultet

Westcliff University

Westcliff University je privatni univerzitet, osnovan kako bi obezbedio kvalitetno obrazovanje za studente koji žele da uđu u svet biznisa, edukacije, inžinjerstva i prava – industrija koje se poslednjih godina razvijaju neverovatnom brzinom. Dok pojedini fakulteti nude samo teoretski koncipiranu nastavu, Westcliff svoje studente priprema podjednako za praktične i teoretske elemente koji se zahtevaju na današnjem poslovnom tržištu, ističe važnost pripremanja studenata na ličnom, akademskom i profesionalnom nivou. Kako bi osigurao inovativnost, visok kvalitet i aktulenost svojih programa, univerzitet se oslanja na podršku i stručnost svojih saradnika i savetnika koji su lideri u svetski poznatim kompanijama poput: Google, Hyundai, Deloitte, Hewlett Packard, Hitachi Capital… Univerzitet je 1993. primio svoju prvu akreditaciju od Zavoda za privatno visokoškolsko obrazovanje (Bureau for Private Postsecondary Education).

U okviru univerziteta posluju četiri koledža: College of Business, College of Technology & Engineering, College of Education, College of Law.

Pored standardne nastave na kampusu, ovaj univerzitet zaposlenim studentima i drugima nudi mogućnost onlajn školovanja, koje se pokazalo kao veoma komforno i pristupačno, jer pored nižih cena nastave, ne iziskuje troškove smeštaja i života u Americi.

Univerzitet ima vrlo razvijene sportske klubove i studentima nudi izbor između odbojke, odbojke na pesku, košarke (za muškarce i žene) i track & field.

online i redovne studije američki fakultet

Destinacija

Irvin

Irvin (Irvine) je grad u Kaliforniji (SAD), koji se nalazi u okviru popularnog Orange County-ja, na pola puta između Los Anđelesa i San Dijega. Predstavlja ekonomski centar ove regije i meku za glavna sedišta preko 100 svetskih korporacija. Prepoznat kao jedan od najbezbednijih i najboljih američkih gradova za život, ističe se izuzetno visokim kvalitetom života u okviru multikulturalne zajednice, čiji žitelji govore preko 70 jezika. Prekrasno uređeni parkovi, sportski tereni, biciklističke i pešačke staze, pružaju svojim stanovnicima i posetiocima mogućnost za kvalitetno korišćenje slobodnog vremena.

irvine CA study in USA

Osnovne studije

Program osnovnih studija (Bachelor of Arts, Bachelor of Science) pružaju mogućnost sticanja znanja, veština i sposobnosti neophodnih za uspeh u odabranim oblastima.

Osnovne studije traju 4 godine:

 • BBA Bachelor of Business Administration
 • BAEd Bachelor of Arts in Education
 • BSIT Bachelor of Science Information Technology

Program za akademsku 2022/23. godinu

Skinite PDF

Master studije

Programi master (Master of Arts, Master of Science) studija traju jednu do dve godine i dostupni su sledeći studijski smerovi:

 • MBA Master of Business Administration
 • MSc Information Technology, MSc Computer Science
 • MSc Engineering Management
 • MA Teaching English as a Second Language

Za svaki smer postoje obavezni opšti predmeti, strukovni predmeti u skladu sa izabranom oblašću studija, kao i određeni broj izbornih predmeta.

Doktorske studije

Programi doktorskih studija traju oko 3 godine i dostupna su dva studijska smera:

 • DBA Doktor of Business Administration
 • Juris Doctors Degree

Sertifikati

Reč je o kraćim programima usavršavanja koje studenti upisuju nakon srednje škole (undergraduate certificate, odnosno diplomski sertifikat) ili završenih osnovnih studija za potrebe posla ili prekvalifikacije (graduate certificate, odnosno postdiplomski sertifikat). Programi mogu da traju od nekoliko meseci do godinu dana: Business Administration, Leadership, Marketing, Organizational Leadership, Executive Management, Coding Bootcamp, TESOL, Business Law, Criminal Law, Immigration Law, Family Law, Real Estate Practice.

Uslovi upisa

Za osnovne studije:

 • sertifikat za engleski jezik (IELTS 6.0, TOEFL IB 61),
 • diploma srednje škole
 • motivaciono pismo

Za master studije:

 • sertifikat za engleski jezik (IELTS 6.5, TOEFL IB 71)
 • diploma osnovnih studija
 • motivaciono pismo

Upisni rokovi su nekoliko puta tokom cele godine. Nakon što se ispune osnovni uslovi za upis, svi studenti prolaze intervju putem Skype-a ili on-campus.

 

Cene i stipendije

Osnovne studije: oko 17.700 $ po akademskoj godini

Master studije: od 26.100 $ do 27.900 $ (ceo program, cena zaivisi od programa i trajanja)

Doktorske studije: od 46.500 $ do 51.000 $ (cena za ceo program, iznos zavisi od odabranog programa)

Sertifikati: od 6.525 $ do 11.997 $ (cena zavisi od odabranog programa)

Dodatni troškovi: application fee 30 $, registracija fakulteta 25 $ (po semestru), I-20 obrazac za vizu 100 $,  registracija smeštaja 250 $, knjige i nastavni materijal, viziranje, SEVIS sistem za registraciju stranih studenata za F1 vizu (350 $), zdravstveno osiguranje, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Prilikom procesa apliciranja na univerzitet, internacionalni studenti mogu da apliciraju I za stipendiju koja iznosi oko 1.000 $. Uslov za dobijanje stipendije zavisi od procene kandidata.

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

 

 

Mogućnost rada

Internacionalnim studentima je dozvoljen rad na studentskim poslovima u kampusu univerziteta maksimalno 20 sati nedeljno. Tokom letnjeg raspusta dozvoljen je rad od 40 sati nedeljno (8 sati dnevno, puno radno vreme).

Smeštaj

Za internacionalne studente, postoji nekoliko tipova smeštaja: porodični smeštaj, rezidencijalni i apartmanski (zajednički i privatni). U zavisnosti od odabranog tipa smeštaja cene se kreću od 3.000 $ do 3.500 $ po semestru za dvokrevetnu sobu i od 4.800 $ do 6.400 $ za jednokrevetnu sobu.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".