Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Accademia Italiana

Accademia Italiana Roma, Piazza della Radio, 46, 00146 Rome, RM, Italy

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Florence Institute of Design International

Florence Institute Of Design International, Borgo Ognissanti, 9, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Accademia Costume & Moda Roma

Via della Rondinella, 2, 00186 Roma, Metropolitan City of Rome, Italy

Studije u Rimu

John Cabot University

Osnovne i master studije na John Cabot University, američkom fakultetu osnovanom 1972. godine u Rimu. Ima 3 kampusa u samom srcu Rima. Studiranje u Rimu na ovom fakultetu predstavlja pravo multikulturalno iskustvo, sa studentima koji dolaze iz preko 70 zemalja sveta.

Fakultet

John Cabot University

JCU John Cabot University je američki fakultet osnovan 1972. godine u Rimu. Ima 3 kampusa u samom srcu Rima i predstavlja pravo multikulturalno okruženje sa studentima koji dolaze iz preko 70 zemalja sveta. Akademsku ponudu čine osnovne i master studije iz oblasti društvenih nauka, a programe akredituje italijansko Ministarstvo prosvete i komisija za visoko obrazovanje Amerike (Middle States Comission on Higher Education). Fakultet neguje Liberal Arts pristup obrazovanju koji se temelji na kombinaciji obaveznih i izbornih predmeta, pa u tom smislu student ima direktan uticaj na kreiranje sopstvenog obrazovnog profila, učenje onoga što želi, kao i na kombinovanju različitih programa.

studiranje u Rimu

Osnovne studije

Bachelor of Arts je četvorogodišnji program osnovnih studija koji se sastoji od 40 kurseva (120 kredita). Univerzitet organizuje i letnja predavanja, pa studenti koji se odluče da pohađaju predmete tokom leta mogu da diplomiraju za manje od četiri godine. Smerovi  koje JCU nudi su:

 • Art History
 • Business Administration
 • Classical Studies
 • Communications
 • Economics and Finance
 • English Literature
 • History
 • Humanistic Studies
 • International Affairs
 • International Business
 • Italian Studies
 • Marketing
 • Political Science
 • Psychological Science

Izborni predmeti su: art history, business administration, classical studies, creative writing, economics, English literature, entrepreneurship, history, humanistic studies, international affairs, Italian studies, legal studies, marketing, philosophy, political science, psychology.

 Associate of Arts

Ovo je dvogodišnji program studija društvenih nauka koji je evivalent prve dve godine osnovnih studija. Program se sastoji od 20 kurseva tokom koji se stiče 60 kredita. AA diploma dostupna je u svim obaveznim i izbornim predmetima.

Master studije

Master of Arts je trosemestralni program master studija, a jedini smer koji John Cabot nudi jeste MA in Art History. Program vodi studente ka profesionalnom savladavanju materijala i metoda istorije umetnosti sa naglaskom na istraživanje iz prve ruke u muzejima, spomenicima i arheološkim nalazištima Rima. Program traje do dve godine (oko 15 meseci redovnih studija) i početak studija može biti septembar ili januar.

Uslovi upisa

Nastava na univerzitetu odvija se na engleskom jeziku i zato je neophodno da student ima adekvatan jezički nivo koji je dokumentovan sertifikatom. Za osnovne studije to je IETLS 6.5 ili viši, TOEFL iBT 85 ili viši, Kembridž ispit CAE 180 ili viši., a za master studije to je IELTS 7.0 ili viši. John Cabot ima i svoj interni test engleskog jezika koji se može raditi na fakultetu (datumi ispita dostupni su na upit). Pored jezičkog nivoa potrebna je diploma srednje škole ili osnovnih studija u slučaju master programa. Nakon što se završi uvodni deo aplikacije, kandidati se pozivaju na intervju sa osobljem škole (Skype).

Cene i stipendija

ŠKOLARINA 2021/2022.

Osnovne studije: 19.086 € po godini (nastava, boravišna dozvola, obroci)

Master studije: na upit

Associate diploma: 19.086 € po godini (nastava, boravišna dozvola, obroci)

Smeštaj: 8.400 € – 10.000 € po godini (školske rezidencije)

Dodatni troškovi: CISI zdravstveno osiguranje (47,55 EUR mesečno), školska aplikacija (50 €), depozit za školarinu (500 €), depozit za smeštaj (1000 €), smeštaj, troškovi života, knjige i nastavni materijal, avio karta, viza, transferi, troškovi odbrane diplomskog/master rada, bankarski troškovi, osiguranje i ostali nepomenuti troškovi.

Napomene:

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

STIPENDIJA

John Cabot University nudi različite vrste stipendija za osnovne i mastser studije u zavisnosti od prethodno uspeha učenika kroz školovanje, a iznos stipendije može biti i do 50% od ukupnog iznosa školarine.

MOGUĆNOST RADA

Studentska italijanska viza dozvoljava rad do 20 sati nedeljno.

Smeštaj

JCU nudi nekoliko opcija smeštaja u centru Rima za svoje studente: Giancolo Residence, Lungara Apartments, Viale Trastevere Apartments. Ove rezidencije su stambene zgrade sa potpuno opremljenim stanovima u kojima studenti žive sa drugim studentima JCU. Stanovi variraju u veličini i u jednom stanu može boraviti od 2-9 studenata. Studenti mogu da se odluče i za samostalan smeštaj. Cene školskog smeštaja zavise od odabrane rezidencije i kreću se od 7200 € do 10200 € po godini. Dostupna je i doplata za obroke u školskom kafeu koja iznosi do 160€ do 865 € u zavisnosti od broja obroka za koji se student odluči.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".