Ostale škole Akademski i stručni programi

Atlanta

Boston

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Feniks

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Irvin

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Linkoln

Los Anđeles

Majami

Nju Hejven

Oakdale

Okland

Olbani

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Francisko

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

O programu

Internship u Americi

Cilj programa je profesionalni razvoj i usavršavanje engleskog jezika u realnom poslovnom okruženju. Internšip programom rukovodi renomirana škola jezika Rennert Bilingual. Od 1973. godine Rennert podučava polaznike iz celog sveta. Polaznici škole dolaze iz svih društvenih slojeva uključujući studente, glumce, vladine zvaničnike, diplomate i vrhunske poslovne profesionalce.

Program učenja jezika je veoma ozbiljan i zahteva od polaznika maksimalnu posvećenost nastavi. Prvog dana u školi radi se test na kojem se određuje nivo poznavanja jezika i shodno tome se polaznik priključuje odgovarajućoj grupi. Isti dan je predviđen i za informisanje, gde se ukazuje na sve mogućnosti i opcije koje pružaju škola i grad. Učestvovanjem u programu polaznik ima odličnu priliku da u školi stekne nova poznanstva i komunicira sa kolegama iz struke. Učenje engleskog u ovoj školi se nastavlja i van učionica, kroz razne vannastavne aktivnosti. Škola organizuje ekskurzije za vreme vikenda, a tokom radne nedelje, u organizaciji škole, mogu se obići lokaliteti i znamenitosti Njujorka.

Detalji programa

Kako je program namenjen osobama kojima engleski nije maternji jezik, tokom stažiranja paralelno se usavršava i jezik. Program se sastoji iz dva dela: prvi deo obuhvata prve dve nedelje usavršavanja engleskog jezika (kurs poslovnog engleskog jezika od 22 časa nedeljno tokom kojih se rade pripreme za intervju sa poslodavcem i pisanje CV-a), nakon čega sledi drugi deo programa tokom kojeg se nastavlja usavršavanje jezika i počinje radna praksa u američkoj kompaniji (oko 20 sati radne prakse nedeljno). Tokom prve dve nedelje programa polaznici će imati organizovane 2. radionice na kojima će imati priliku da nadograde svoju biografiju i usavrše tehnike razgovora za posao koji će im biti neophodan. Prilikom prijave na internšip program, učesnici se opredeljuju za oblast interesovanja iz koje žele da steknu profesionalno radno iskustvo. Poslovi su na volonterskoj bazi i obuhvataju sledeće oblasti: marketinga, PR, mode, informacionih tehnologija, arhitekture, umetnosti, kao i mnogih drugih oblasti.

Za vreme stažiranja obavljaju se dužnosti u realnom poslovnom okruženju. Dobijeni radni zadaci ne nose sa sobom visok stepen odgovornosti jer je reč o pripravničkim poslovima i mogu da uključe obavljanje svakodnevnih administrativnih poslova (istraživanje, sakupljanje i obrada podataka, planiranje događaja, asistencija u administraciji, pomoć korisnicima…). Međutim, treba da postoji spremnost za to da se mogu dobiti zadaci sa višim stepenom angažovanja, kao i rad na projektima tj. na njihovom osmišljavanju i realizaciji. Polaznici treba da su svesni da nisu u prilici da biraju kompaniju, kao ni da odbiju posao zbog njene lokacije, a prilikom stažiranja podrazumeva se poštovanje određenih pravila ponašanja i oblačenja, kao i prilagođavanje i razvijanje svesti da se boravi u multikulturalnoj sredini. Posao koji će polaznik dobiti zavisiće od njegove stručnosti, iskustva, stečenih veština i nivoa engleskog jezika.

Program za 2021. godinu

Skinite PDF

Kome je namenjen

Program je idealan za polaznike koji žele da u određenom vremenskom periodu steknu visoko profesionalno radno iskustvo i usavrše engleski jezik. Prednosti programa:

 • Pruža polazniku mogućnost da svakodnevno komunicira na engleskom jeziku i razvije samopouzdanje pri upotrebi jezika;
 • Doprinos intelektualnom, ličnom i profesionalnom razvoju;
 • Pruža realnu sliku života u Americi;
 • Uvećava stepen razumevanja druge poslovne i životne kulture;
 • Prepoznavanje ličnih profesionalnih mogućnosti;
 • Omogućena je prilika da se polaznik upozna lično sa tehnikama i metodama rada u institucijama i firmama u Americi;
 • Prilika da se primene teorijska znanja u realnim poslovnim situacijama;
 • Osposobljavanje polaznika za rad u struci.

Uslovi upisa

Uslovi i dokumentacija za program:

 • minimum viši srednji nivo engleskog jezika ( Upper-intermediate level / IELTS 5,5-6,5, TOEFL iBT: 63–79),
 • ispunjeni profesionalni standardi koje propisuje Rennert New York,
 • uspešno obavljen telefonski intervju sa studentskim savetnikom,
 • prijava/upis na najmanje 6 nedelja programa (2 nedelje kursa jezika + 4 nedelja kursa jezika i radnog programa), maksimalno 16 nedelja programa (2 nedelje kursa jezika + 14 nedelja kursa jezika i radnog programa),
 • dokumentacija – biografija (CV), popunjena prijava i upitnik, potpisana saglasnost/ugovor i uplaćen depozit,
 • plaćena celokupna suma programa najkasnije 6 nedelja pre početka programa.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".