Ostali fakulteti u Sjedinjenim Američkim Državama

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Nju Hejven

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Fakultet

New York Film Academy

New York Film Academy, NYFA, je jedna od najboljih filmskih i glumačkih škola u svetu prema mišljenju mnogih današnjih filmskih stvaralaca i velikih imena. Osnovana je 1992. godine i svoje podučavanje i danas temelji na filozofiji “učenje kroz rad”, u kombinaciji sa najboljom industrijskom praksom koja je od izuzetnog značaja glumcima i filmskim stvaraocima. Nenadmašna je u pratkičnom iskustvu koje prenosi na svoje studente i predstavlja dobar temelj i pripremu za karijeru u oblastim filma, glume, produkcije,  kinematografije, 3D animacije, pisanja scenarija ili mjuzikla i pozorišta.

NYFA čini jedinstvenim to što ima niz impresivnih programa na kojima rade  profesionalci iz industrije koji studente uče da kreiraju svoj originalni rad koristeći najnovije tehnike, industrijsku standard opremu i objekte. Akademija nudi kampove, kratke radionice, duže programe i studijske programe (osnovne, master studije i associate diplomu) u oblasti filma, glume, fotografije, produkcije, pisanja scenarija, dokumentarnog filma, novinarstva, 3D animacije, digitalnog editovanja, dizajna igrica, virtualne realnosti i pozorišnog mjuzikla.

Destinacije

Programi mogu da se pohađaju u jednom od tri kampusa: Njujork, Los Anđeles ili South Beach Majami, dok se pojedini kraći programi organizuju i u drugim svetskim metropolama poput Berlina, Barselone, Pariza, Firence, Moskve, Amsterdama, Minska, Istanbula, Rio de Žaneira, Mumbaija, Dohe i drugih.

Program za akademsku 2022/23 godinu

Skinite PDF

Osnovne studije

Program osnovnih studija (Bachelor of Fine Arts, Bachelor of Arts) dostupan je u kampusima u Njujorku, Los Anđelesu i Majamiju i traje 3 ili 4 godine (8-9 semestara).

Studije su dostupne u sledećim oblastima:

 • Filmmaking
 • Acting for Film
 • Photography
 • Producing
 • Screenwriting
 • Graphic Design
 • 3D Animation & Visual Effects
 • Game Design

Program traje ukupno tri godine, uključujući i letnji period, ili četiri godine ako se ne pohađaju letnji semestri.

 

Master studije

Programi master studija (Master of Arts, Master of Fine Arts) dostupni su u kampusima u Los Anđelesu i Majamiju i traju 1 ili 2 godine (3-6 semestara). Studije su dostupne u sledećim oblastima:

 • Filmmaking
 • Documentary Filmmaking
 • Acting for Film
 • Photography
 • Producing
 • Screenwriting
 • Cinematography
 • Film & Media Production
 • Graphic Design
 • Game Design
 • 3D Animation & VFX

Associate Diploma

Reč je o dvogodišnjim studijama (Associate of Fine Arts) koje su viši stepen od srednje škole i za nijansu niži od osnovnih studija, pa ga možemo porediti sa višom školom. Program traje dve godine (6 semestara) i dostupan je samo u Los Anđeles kampusu u sledećim oblastima: Filmmaking, Acting for Film, Producing, Screenwriting i Game Design. Po završetku programa, student može upisati dodatnu godinu da bi stekao diplomu osnovnih studija.

Jednogodišnji i dvogodišnji kursevi

Jednogodišnji ili dvogodišnji programi (one-two year conservatory) dizajnirani za studente koji žele da izučavaju i praktikuju određenu oblast na duži period. Programi se organizuju u kampusima u Njujorku, Los Anđelesu i u Australiji, traju 1 ili 2 godine i dostupni su u sledećim oblastima: Filmmaking, Acting for Film, Photography, Producing for Film & TV, Screenwriting, Documentary Filmmaking, Graphic Design, Game Design, 3D Animation, Broadcast Journalism, Musical Theatre i Cinematography.

Radionice

Radionice se organizuju na različitim lokacijama, u trajanju od nekoliko dana, pa čak i do 12 nedelja, vikendom, u večernjim satima ili tokom praznika. Programi se organizuju u sledećim oblastima: Filmmaking, Music Video Recording, Acting for Film, Production, Photography, Virtual Reality, Digital Editing, 3D Animation, Documentary Filmmaking, Broadcast Journalism, Screenwriting, Game Design, Musical Theatre i drugo.

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sertifikat o nivou engleskog jezika na kojem se odvija nastava (TOEFL iBT 68+ ili IELTS 5.5 za sve pograme izuzev master studija za koje je potreban TOEFL iBT 79+ ili IELTS 6.5). Za sve programe (osnovne studije, associate diploma, produženi program, radionice) prilaže se diploma srednje škole sa svedočanstvima i kreativni portfolio, dok je za master potrebna diploma osnovnih studija i prošireni kreativni portfolio. Svi kandidati pozivaju se na Skype intervju.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2022/2023. ZA INTERNACIONALNE STUDENTE

Osnovne studije: 12.852 $ – 15.898 $ po semestru (8-9 semestara)

Master studije:  14.969 $ – 22.455 $ (2-6 semestara u zavisnosti od programa)

Associate degree:  14.969 $ – 22.455 $ (4-6 semestara)

Jednogodišnji i dvogodišnji kursevi: 14.969 $ – 22.455 $ (1-2 godine, 2-6 semestara u zavisnosti od programa)

Radionice: od 1657 $ nedeljno u zavisnosti od oblasti, tipa programa i trajanja

Dodatni troškovi: registracija (200 €/CHF), troškovi disertacije na kraju osnovnih/master studija (600 €/ 800 CHF), zdravstveno osiguranje, viziranje pasoša, knjige I nastavni material, bankarski troškovi, avio karte, transferi, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

Dodatni troškovi: oprema za nastavu (600-1500 USD po semestru), nastavni materijal, obavezne registracije, smeštaj, hrana, obavezno osiguranje, troškovi viziranja, avio prevoza, transfera, lični troškovi i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

NYFA nudi razne tipove stipendija za akademski jake, talentovane i perspektivne studente. Iznos stipendije zavisiće od tipa stipendije (za talentovane učenike, merit stipendije, finansijska pomoć, Matthew Modine Master stipendije i druge).

NAPOMENE

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj i troškovi života

NYFA nudi asistenciju prilikom izbora adekvatnog tipa smešaja za svoje polaznike. Na raspolaganju je smeštaj u rezidencijama ili zajedičkom stanu/privatnom studiu. Cene zavise od grada i odabrane opcije: Njujork(1800 $ mesečno za rezidenciju, 1000 $ – 2500 $ mesečno za zajednički stan, od 2200 $ mesečno za studio; LA boravak u zajendičkom stanu iznosi od 1700 $ – 2800 $ mesečno; Majami boravak u zajedničkom stanu od 1300 $ – 1800 $ mesečno. Za životne troškove I hranu potrebno je odvojiti bar 500 $ – 700 $ mesečno u zavisnosti od navika i stila života.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".