TRST, Piccola Universita Italiana

Famiglia Universitaria AUXILIUM - Opera Figli Del Popolo, Largo Papa Giovanni XXIII, Trieste, Province of Trieste, Italy

LONDON, BEDE'S Royal Russell School

Royal Russell School, Coombe Lane, Croydon, UK

GALVEJ, MLA University of Galway

University of Galway, University Road, Galway, Ireland

EDINBURG, MLA Herriot Wat University

Heriot-Watt University Edinburgh Campus, Edinburgh, UK

ŠVARCZE, Frilingue multijezički kamp

fRilingue Schwarzsee, Schwarzsee, Switzerland

BRAJTON, SEC University of Sussex

University of Sussex, Falmer, Brighton, UK

LONDON, Plus-ed Epsom College

Epsom College, College Road, Epsom, UK

LONDON, Plus-ed Brunel University

Brunel University London, Kingston Lane, London, Uxbridge, UK

MIKLAM, Samiad Box Hill School

Box Hill School, London Rd, Mickleham, Dorking, UK

BRAUNVALD, Frilingue ski i snoubord kamp

ADRENALIN BRAUNWALD, Alpinaweg, Glarus Süd, Switzerland

LONDON, Embassy Summer South Bank

London South Bank University, Borough Road, London, UK

BEČ, DID deutsch-institut

A&O Hostel, Sonnwendgasse, Wien, Austria

LARNAKA, Bayswater Summer

UCLan Cyprus, University Avenue, Pyla

LONDON, Embassy Summer Docklands

University Way, London, England E16 2RD

NJUJORK Embassy Summer, Long Island University

Long Island University Brooklyn, University Plaza, Brooklyn, NY, USA

ST PAUL'S BAY, Embassy Summer Malta

Bella Vista Hotel Malta, Saint Paul's Bay, Malta

LOS ANĐELES & SAN FRANCISKO, Plus-ed California State University

California State University, Northridge, Nordhoff Street, Northridge, CA, USA

LIDINGTON PGL jezički i avanturistički kamp

PGL Liddington, Foxhill, Liddington, Swindon, UK

Italijanski u Italiji, letnja škola za mlade u Trstu

TRST, Piccola Universita Italiana

Cenovnik

Famiglia Universitaria AUXILIUM - Opera Figli Del Popolo, Largo Papa Giovanni XXIII, Trieste, Province of Trieste, Italy

Letnja škola italijanskog u Trstu. Nakon časova, učenici organizovano odlaze u potrage za blagom u kojima upoznaju i uče o znamenitostima Trsta (dvorci Miramare, Duino, San Giusto), organizuju se šetnje i planinarenje, različiti sportovi (odbojka, košarka, ples…), odlasci na plaže i akva parkove…

PROGRAM SA PRATNJOM

POPUST 100 € za prijave do 15. marta 2024.

Škola

Piccola Universita Italiana

POLAZAK SA PRATNJOM, uzrast polaznika 12-17 godina

Termin programa: 28.07-10.08.2024.

POPUST 100 € za prijave do 15. marta 2024.

Piccola Università Italiana je osnovana 1993. godine, a danas ima dve škole za odrasle, na severu Italije u Trstu i na jugu u Tropei i organizuje letnji kamp za tinejdžere u Trstu. Škola je akreditovana od vodećih nacionalnih i internacionalnih organizacija, priznata od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja i centar je za polaganje međunarodno priznatih ispita italijanskog jezika.

Program za tinejžere se organizuje u samom centru Trsta, u kampusu koji se nalazi na 10 minuta udaljenosti od glavnog gradskog trga Piazza Unità d’Italia. Učenici su smešteni u rezidenciji Opera Figli del Popolo, građevini neobaroknog stila u kojoj se nalaze sobe, kantina, velika sportska hala, teretana, prostorija za relaksaciju i zabavu, kabinet za samostalno učenje i bašta u kojoj polaznici mogu da se druže. Nastava se odvija u učionicama Univerziteta u Trstu, koji se nalazi neposredno uz zgradu rezidencije.

Destinacija

Trst

Trst je grad umetnosti, kulture, sporta i prirode i zahvaljujući svojoj bogatoj prošlosti nosi epitet najkosmopolitskijeg grada u Italiji. U gradu se i dalje osete uticaji Habzburške monarhije čiji je Trst bio jedan od vodećih centara, a sve to je zahvaljujući mešavini naroda, kultura i religija centralne Evrope i Mediterana. Trst je danas moderan grad, univerzitetski i poslovni centar regije Friuli-Venecija-Đulija, sa preko 200.000 stanovnika. Već godinama se nalazi pri vrhu ili na samom vrhu liste gradova u Italiji sa najboljim kvalitetom života.

Letnja škola italijanskog u Trstu

Nastava

Nastava se sastoji od 15h nedeljno (20 časova, od ponedeljka do petka), čas traje 45 minuta. Odvija se u malim grupama od maksimalno 12 polaznika (prosečno 6) i namenjena je polaznicima svih nivoa znanja italijanskog jezika. Časovi su podeljeni u dva bloka sa pauzom od 30 minuta, svaki blok predaje drugi profesor. Prvi deo nastave je posvećen gramatici, a drugi konverzaciji. Nastavu vode kvalifikovani profesori koji imaju univerzitetske diplome i koji su prošli specijalnu obuku da predaju italijanski jezik stranim polaznicima tinejdžerskog uzrasta.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti podrazumevaju zanimljiv program, učenici organizovano odlaze u potrage za blagom u kojima upoznaju i uče o znamenitostima Trsta (dvorci Miramare, Duino, San Giusto), organizuju se šetnje i planinarenje, različiti sportovi (odbojka, košarka, ples…), odlasci na plaže i akva parkove… Tokom obilazaka učestvuje se u radionicama u oblasti arheologije, istorije, muzike, nauke i umetnosti. Tokom vikenda se odlazi na izlete u okolne gradove. Večeri su predviđene za druženje uz zvuke gitare, karaoke i zabave.

Učenici imaju pratnju i pažnju profesora tokom svih segmenata programa.

Smeštaj i ishrana

Smeštaj i ishrana

Polaznici su smešteni u  dvokrevetne ili trokrevetne sobe sa privatnim kupatilom. Sa učenicima radi čitav tim ljudi, od osoblja škole, do organizatora vannastavnog programa. Programom je obuhvaćen i pun pansion, a obroci se služe u kantini koja je pri kampusu, ručak i večera su toplo jelo. Celokupna ishrana temelji se na mediteranskom načinu ishrane, tipična je tradicionalna kuhinja zemalja poput Italije i podrazumeva ribu, povrće, krompir, razne vrste hlebova, crveno meso, morske plodove, jaja, sireve, jogurt, pripremu hrane na maslinovom ulju.

TRST, Piccola Universita Italiana

Famiglia Universitaria AUXILIUM - Opera Figli Del Popolo, Largo Papa Giovanni XXIII, Trieste, Province of Trieste, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".