Ostali fakulteti u SAD

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Nju Hejven

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Fakultet

Lincoln University

Lincoln University osnovao je dr Benjamin Lickey 1919. godine u San Francisku. Od osnivanja škole, univerzitet je stavio svoj fokus na praktično obrazovanje sa jakim međunarodnim karakterom. Tokom 1960-ih i 70-ih godina, ispunjavajući interesovanja međunarodnih studenata u američkom poslovnom obrazovanju, Lincoln University je ponudio odličan nastavni plan i  program poslovne administracije sa posebnim naglaskom na master programe. U 2010. godini nastavni plan i program je proširen kreiranjem programa doktorskih studija iz poslovne administracije, a zatim i magistara nauka iz oblasti međunarodnog poslovanja i upravljanja finansijama.

Prednosti studiranja na Lincoln University: predavači su iskusni akademski eksperti sa višegodišnjim radnim iskustvom u oblasti koju predaju, male grupe – profesori mogu da se posvete mentorstvu studenata, relevantan program koji omogućva da studenti pronađu posao već nakon 3. godine studija, fleksibilan raspored predavanja za zaposlene studente. Univerzitet ima izuzetno povoljne cene studija u odnosu na druge univerzitete u okruženju, s obzirom da nema tradicionalno veliki kampus sa sportskim terenima, pozorišnim salama i pratećim kapacitetima koji nose i velike troškove održavanja.

studiranje u kaliforniji, Lincoln University

Destinacija

Okland

Okland je živahan, inovativan grad, u San Francisko zalivu, ima blizu 500.000 stanovnika te je osmi grad po veličini u Kaliforniji. Grad San Francisko je sa druge strane zaliva od Oklanda i međusobno su udaljeni oko 30 km i povezanoi su mostom preko zaliva. Lincoln University je gradski univerzitet idealno lociran u centru Oklanda i dobro povezanim sa ostalim delovima grada.

studiranje u kaliforniji

Osnovne studije

Bachelor of Art (BA) in Business Administration pruža integrisano poslovno obrazovanje, sa fokusom na funkcionalnim oblastima modernog komercijalnog preduzeća, ključnog za izazove i odgovornosti današnjeg poslovnog sveta. Program traje 4 godine.

Bachelor of Science (BS) in Diagnostic Imaging program visokokvalitetnog obrazovanja, sa akcentom na  sonografiji i ehokardiografiji. Program obuhvata akademske aktivnosti koje pružaju mogućnost studentima da razviju bazu znanja za korišćenje dijagnostičke opreme za ultrazvučno snimanje i ehokardiografiju za ispitivanje ljudskog tela. Program traje 4 godine.

Program za 2022. godinu

Skinite PDF

Master studije

Master of Science (MS) in International Business program je  fokusiran se na širok spektar menadžerskih veština i znanja neophodnih za obezbeđivanje efektivnog vođstva i vizije u međunarodnim poslovnim operacijama.

Master of Science (MS) in Finance Management priprema studente da zauzmu pozicije na nivou upravljanja, koje zahtevaju razumevanje alata i tehnika koje se koriste u finansijskoj analizi, planiranju i predviđanju, kao i trenutne poslovne finansijske funkcije i prakse.

Master of Business Administration (MBA) dizajniran da razvije široku menadžersku kompetenciju kako bi se studentima omogućilo da se nose sa širokim spektrom poslovnih situacija. Naglasak je tokom celog programa stavljen na razvoj praktičnih veština, kao i znanja iz specifičnih predmetnih oblasti. Predmeti u okviru MBA: International Business, Finance Management and Investments, General Business, Human Resources Management, Marketing Management, Management Information Systems, Executive (EMBA).

Uslovi upisa

  • Diploma (transkript ocena) srednje škole/osnovnih studija
  • Dokaz o poznavanju engleskog jezika: osnovne studije – IETLS 5.5 ili viši, TOEFL iBT 69 ili viši, master studije –  IELTS 7.5 ili viši. Fakultet nudi polaganje i drugih jezičkih ispita, ukoliko student nema neki od
  • Za upis na Bachelor of Science (BS) in Diagnostic Imaging potrebno i Scholastic Level Examination (SLE) i intervju sa direktorom programa.

Cene i stipendije

Cene nastave se određuju naspram broja Unit-a koje je neophodno pohađati, svaki predmet donosi određen broj Unit-a. Studenti za svaku godinu moraju da slušaju određen broj obaveznih i određen broj izbornih predmeta. Cena svakog Unit-a je drugačija.

Za BA programe na Lincon University je neophodno pohađati ukupno oko 122 Unit-a, za Master i MBA programe neophodno je ukupno 36 Unit-a. Cena svakog Unit-a je drugačija i kreće se od 300$ do 620$.

Bachelor of Art (BA) in Business Administration – procena cene za 1. akademsku godinu na bazi 34 Unit-a:  15.470 $

Master of Science i MBA – procena cene za ceo program, 36 Unit-a:  18.720 $

Dodatni troškovi: registracija (90 $), prijava semestra 250 $,  registracija smeštaja 80 $, studentska viza F-1 (da bi škola izdala I-20, potrebno je dostaviti dokaz o finansijama, čiji iznos je isti ili viši od iznosa školovanja oko 21.000 $), nastavni materijal 200 $ po semestru,  test engleskog jezika 20 $ po testu, transferi, avio karte, troškovi odbrane diplomskog rada, osiguranje, bankarski troškovi, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Lincoln University nudi različite vrste stipendija za osnovne i master studije u zavisnosti od akademskog postignuća učenika kroz školovanje.

Napomene:

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Mogućnost rada

Internacionalni studenti u SAD-u mogu raditi maksimalno 20 sati nedeljno u okviru univerzitetskog kampusa ili puno radno vreme za vreme školskog raspusta.

Smeštaj i troškovi života

Univerzitet može pomoći u iznajmljivanju pristupačnih zajedničkih stanova u gradu Alameda. Alameda je sigurna zajednica koja se nalazi na ostrvu južno od centra Ouklanda. Zakup za zajednički stan je od 700 $ mesečno po osobi. Stanovi nisu u vlasništvu univerziteta, međutim, univerzitet ih održava i namešta. Mesečna zakupnina uključuje komunalije, brzi internet i osiguranje zakupca. Za hranu je potrebno oko 200$ mesečno i oko 60$ za gradski prevoz. Kompleks apartmana nudi bazen, fitnes centar, vešernicu. Kompleks se nalazi u blizini autobuske stanice na kratkoj udaljenosti do Linkoln univerziteta.

Lincoln University

Lincoln University, 15th Street, Oakland, CA, USA

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".