Ostali fakulteti u SAD

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Nju Hejven

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Fakultet

Instituto Marangoni

Istituto Marangoni predstavlja jednu od vodećih  škola za modu i dizajn, koja mladim, kreativnim ljudima omogućava da usavršavaju stečene veštine i razviju nove, uz rad sa najvećim imenima iz sveta mode i dizajna.  Franco Moschino, Domenico Dolce, Stefano Guerriero, Maurizio Pecoraro, Alessandro Palombo, Rocco Iannone (Giorgio Armani) i mnogi drugi bili su studenti Instituta Marangoni i pripadaju dugoj listi svetski priznatih kreatora i dizajnera.

Studenti Instituta predvođeni su timom predavača, koji čine akademski profesori, dizajneri, modni kreatori, brend menadžeri, marketing stručnjaci, modni urednici – ljudi koji najbolje znaju kako zaista izgleda i funkcioniše kreativna industrija. Eksperti u svojim oblastima, sa dugogodišnjim iskustvom, dolaze iz centra dešavanja – renomiranih kompanija, studija za dizajn, modnih i izdavačkih kuća. Devedeset i dve zemlje sveta, odakle dolazi 2.500 studenata Marangonija, stvara kreativnu internacionalnu atmosferu mešanjem različitih kultura. Studentima je omogućen pristup sajmovima, prezentacijama, seminarima, promocijama i modnim revijama, uz rad i učenje, sa neophodnim nastavnim materijalom i opremom.

Institut svojim studentima otvara mnoga vrata, kroz odlične veze sa vrhunskim imenima u modi i dizajnu. Ove kompanije nude praktično iskustvo i trening, a kroz njih i biraju svoje buduće saradnike među studentima Instituta. Kroz spajanje kompanija i studenata otvaraju se nove mogućnosti za razvoj karijere. Svake godine Institut Marangoni svojim studentima organizuje preko 500 radnih praksi i poslova u vrhunskim modnim kućama, uključujući: Giorgio Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada, Gianfranco Ferre, Gucci, Architetto, Valentino, Max Mara, Yves Saint Laurent, Donna Karan NY, Jil Sander, Kookai i desetine drugih.

Institut je osnovan u Milanu 1935. godine. Status profesionalne umetničke škole ima od samog osnivanja, a važnu ulogu u razvitku modne industrije i dizajna opravdava tradicijom dugom više od 78 godina. Diplome i sertifikati stečeni na Marangoniju visoko su vrednovani u svetu mode i dizajna, jer je reč o akademiji sa reputacijom koja ima specijalizovani i ekskluzivni nastavni plan i program.

Marangoni Fashion design studije u Majamiju

Destinacija

Majami

Institut Marangoni ima kampuse u Milanu, Parizu, Londonu i Majamiju, glavnim gradovima svetske mode i dizajna sa mogućnošću kombinovanjem kampusa.

MAJAMI  – Ovo je novi centar Instituta i nalazi se u delu Majamija Design District, poznatom kao svetska destinacija za umetnost, dizajn i modu. Sa kombinacijom evropskog nastavnog programa i istaknutih lokalnih predavača, škola nudi studijske programe i kratke kurseve iz oblasti mode.

Programi

Programi u Majamiju:

OSNOVNE (TROGODIŠNJE) STUDIJE – Namenjene su osobama koje su završile srednju školu i nemaju prethodno iskustvo i predznanje.

Škola u Majamiju je akreditovana od Florida Commission of Independent Education (FCIE) i Florida Department of Education i može da dodeljuje sledeće diplome: Associates of Arts (2 godine AA), Bachelors of Arts  i Masters of Arts (2 godine MA).

Smerovi u ponudi: Fashion Design, Fashion Studies

KRATKI KURS The Art of Fashion

 

Program za akademsku 2022/23

Skinite PDF

Uslovi upisa

Pored potrebnog znanja jezika na kom se želi pohađati nastava, uz prijavu su potrebna sledeća dokumenta:

  • Za letnje kurseve – nije potrebno predznanje, niti portfolio sa radovima, samo kreativnost, želja za napredovanjem i sticanjem znanja iz oblasti mode i dizajna; poželjno radno iskustvo u odabranim oblastima.
  • Za osnovne trogodišnje i jednogodišnje studije – diploma srednje ili više škole, motivaciono pismo, položen ulazni test, portfolio (za kreativne smerove), IELTS5 – 6.0 pa naviše.
  • Za master studije – fakultetska diploma, CV, motivaciono pismo, dve do tri akademske i radne preporuke, portfolio od 10 do 12 radova koje mogu da prikažu potencijale, kreativnost i mogućnosti koje student poseduje (za pojedine smerove), nivo engleskog jezika IELTS5 pa naviše.

Takođe se obavlja i intervju profesionalne orijentacije. Istitut Marangoni ima organizovan studentski servis čija je svrha pomoć budućim studentima, kako bi odabrali studijsku grupu koja odgovara njihovom talentu, idejama i planovima. Studenti akademije umetnosti mogu da nastave školovanje na Institutu Marangoni. Prilikom upisa na Institut, prilaže se portfolio sa radovima i obavlja se intervju orijentacije. Student se može upisati nakon izvršene procene.

Cene i stipendije

Institut Marangoni ima kampuse u Milanu, Parizu, Londonu i Majamiju, valuta se odnosi na zemlju u kojoj je kampus.

PROGRAM cene za 2021/22.  
Pripremna godina Registracija 4.000 € /3.300  £

Nastava:  13.500 € / 13.240 £ po godini

Jednogodišnje programi

MODA

DIZAJN

 

Registracija 4.000 €

22.360 € –  24.230 € po godini

20.280 €  – 22.360 € po godini

 

Osnovne (trogodišnje) studije

MODA

UMETNOST

DIZAJN

 

Registracija 4.000 € / 3.300 £ / 100$

17.800€-22.600€ / 14.600£ – 18.750£ / 28.800$ – 36.000$ po godini

9.700€ – 12.300€ po godini

14.200€ – 20.400€ / 11.800£ – 13.600£ po godini

 

 

Master studije i kursevi

MODA

UMETNOST

DIZAJN

 

Registracija 5.500 € / 4.400 £ / 100 $

26.200€-30.100€ / 21.400 £ / 24.300$ po godini

17.500 € po godini

22.000€ – 26.100 € / 19.800£ – 21.500£ po godini

STIPENDIJA Istituto Marangoni nudi mogućnost odobravanja stipendija polaznicima programa osnovnih i master kurseva, u zavisnosti od talenta polaznika. Stipendija mogu da budu 5000 € popusta na nastavu ili 50% popusta na cenu nastave.

 SMEŠTAJ – Studentima je pružena mogućnost izbora smeštaja tokom studiranja. Ponudu čine: rezidencije, apartmani i hoteli.

 Napomena: U cenu su uključeni registracija i nastava. U cenu nije uključeno: smeštaj, bankarski troškovi, avio karte, vize, transferi i ostali nepomenuti troškovi.

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Miami, Northeast 2nd Avenue, Miami, FL, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".