Škola

DID Deutsch Institut

Uzrast polaznika 12-16 godina

Osnivanjem škole 1970. godine, želelo se na najbolji mogući način izaći u susret strancima iz čitavog sveta kojima se ukazala prilika ili potreba da uče i usavršavaju nemački jezik. Kako bi ostvarili navedeno, rukovodstvo škole je od samog početka angažovalo nastavni kadar koji je pre svega univerzitetski obrazovan i specijalizovan da nemački predaje strancima. Danas njihov kvalitetan rad najbolje promovišu polaznici njihovih kurseva, a čiji je prosečan broj 5000 godišnje i koji potvrđuju da se nemački jezik najbolje usvaja u Nemačkoj.

Program u Oberveselu odvija se u rezidencijalnom kompleksu koji se nalazi odmah do Schonburg, dvorca iz 12. veka. Kompleks obuhvata spavaonice, savremeno opremljene učionice, kantinu u kojoj se služe obroci i različite sportske objekte koji uključuje I privatni, zatvoreni bazen, teren za fudbal, odbojku, košarku, stoni tenis I bilijar. Centar ima apsoultno sve što je deci neophodno za siguran i zabavan boravak u Nemačkoj.

Škola nemačkog za decu u Nemačkoj

Destinacija

Obervesel

Obervesel (Oberwesel/Rhine) živopisan gradić, smešten u dolini Srednje Rajne, na oko 100km severozapadno od Frankfurta. Nigde druge ne može se pronaći takvo bogatstvo istorijsih palata i dvoraca kao što je to slučaju u dolini Rajne, gde se najpozatija reka  sužava kroz planinsko područje. Na kamenovitim stenama dvorci I tvrđave mešaju se sa romantičnim zaseonica što zajedno čini predivan pejzaž. Velika lepota i raznovrsnost ove oblasti razlog je zbog kojeg je ovo područje proglašeno UNESCO svetskom baštinom.

Škola nemačkog za decu u Nemačkoj

Nastava

Kurs nemačkog jezika za decu održava se tokom letnjeg raspusta i počinje svakog ponedeljka u trajanju od najmanje dve nedelje. Po dolasku u školu, svaki polaznik radi test koji ga klasifikuje u grupu koja je prilagođena njegovom nivou znanja. Nastava je koncipirana tako da unapredi nivo znanja jezika i poveća sigurnost pri upotrebi nemačkog. Nastavnici su profesionalci, koji imaju iskustva sa decom i mladima i koriste moderne i raznovrsne tehnike predavanja.

U ponudi je kurs jezika koji obuhvata 20 ili 24 časova jezika nedeljno, u zavisnosti od odabira polaznika. Nastava se odvija u malim grupama, od 10 do maksimalno 15 polaznika i nije namenjena potpunim početnicima, bez predznanja.

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Vannastavne aktivnosti čine sastavni deo programa tokom boravka deteta u odabranom centru i odvijaju se poslepodne i u večernjem terminu nakon obroka. Odmah po dolasku deca učestvuju u žurci dobrodošlice, a nakon toga dobijaju raspored različitih aktivnosti za period svog boravka. Organizuju se šetnje i istraživanja okolne kampa, različite društvene igre, sportovi, obilasci znamenitosti, muzeja, radionice poput pravljenje novina, predstave i još mnogo drugih. Subota je najčešće rezervisana za celodnevnu ekskurziju koja može biti poseta okolnim mestima, gradovima i zanimljivim lokalitetima.

Smeštaj

Deca su smeštena u višekrevetnim sobama (kreveti na sprat) od kojih svaka ima privatno kupatilo, a program obuhvata pun pansion.

DID Deutsch Institut Obervesel

Auf dem Schönberg 55430 Oberwesel

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".