ALMA School of Italian Culinary Arts

Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana, Piazza Giuseppe Garibaldi, Colorno, Province of Parma, Italy

Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Accademia Italiana

Accademia Italiana Roma, Piazza della Radio, 46, 00146 Rome, RM, Italy

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Florence Institute of Design International

Florence Institute Of Design International, Borgo Ognissanti, 9, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Accademia Costume & Moda Roma

Via della Rondinella, 2, 00186 Roma, Metropolitan City of Rome, Italy

Studiranje u Italiji - ekonomija, finansije, biznis menadžment i političke nauke

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Luiss University – fakultet u centru Rima pruža inovativan obrazovni pristup na svojim fakultetima: Economics and Finance, Business and Management, Law i Political Science.

Fakultet

Luiss University

Luiss University – Libera Università Internazionale degli Studi Sociali Guido Carli je nezavisni privatni univerzitet sa preko 9000 studenta, 69 različitih nacionalnosti. Nastao je od rimske institucije Pro Deo u period od 1974. do 1978. godine. Njegova četiri kampusa raspoređena su po najužem centru Rima, smeštena u renovirane istorijske vile. Između kampusa organizovan je školski prevoz koji studenti mogu pozvati putem aplikacije.

Luiss University pruža inovativan obrazovni pristup na svojim fakultetima: Economics and Finance, Business and Management, Law i Political Science. Pored toga, univerzitet ima katedre  za  postdiplomske studije: Luiss Business School, The School of Government, The School of Law i The School of European Political Economy. Ono što ovaj univerzitet razlikuje i izdvaja su kontakti i saradnje koje ima sa razvijenu saradnju. Preko 200 kompanija, multinacionalnih, javnih i privatnih institucija sarađuju sa univerzitetom, nudeći studentima prve realne prilike da zakorače u poslovni svet.

Univerzitetska kancelarija za savetovanje The Luiss Placement & Career Education obezbeđuje studentima prilike da upoznaju ljude iz biznis sveta i da sa njima uče. Ovaj servis za edukaciju i orijentaciju olakšava pronalaženje zaposlenja studentima i diplomcima, putem praksi i treninga u kompanijama i drugim institucijama. Ova kancelarija takođe organizuje sastanke i prezentacije sa velikim multinacionalnim investicionim bankama, privatnim i javnim organizacijama i institucijama. O uspehu ovog servisa i samog univerziteta govori i činjenica da 94% studenata pronađe posao u prvoj godini od diplomiranja.

Poseban deo univerziteta je Luiss Sport Academy koja je namenjena studentima koji se na visokom nivou bave sportom, a uporedo sa tim žele kvalitetno da se školuju na osnovnim ili master studijama. Ova akademija nudi brojne sportove koje student može da nastavi da praktikuje uz podršku vrhunskih trenera i u odlično opremljenim objektima. Samo neki od sportova koji su na raspolaganju su: fudbal, košarka, biciklizam, golf, ragbi, jahanje… Studenti koji su vrhunski u svom sportu mogu da se kandiduju se za stipendiju koja može iznositi i do 100% školarine.

Luiss fakultet u centru Rima

Osnovne studije

Traju 3 godine i  daju 180 ECTS bodova,  a  dostupni  su  programi  na   italijanskom  i   engleskom   jeziku. Studenti  imaju mogućnost dodatnog internacionalnog iskustva, budući  da  fakultet  ima saradnju sa brojnim fakultetima  širom  Evrope  i SAD, gde student mogu provesti i celu školsku godinu, a potom se vratiti u Italiju, pri tom na najvećem broju partnerskim univerziteta troškove školarine, plaćaju kao na Luiss University.

Programi na italijanskom jeziku:

 • Economia e management,
 • Giurisprudenza,
 • Scienze Politiche.

