Škola

GLS Berlin Water Sports

Uzrast polaznika 12-16 godina

GLS je organizacija koja ima svoje letnje kampove za mlade širom Nemačke. Letnja škola nemačkog jezika u Berlinu organizuje se u kampusu koji se nalazi na oko 30 km jugoistočno od grada, u selu Blosin koje leži na jezeru Volcig.

Kamp nemačkog i vodenih sportova je zatvorenog tipa i raspolaže sa 10 učionica, spavaonicama, restoranom, lukom sa brodićima, kajacima, kanuima, plažom, terenom za odbojku, košarku i fudbal, gimnastičkom salom i fitnes studijom, ali i mnogim drugim objektima za vannastavne aktivnosti.

Kamp nemačkog i vodenih sportova Berlin

Destinacija

Berlin

Berlin je najveći i glavni grad Nemačke, a sa oko 3,4 miliona stanovnika drugi je po redu najveći grad Evropske unije. Smešten na rekama Špreji i Hafel na severoistoku države. Ovo je grad kulture, politike, medija i nauke, sa ekonomijom koja je usmerena na industriju i uslužni sektor. Takođe, Berlin je popularna turistička destinacija poznata po festivalima, noćnom životu, umetnosti i arhitekturi i visokom kvalitetu života.

Grad obiluje znamenitostima poput parka Tiergarten, Berlinskog zida, Brandenburger Tor, Siegessaule, Schloss Charlottenbrug i drugih. Pored istorijskih i kulturnih tekovina, oni koji žele da vide i moderniju perspektivu grada, svakako treba da posete Potsdamer Platz, trg i vrlo važan saobraćajni čvor Berlina, u samom centru grada.

GLS Berlin Water Sports

Nastava

Kurs nemačkog namenjen deci i mladima sastoji se od 20 časova nemačkog jezika nedeljno, raspoređenih na 4 časa dnevno od po 45 minuta. Nastava se odvija u malim grupama od maksimalno 12 polaznika po grupi, a mogu je pohađati deca sa svim nivoima znanja (od totalnih početnika do naprednog nivoa).

Učenici su tokom trajanja programa pod nadzorom osoblja škole, kako tokom nastave i prilikom aktivnosti koje se organizuju u kampusu, tako i tokom celodnevnih i poludnevnim ekskurzija koje škola organizuje u Berlinu.

Program za 2024. godinu

Skinite PDF

Vannastavne aktivnosti i obilasci

Za svoje polaznike škola organizuje dve aktivnosti dnevno, ali i 1 celodnevnu i 1 poludnevnu ekskurziju u Berlin nedeljno. Dnevne aktivnosti mogu biti jedrenje, surfovanje, vožnja kanua i kajaka, penjanje po veštačkoj steni, fitnes, odlazak na plažu, košarka, odbojka i fudbal. Tokom leta u kampu borave i nemački tinejdžeri, sa kojima će međunarodni polaznici imati priliku da se druže uz neke večernje aktivnosti, kao što su disko večeri, plesne večeri, roštilj i mnoge druge.

Smeštaj

Smeštaj je organizovan u samom kampusu gde se odvija i nastava. Sastoji se od dvokrevetnih ili trokrevetnih soba sa sopstvenim kupatilom. U sobama se nalaze kreveti, prostor za odlaganje garderobe i sto sa stolicama. U cenu programa uključen je pun pansion koji podrazumeva doručak, ručak i večeru koja se služi restoranu u kampusu. Smeštaj traje od nedelje pred početak kursa jezika, do nedelje nakon završetka kursa jezika.

GLS Berlin Water Sports

Waldweg 10, 15754 Heidesee, Germany

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".