Ostali fakulteti u Italiji

Lanćano

Linjano

Milano

Orbetelo

Sijena

Taormina

Trst

Verona

Vijaređo

Studije dizajna u Italiji, Firenca

Florence Institute of Design International

Florence Institute of Design International je fakultet za dizajn u Firenci, osnovana 2008. godine. Specijalizovan je u oblastima arhitekture, grafičkog dizajna, dizajna nameštaja i enterijera za studente širom Evrope i iz celog sveta.

Fakultet

Florence Institute of Design International

Florence Institute of Design International je internacionalna škola dizajna osnovana 2008. godine u Firenci. Specijalizovana je u oblastima arhitekture, grafičkog dizajna, dizajna nameštaja i enterijera za studente širom Evrope i iz celog sveta. Budući da je FIDI privatna institucija, ona pruža kvaliteno obrazovanje kao rezultat profesioinalnih nastavnika, savremene nastavne opreme i interaktivnih tehnika u učenju. Kombinovanjem bogate italijanske tradicije, teorije i tehnologija, programi pružaju detaljno razumevanje kreativnog procesa.

FIDI nudi osnovne i master studije, kao i diploma programe u grafičkom dizajnu, dizajnu enterijera, dizajnu nameštaja, arhitekturi i ilustraciji. Osnovna filozofija škole jeste da pruža obrazovanje najvišeg nivoa, a svi program pri FIDI-ju odvijaju se na engleskom jeziku.

fakultet za dizajn u Firenci

Firenca

Institut zauzima istorijsku zgradu u samom centru Firence, u vrlo prometnom delu grada i idealan je za studente dizajna jer sadrži bogato nasleđe renesansnih dela. Prefinjeni ambijent škole stvara vrlo inspirativno okruženje za kreativno razmišljanje studenata. Velike ukrašene učionice dobro su opremljene savremenim sredstvima za nastavu koja uključuju video projektore i računare. Studenti imaju pristup u četiri računarske laboratorije, biblioteci sa knjigama, periodičnih publikacijama (stručnim magazinima) i digitalnim resursima koji pomažu kod učenja. Na raspolaganju si zajedničke prostorije za relaksaciju, odmor i druženje nakon nastave.

Osnovne studije

Programi osnovnih studija traju 3 godine (6 semestara). Programi osnovnih studija organizuju se u saradnji sa britanskom obrazovnom institucijom, tako da studenti nakon trogodišnjih studija stiču Bachelor of Arts (Hons) in Design diplomu University of Chester.

Bachelor of Arts in Graphic Design – oblasti kreiranja kompjuterske grafike, web dizajna i ilustracije. Učenje se temelji na korišćenju grafičkih softvera poput Adobe PhotoShop, Flash, Illustrator, Indesign, After Effects i drugih. Osnovni fokus uz jeste učenje o štampi, izgledu, bojama i šemama, ali i učestvovanje u različitim projektima i rešavanju problema. Po završetku programa studenti dalje svoju karijeru mogu razvijati u firmama za grafički dizajn, studijma koji se bave reklamiranjem ili marketinškim kompanijama kao grafički dizajneri, ilustratori ili koordinatori produkcije.

Bachelor of Arts Interior design – fokusira se na tehnike i proces dizajna koji se koristi u Italiji, prevashodno je usmeren na veštine dizajna nameštaja i unutrašnje dekoracije. Koristi se 3D modelovanje enterijera kroz računarske programe poput AutoCAD, 3D

 Studio Max, Sketchup i VRAY.  Po završetk programa student svoje karijere dalje grade kao projektanti prostora, pomoćni dizajneri, rendering ilustratori, izvođači ili koordinatori proizvodnje u kompanijama koje se bave dizajnom enterijera, nameštaja ili u studijima za arhitekturu.

