GLS Minhen Young&Fun i Adventure

Munich, Germany

GLS Munich Castle

Burg Schwaneck, Burgweg, Pullach, Germany

Sprachcaffe U20

Sprachcaffe Frankfurt, Gartenstraße 6, 60594 Frankfurt, Germany

GLS Berlin College i Villa

GLS Sprachenzentrum, Kastanienallee 82, 10435 Berlin, Germany

Humboldt Institut

Germany

GLS Berlin Water Sports

Waldweg 10, 15754 Heidesee, Germany

DID Deutsch Institut Minhen

a&o Hostel Munich Laim, Landsberger Str. 338, 80687 Munich, Germany

DID Deutsch Institut Frankfurt

a&o Hostel Frankfurt Galluswarte, Mainzer Landstraße 226-230, 60327 Frankfurt, Germany

DID Deutsch Institut Berlin

Park Residenz Lehrter Str. 12 10557 Berlin

DID Deutsch Institut Obervesel

Auf dem Schönberg 55430 Oberwesel

DID Deutsch Institut Hohst

Höchst Kirchberg 3 64739 Höchst im Odenwald

Škola jezika na dve lokacije u centru Berlina

GLS Berlin College i Villa

Cena: od 2290 €

Cenovnik

GLS Sprachenzentrum, Kastanienallee 82, 10435 Berlin, Germany

Letnja škola nemačkog jezika, Berlin. Organizuje se na dve lokacije. U GLS kampusu koji je smešten u modernom Prenzlauer Berg i GLS Villa koja je smeštena blizu šoping zone Kurfuerstendamm.

Škola

GLS Berlin College i Villa

Uzrast polaznika 16-18 (Berlin College) 16-17 (Summer Villa)

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u centru Berlina organizuje se na dve lokacije – u GLS kampusu koji je smešten u modernom Prenzlauer Berg i GLS Villa koja je smeštena blizu šoping zone Kurfuerstendamm.

Berlin College kampus pokriva prostor od 16.000 m² i okružen je zelenilom. Raspolaže sa 60 opremljenih učionica, kafeterijom, restoranom u kojem se služe obroci, smeštajnim objektima, prostranim parkom sa terenima za košarku i odbojku i roštiljem. Kampus je pokriven WiFi internetom.

Berlin Villa raspolaže sa dvorištem, nekoliko učionica u kojima se organizuje nastava, prostorijama za odmor, kuhinjom, kao i sobama u kojima su smešteni polaznici. Prostor je namenjen za maksimalno 40 polaznika, a ovaj program tokom prethodnih godina pohađali su polaznici iz preko 30 zemalja sveta. Pored učenika, u školi boravi i nastavno osoblje koje je sve vreme sa mladima.

letnja škola nemačkog

Destinacija

Berlin

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države.

Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida, Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugih. Pored istorijskih i kulturnih tekovina, oni koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako treba da posete Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada.

berlin

Nastava

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se do 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređenih na 4 časa dnevno po 45 minuta i odvija se u popodnevnom terminu. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a u zavisnosti od programa za koji je dete zainteresovano neophodan je osnovni nivo nemačkog jezika (Berlin College) ili predznanje nije potrebno (Berlin Villa).

Na programu Berlin Villa nastava se pretežno odvija u prepodnevnom terminu, dok je poslepodne predviđeno za obilaske, druženja i aktivnosti uz nadzor osoblja škole. Berlin College dosta je slobodniji program i deca imaju mogućnost da izađu iz kampusa bez nadzora. Nastava se odvija u poslepodnevnom terminu, dok je jutro i veče namenjeno druženju i vannastavnim aktivnostima.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Škola za svoje polaznike organizuje zanimljiv vannastavni program. U cenu programa uključene su dve aktivnosti dnevno, a one se odvijaju u internacionalnim grupama (obilasci Berlina, sportske aktivnosti i mnoge druge). Pored toga, cena obuhvata i celodnevnu ekskurziju vikendom, a ekskurzija podrazumeva različita mesta van samog Berlina.

Smeštaj

Berlin College smeštaj je organizovan na različitim lokacijama u Berlinu, a škola u ponudi za mlade ima 3 vida smeštaja sa polupansionom. Smeštaj A u GLS kampusu podrazumeva smeštaj na istom mestu gde se odvija sama nastava, u trokrevetnim do petokrevetnim sobama sa sopstvenim kupatilom. Pored kampusa u ponudi je i smeštaj u dva hostela od kojih se oba nalaze u pešačkoj udaljenosti od GLS kampusa. Smeštaj B podrazumeva hostel u pešačkoj udaljenosti koji ima dvokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom. Smeštaj C podrazumeva hostel u pešačkoj udaljenosti od kampusa, koji ima trokrevetne sobe sa zajedničkim kupatilom. Smeštaj traje od nedelje do nedelje.

Berlin Villa smeštaj organizovan je u samoj vili u kojoj se odvija nastava i deo vannastavnog programa. Sobe imaju od 3 do 6 kreveta i polaznici su smešteni po polu. Kupatila su spratna i zajednička, što znači da ćete ih deliti sa drugim polaznicima. Čišćenje soba organizuje se jednom nedeljno, posteljina je obezbeđena, a potrebno je da polaznici ponesu sopstvene peškire. U cenu je uključen pun pansion, a obroci se služe u vili. Pored polaznika koji su prijavljeni na program, u vili boravi i nastavno osoblje koje vodi časove nemačkog jezika, ali i sa polaznicima učestvuje u vannastavnom programu. Smeštaj traje od nedelje do nedelje.

GLS Berlin College i Villa

GLS Sprachenzentrum, Kastanienallee 82, 10435 Berlin, Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".