Škola

DID Deutsch Institut

Uzrast polaznika 8-14 godina

Osnivanjem škole 1970. godine, želelo se na najbolji mogući način izaći u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako bi ostvarili navedeno, rukovodstvo škole je od samog početka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima. Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj 5000 godišnje i koji potvrđuju da se nemački jezik najbolje usvaja u Nemačkoj.

Kampovi nemačkog za decu u Hohstu odvija se u nekadašnjem srednjovekovnom manastiru koji je renoviran i služi kao konferencijski centar. U letnjim mesecima, škola DID koristi ceo manastirski kompleks za potrebe organizacije svog programa za decu, a kompleks uključuje učionice, spavaonice, teren za fudball, košarku i veliki hol za vannastavni program i druženje.

Kampovi nemačkog u Nemačkoj

Destinacija

Hohst

Gradić Hohst (Höchst) nalazi se na planinskom području Odenvald, na oko 60km južno od Frankfurta. Pominje se kao romantično mesto zbog svoje arhitekture, prirodnog okruženja (šume, farme, parkovi), ali i zbog stanovništva koje u svojoj malobrojnosti nikako ne narušava dat mir. Posebnost gradu daju mladi koji dolaze iz preko 60 zemalja sveta, kako bi učili ili usavršavali nemački jezik kroz druženje i zabavu.

Kampovi nemačkog u Nemačkoj

Nastava

Program u Hohstu odvija se u nekadašnjem srednjovekovnom manastiru koji je renoviran i služi kao konferencijski centar. U letnjim mesecima, škola DID koristi ceo manastirski kompleks za potrebe organizacije svog programa za decu, a kompleks uključuje učionice, spavaonice, teren za fudbal, košarku i veliki hol za vannastavni program i druženje

Kurs obuhvata 20 ili 24 časa jezika nedeljno, koji polazniku omogućava brz napredak i intenzivno  učenje  nemačkog.   Nastava se odvija u malim grupama, od 10 do maksimalno 15 polaznika. Nakon standardnog kursa deca idu na vannastavne aktivnosti, dok deo dece nastavlja sa intenzivnom nastavom. Kurs mogu pohađati i apsolutni početnici.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti čine sastavni deo programa tokom boravka deteta u odabranom centru i odvijaju se poslepodne i u večernjem terminu nakon obroka. Odmah po dolasku deca učestvuju u žurci dobrodošlice, a nakon toga dobijaju raspored različitih aktivnosti za period svog boravka. Organizuju se šetnje i istraživanja okolne kampa, različite društvene igre, sportovi, obilasci znamenitosti, muzeja, radionice poput pravljenje novina, predstave i još mnogo drugih. Subota je najčešće rezervisana za celodnevnu ekskurziju koja može biti poseta okolnim mestima, gradovima i zanimljivim lokalitetima.

Smeštaj

. Deca su smeštena u dvokrevetnim i višekrevetnim sobama, a kupatila su spratna i deli ih više polaznika.

DID Deutsch Institut Hohst

Höchst Kirchberg 3 64739 Höchst im Odenwald

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".