Master studije

Ovi jednogodišnji programi dostupni su u sledeći oblastima:

Master of Graphic Design – namenjen je studentima koji su osnovne studije završili u oblastima interaktivnih medija, komunikacionih nauka, vizualne komunikacije, grafičkog dizajna i kompjuterskih nauka. Fokus programa je na razvoju kreativnog konceptualnog mišljenja, produkcijij sofisticiranih aplikacija u dizajnu i usavršavanje u naprednoj tehnologiji.

Master of Interior Design – izbor je za studente ili profesionalce u oblasti dizajna enterijera kojima je potrebna specijalizacija. Nastava kombinuje kretivne i tehničke veštine, a tokom programa se stiču osnovne veštine u detaljima dizajniranja, učenje o materijalima, ali i teme poput projektnog menadžmenta i implementacije dizajna.

Master of Furniture – usmeren je na usvajanje veština proizvodnje nameštaja, od njegovog dizajniranja, razvoja prototipa, pa sve do finalnog proizvoda. U nastavi se koriste kompjuterski softveri poput Rhinoceros, 3D Studio Max i VRAY.

Diploma i Advanced Diploma programi

DIPLOMA I ADVANCED DIPLOMA programi su jednogodišnji ili dvogodišnji programi usavršavanja u oblastima grafičkog dizajna ili dizajna enterijera. Tokom programa se stiču osnove procesa dizajniranja i uče osnovni principi i bazični elementi i koncepti sveta dizajniranja. Nakon završene prve godine student dobija diplomu, odnosno sertifikat i može dalje nastaviti sa školovanjem koji vodi do sticanja BA diplome osnovnih studija.

Letnji programi

LETNJI PROGRAMI se organizuju u oblastima Graphic Design, Architecture, Digital Illustration i Furniture Design. Ovo su četvoronedelji programi koji se odvijaju u periodu juna meseca i namenjeni su polazniciima od potpunih početnika do napredanog nivo znanja, u zavisnosti od odabranog programa. Ovi program su odličan način upoznavanja sa principom rada i pristupom obrazovanju u FIDI-ju. Uz specijalizovani program, polaznici pohađaju i 3 časa italijanskog jezika nedeljno.

Uslovi upisa

  • Engleski jezik: neophodno je priložiti sertifikat o jezičkom nivou (IELTS 6.5, TOEFL iBT 92 ili ekvivalent).
  • Prethodno obrazovanje: diploma/svedočanstva srednje škole za osnovne studije i diploma osnovnih studija za master programe.
  • Napomene: postoje dodatni uslovi za upis u zavisnosti od programa koji se upisuje.
  • Početak akademske godine za osnovne i master studije: septembar i januar.

Cene

CENE za 2020/21. akademsku godinu:

Osnovne studije: 8.710 € po godini (3 godine)

Master studije: od 6.710 € do 7.120 € po godini (1 godina)

Diploma programi: 6.710 € za 1. godinu studija (Diploma), 7.210 € za 2. godinu studija (Advanced Diploma)

Letnji programi: 1.000 € (4 nedelje)

Smeštaj: od 4.500 € do 12.000 € po godini (u zavisnosti od odabrane opcije).

Dodatni troškovi: studentska registacija 780 € po godini, registarcija za letnji program 350 €, nastavni materijal u zavisnosti od programa, viziranje pasoša, knjige i nastavni materijal, osiguranje, avio karte, transferi, troškovi života, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

Smeštaj

FIDI nema svoje privatne rezidencije, već smeštaj nudi kroz agencije sa kojima imaju saradnju. Najčeše se studenti odlučuju za smeštaj u zajedničkim stanovima koje dele sa više studenata, dok za one koji žele privatnost postoje i jednosobni apartmani ili studija. Cene smeštaja u zajednikom stanu kreću se od 450 € naviše, dok jednokrevetni apartman iznosi od 700 € mesečno naviše. Struja, gas i voda plaćaju se dodatno i iznose 50 € ili više u zavisnosti od potrošnje.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".