ALMA School of Italian Culinary Arts

Alma Srl Scuola Internazionale Di Cucina Italiana, Piazza Giuseppe Garibaldi, Colorno, Province of Parma, Italy

Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Accademia Italiana

Accademia Italiana Roma, Piazza della Radio, 46, 00146 Rome, RM, Italy

Accademia Italiana

Piazza de' Pitti, 15, 50125 Firenze, FI, Italy

Luiss University

LUISS Guido Carli, Viale Romania, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Istituto Marangoni

Istituto Marangoni Milano Design School, Via Cerva, Milan, Metropolitan City of Milan, Italy

NABA Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova accademia belle arti, Via Carlo Darwin, 20, 20143 Milano, Metropolitan City of Milan, Italy

Florence Institute of Design International

Florence Institute Of Design International, Borgo Ognissanti, 9, 50123 Florence, Metropolitan City of Florence, Italy

Accademia Costume & Moda Roma

Via della Rondinella, 2, 00186 Roma, Metropolitan City of Rome, Italy

Studije u Rimu

John Cabot University

Osnovne i master studije na John Cabot University, američkom fakultetu osnovanom 1972. godine u Rimu. Ima 3 kampusa u samom srcu Rima. Studiranje u Rimu na ovom fakultetu predstavlja pravo multikulturalno iskustvo, sa studentima koji dolaze iz preko 70 zemalja sveta. Stipendije do 50% !

Fakultet

John Cabot University

JCU John Cabot University je američki fakultet osnovan 1972. godine u Rimu. Ima 3 kampusa u samom srcu Rima i predstavlja pravo multikulturalno okruženje sa studentima koji dolaze iz preko 70 zemalja sveta. Akademsku ponudu čine osnovne i master studije iz oblasti društvenih nauka, a programe akredituje italijansko Ministarstvo prosvete i komisija za visoko obrazovanje SAD-a (Middle States Comission on Higher Education). Fakultet neguje Liberal Arts pristup obrazovanju koji se temelji na kombinaciji obaveznih i izbornih predmeta, pa u tom smislu student ima direktan uticaj na kreiranje sopstvenog obrazovnog profila, učenje onoga što želi, kao i na kombinovanju različitih programa.

studiranje u Rimu

Osnovne studije

Bachelor of Arts je četvorogodišnji program osnovnih studija koji se sastoji od 40 predmeta (120 kredita). Univerzitet organizuje i letnja predavanja, pa studenti koji se odluče da pohađaju predmete tokom leta mogu da diplomiraju za manje od četiri godine. Smerovi koje JCU nudi su:

Art History, Business Administration, Classical Studies, Communications, Economics and Finance, English Literature, History, Humanistic Studies, International Affairs, International Business, Italian Studies, Marketing, Political Science, Psychological Science.

Izborni predmeti su: Art and Design, Art History, Business Administration, Classical Studies, Communications, Creative Writing, Economics, English Literature, Enterpreneurship, History, Humanistic Studies, International Affairs, Italian Studies, Legal Studies, Marketing, Mathematics, Philosophy, Political Science, Psychology.

ASSOCIATE OF ARTS

Ovo je dvogodišnji program studija društvenih nauka koji je evivalent prve dve godine osnovnih studija. Program se sastoji od 20 kurseva tokom koji se stiče 60 kredita. AA diploma dostupna je u svim obaveznim i izbornim predmetima koji su navedeni pod tačkom osnovne studije.

Master studije

Master of Arts je trosemestralni program master studija, a jedini smer koji John Cabot nudi jeste MA in Art History. Program vodi studente ka profesionalnom savladavanju materijala i metoda istorije umetnosti sa naglaskom na istraživanje iz prve ruke u muzejima, spomenicima i arheološkim nalazištima Rima. Program traje do dve godine (oko 15 meseci redovnih studija) i početak studija može biti septembar ili januar.

Uslovi upisa

Nastava na univerzitetu odvija se na engleskom jeziku i zato je neophodno da student ima adekvatan jezički nivo koji je dokumentovan sertifikatom. Za osnovne studije to je IETLS 6.5 ili viši, TOEFL iBT 85 ili viši, Kembridž ispit CAE 180 ili viši., a za master studije to je IELTS 7.0 ili viši. John Cabot ima i svoj interni test engleskog jezika koji se može raditi na fakultetu (datumi ispita dostupni su na upit). Pored jezičkog nivoa potrebna je diploma srednje škole ili osnovnih studija u slučaju master programa. Nakon što se završi uvodni deo aplikacije, kandidati se pozivaju na intervju sa osobljem škole (Skype).

Cene i stipendija

ŠKOLARINA 2023/2024.

Osnovne studije: 19.700 € po godini*

Master studije: 19.000 €

Associate diploma: 18.900 € po godini*

Smeštaj u školskim rezidencijama: 7.200 € – 10.200 € po godini

*Školarina uključuje nastavu, kompjutersku laboratoriju, društvene aktivnosti, pristup sportskim objektima, transfer u dolasku i aktivnosti tokom nedelje orijentacije

Dodatni troškovi: registracija (50 €), boravišna dozvola (180 €, za non-EU studente), CISI zdravstveno osiguranje (oko 47,55 € mesečno), depozit za školarinu (500 €), depozit za smeštaj (1000 €, nepovratan), obroci u Tiber školskom kafeu (160 € – 900 €), smeštaj, troškovi žviota, knjige i nastavni materijal (oko 1000 € godišnje), viziranje pasoša, transferi, avio karte, troškovi odbrane diplomskog rada, osiguranje, bankarski troškovi, lični troškovi studenta i ostali nepomenuti troškovi.

STIPENDIJA

John Cabot University nudi različite vrste stipendija za osnovne i master studije u zavisnosti od akademskog postignuća učenika kroz školovanje, a iznos stipendije može biti i do 50% od ukupnog iznosa školarine.

MOGUĆNOST RADA

Internacionalni studenti u Italiji mogu raditi maksimalno 20 sati nedeljno. Studenti koji dolaze iz EU imaju pravo da rade i duže tokom raspusta. Studenti iz trećih zemalja potrebno je da dobiju radnu dozvolu za rad uz studije (maks. 20 sati).

Napomene:

  • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
  • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
  • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
  • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
  • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
  • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj

JCU nudi nekoliko opcija smeštaja u centru Rima za svoje studente: Giancolo Residence, Lungara Apartments, Viale Trastevere Apartments, Neighborhood Apartments, Graduate Studio Apartments. Ove rezidencije su stambene zgrade sa potpuno opremljenim stanovima u kojima studenti žive sa drugim studentima JCU. Stanovi variraju u veličini i u jednom stanu može boraviti od 2-9 studenata. Studenti mogu da se odluče i za samostalan smeštaj. Cene školskog smeštaja zavise od odabrane rezidencije i kreću se od 7.200 € do 14.300 € po godini. Dostupna je i doplata za obroke u školskom kafeu koja iznosi do 160€ do 900 € u zavisnosti od broja obroka za koji se student odluči.

Osim apartmana koje nudi fakultet, studenti mogu i samostalno da iznajme stan ili sobu u Rimu.

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".