Škola

Humboldt Institut

Humboldt Institut osnovan je 1977. godine i razvio se u obrazovnu instituciju koja ima mrežu programa za odrasle i decu u 16 gradova širom Nemačke. Programi za tinejdžere su specijalno osmišljeni za njihov uzrast. Polaznici pohađaju intenzivnu nastavu od 25 ili 30 časova nedeljno i kroz nastavu se usavršavaju osnovne veštine nemačkog jezika.

Programi uključuju nastavu, smeštaj, ishranu, vannastavne aktivnosti i nadzor školskog osoblja.  Aktivnosti obuhvataju različite sportove, igre i radionice, dok se subotom organizuje celodnevna ekskurzija van grada. Smeštaj je rezidencijalni, u kampusu gde se odvija i nastava, ili u porodici koja je domaćin polazniku, a obuhvata pun ili polupansion.

kurs-nemačkog

Programi i destinacije

BERLIN – TEENAGER (15-18 godina) – jedan od najkosmopolitskijih gradova sveta.  Letnji program organizuje se u omladinskoj rezidenciji Youth Guest House u samom centru grada, odmah iza glavne železničke stanice. Smeštaj podrazumeva trokrevetne ili četvorokrevetne sobe sa kupatilom.

COLOGNE (15-18 godina) – najstariji nemački megalopolis i četvrti grad po veličini. Program se organizuje u Cologne City hostelu, u oblasti Deutz, na desnoj obali reke Rajne. Smeštaj je organizovan u istoj zgradi gde se odvija nastava i podrazumeva dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom.

DUESSELDORF (14-18 godina) – spada među najzanimljivije i najpopularnije gradove Nemačke. Program se organizuje u omladinskom hostelu Duesseldorf City Hostel koji je smešten na obali Rajne, prekoputa gradskog centra. Smeštaj podrazumeva dvokrevetne sobe sa privatnim kupatilom.

MUNICH (15-18 godina) – uspeo je da očuva svoj šarm iz perioda kada je bio mali bavarski grad, a danas se smatra jednom od najsigurnijih metropola u Nemačkoj. Školski kampus nalazi se na 5 minuta od centra grada, a pored učionica, u sklopu kampusa nalazi se i smeštaj koji podrazumeva dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa spratnim kupatilom.

LINDENBERG (13-17 godina) – mali grad sa oko 11.000 stanovnika koji je ušuškan u podnožju Alpa, na 800 m nadmorske visine. Kampus sa prelepim pogledom na planine u kojem se odvija program nalazi se u predgrađu grada. U okviru kampusa organizovan je i smeštaj polaznika, a podrazumeva jednokrevetne, dvokrevetne sobe ili višekrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom. Ovaj centar otvoren je tokom cele godine.

BAD DUERKHEIM (11-14 godina) – banjski grad severno od Alpa prepoznatljiv po svojim vinogradima i bogatom prirodom. Mesto ima oko 20.000 stanovnika. Program se organizuje u omladinskom hostelu Christophorus House, a polaznici su smešteni u sobama sa 3 do 4 kreveta, sa zajedničkim kupatilom.

REIMLINGEN (9-13 godina) – malo selo smešteno ja 4 km severno od grada Noerdlingen, severozapadno od Minhena. Program se odvija u kući St. Albert koja izgleda kao dvorac. Polaznici su smešteni u istoj zgradi u kojoj se odvija nastava, a sobe su dvokrevetne do četvorokrevetne, sa sopstvenim kupatilom.

HEESSEN CASTLE (9-13 godina) – dvorac na reci Lippe u predgrađu grada Hamm. Ceo program, uključujući nastavu i smeštaj, odvija se u dvorcu, a polaznici su smešteni u dvokrevetnim sobama za zajedničkim kupatilom. Ovaj predeo prepoznatljiv je po prirodi koja ga okružuje što daje prostora za zanimljiv vannastavni program.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Humboldt Institut

Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".