Programi na engleskom jeziku:

 • Economics and Business (sa 3 izborna glavna predmeta – Economics, Finance i Management),
 • Management and Computer Science,
 • Politics, Philosophy and Economics
 • Business Administration

Master studije

Traju 2 godine i nose 120 ECTS bodova I  dostupne su na italijanskom I engleskom jezika. Pored   standardnih programa, dostupan je i Double Degree program (BI-Luiss Joint MSc in Marketing),  prva godina se pohađa u  Oslu  na BI Norwegian Business School, a druga godina na Luiss University u Italiji.

Programi na italijanskom jeziku:

 • Amministrazione, finanza e controllo,
 • Economia e Finanza,
 • Marketing,
 • Strategic Management.

Programi na engleskom jeziku:

 • Corporate Finance,
 • Global Management and Politics,
 • International Relations,
 • Law, Digital Innovation and Sustainability
 • Management
 • Polices and Governance in Europe
 • Data Science & Management

Uslovi upisa

Neophodno je priložiti sledeća dokumenta:

 • Diploma srednje škole za osnovne, odnosno diploma osnovnih studija za master;
 • Kontakti profesora kojeg fakultet može da kontaktira za preporuku;
 • Sertifikat o znanju italijanskog jezika (minimum B2) za programe na italijanskom; znanje engleskog jezika (minimum B2) za programe na engleskom jeziku. Nije neophodan ni jedan od zvaničnih testova, nivo se najčešće proverava putem intervjua sa predstavnikom Univerziteta;
 • Drugi sertifikati kao što su SAT Reasoning Test, ACT test, GMAT, GRE… Ovi sertifikati i ispiti nisu obavezni za upis, ali obezbeđuju direktan prijem na program.

Student pri apliciranju ima mogućnost da apliciraju na 1 studijski program

Cene i stipendija

Cena osnovnih studija za školsku 2023/24. godinu: 12.000 €
Cena master studija za školsku 2023/24. godinu: 13.000 €

Školarinu je moguće platiti u 3 rate.

Dodatni troškovi: knjige, troškovi smeštaja, životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

Svake godine, univerzitet dodeljuje određeni broj stipendija internacionalnim studentima osnovnih i master studija, na osnovu akademskog uspeha i ukupne procene aplikacije, a mogu iznositi između 30% i 100% školarine. Izuzetni studenti, pored stipendije za školarinu, mogu dobiti i stipendiju koja podrazumeva smeštaj i obroke u kantini.

Za stipendiju se ne aplicira posebno, već se učenik procenjuje automatski, na osnovu poslate aplikacije za upis. Informacija o dobijanju stipendije dobija se uporedo sa informacijom o prijemu na studije.

Smeštaj i troškovi života

Postoje dve opcije smeštaja za studente. Prva opcija je smeštaj u okviru rezidencija koje poseduje sam fakultet, a koje se nalaze u neposrednoj blizini kampusa. U pitanju su nekadašnjii hoteli koji su sada u vlasništvu univerziteta. Svaka soba ima sopstveno kupatilo, a na svakom spratu se nalazi zajednička kuhinja za pripremu obroka. U zavisnosti od odabrane opcije smeštaja, cena se za jednu školsku godinu kreće od oko 5.500€ do oko 10.000€. Sobe u ovim rezidencijama dodeljuju se redosledom kako se student prijavljuju, kao i na osnovu rang liste. Univerzitet takođe ima službu koja u saradnji sa agencijama, studentima pomaže u pronalaženju drugih opcija smeštaja (druge rezidencije, apartmani…). Troškovi života studenta u Rimu procenjuju se na između 850€ i 1500€ mesečno.

MOGUĆNOST RADA

Non-EU studenti sa važećom studentskom vizom i boravišnom dozvolom imaju pravo zaposlenja do 20 sati nedeljno. Sam univerzitet takođe nudi mogućnost part-time zaposlenja u okviru nekih univerzitetskih kancelarija, ograničenom broju studenata.

 

Napomene

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Video

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".