Ostali fakulteti u SAD

Bradenton

Čikago

Dover-Fokskroft

Granby

Grinfild

Hjuston

Honolulu

Idyllwild

Kokonat Krik

Lejk Meri

Lindon

Nju Hejven

Oakdale

Olympic Valley

Pitsfild

SAD

San Dijego

San Juan Capistrano

Santa Barbara

Vest Palm Bič

Vilbraham

Windermere

Fakultet

University at Albany

University at Albany je vodeći državni univerzitet u ovoj regiji. Svojim studentima nudi sve pogodnosti velikog univerziteta u okruženju koje osmišljeno za razvijanje individualnog uspeha. Lokacija na kojoj se univerzitet nalazi ima najveću stopu zaposlenja u tom delu države i središte je rastućim industrijama i kompanijama (vlada, tehnologija, biznis, zdravstvo i obrazovanje). Upravo lokacija daje studentima neograničene prilike za radnu praksu i  volontiranje kroz koje stiču značajno radno iskustvo, testiraju svoje veštine i pripremaju se za uspešnu poslovnu karijeru. Izvanrednost UAlbany obrazovanja se pokazuje i priznavanjem od strane mnogih nezavisnih izvora. UAlbany je rangiran u vrhunske državne univerzitete od strane Forbsa, a U.S. News & World Report konstantno veliki broj postdiplomskih programa rangira među top 50 u SAD.

Studije

Studenti mogu birati između 150 programa osnovnih studija i više od 125 programa postdiplomskih studija, iz različitih oblasti. Nastavno osoblje univerziteta čine svetski poznati naučnici i profesori od kojih su mnogi aktivno uključeni u istraživanja čiji rezultati vrlo bitno utiču na unapređenje svakodnevnih života svih građana. Kao mentori, svojim studentima omogućavaju brojne prilike za istraživački rad, inspirišući studente da unaprede svoje veštine I aspiracije. U ponudi su tri kampusa – Uptown koji je glavni kampus univerziteta, Downtown kampus i Health Sciences Campus, bivši farmaceutski kompleks koji je priključen univerzitetu 1996.

U sklopu univerziteta se nalazi deset visokoobrazovnih škola koje nude osnovne i  master studije:

  • College of Arts & Sciences
  • School of Business
  • School of Criminal Justice
  • School of Education
  • College of Emergency Preparedness, Homeland Security and Cybersecurity
  • College of Engineering & Applied Sciences
  • Rockefeller College of Public Affairs and Policy
  • School of Public Health
  • School of Social Welfare
  • Albany Law School (Affiliation)

Univerzitet priprema svoje studente za nastavak karijere u širokom spektru različitih zanimanja i upis na vrhunske postdiplomske, pravne i medicinske škole. Studenti UAlbany imaju mogućnost stažiranja u Fortune 500 kompanijama iz različitih oblasti poslovanja, plus rane garancije upisa studija medicine od strane Albany Medical Center kao i jedinstveno partnerstvo sa Albany Law School. Univerzitet je nedavno svoju ponudu proširio trenutno aktuelnim programima kao što su: computer engineering, homeland security, emergency preparedness, digital forensics, financial market regulation, i public health.

Program za 2021/22 godinu

Skinite PDF

Uslovi upisa

Nastava se odvija na engleskom jeziku pa je za apliciranje na odabran studijski smer neophodno priložiti međunarodni sertifikat o nivou engleskog jezika (osnovne studije: TOEFL iBT 70+, TOEFL PBT 523 +, IELTS 6.0; za master: TOEFL iBT 79+, TOEFL PBT 550+, IETLS 6.5). Za osnone studije dalje je potrebno priložiti diplomu srednje škole i svedočanstva za prethodne godine školovanja, esej i jednu preporuku od profesora po izboru. Za master studije prilaže se diploma osnovnih studija i transkritp položenih ispita.

Cene i stipendije

ŠKOLARINA 2021/2022 za non-resident studente:

Osnovne studije: 29.831 $ po godini
Master studije: od 26.415 $ do 28.597 $ po godini u zavisnosti od odabrane oblasti

Smeštaj sa obrocima: 14.740 $ po godini (univerzitetska rezidencija)*

*Napomena: boravak u univerzitetskoj rezidenciji obavezan je za studente osnovnih studija u prve dve godine.

Dodatni troškovi: obavezne registracija (50 $), administrativni troškovi za internacionalne student (oko 2.200 $), studentska viza (160 $), SEVIS taksa za strane student (350 $), zdravstveno osiguranje, knjige i nastavni material, bankarski troškovi, avio karte, transferi, lični troškovi studenta I ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

University at Albany nudi više različitih opcija fakultetskih stipendija, dok postoje i dodatne državne stipendije. Za fakultetske stipendije aplicira se automatski apliciranjem na odabrani studijski smer. Više informacija dostupno je na upit.

Smeštaj i troškovi života

Univerzitet pomaže svojim studentima da pronađu adekvatan smeštaj. U ponudi su smeštaj na kampusu i van kampusa. Takođe postoji mogućnost doplate za obroke. Smeštaj na kampusu može biti u standardnim studentskim sobama, studijima ili stanovima. UAlbany ima osam studentskih rezidencija namenjenih studentima osnovnih studija. Rezidencije pružaju pogodnosti koje se kreću od fitnes centra do kablovske televizije i WiFi interneta. Smeštaj van kampusa se može organizovati putem besplatnog studentskog servisa koji univerzitet nudi. Servis pruža informacije o dostupnosti odgovarajućih objekata I kontakt detalje. Takođe pomaže u povezivanju sa drugim studentima koji traže cimere ili šalju obaveštenje kada se na tržištu pojavi  adekvatan prostor za izdavanje.

University at Albany

1400 Washington Ave, Albany, NY 12222, United States

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".