Fakultet

Link Campus University

Link Campus University (LCU) je privatni univerzitet u Rimu, osnovan 1999. godine, koji je priznat od strane italijanskog Ministarstva obrazovanja. Fakultet je lociran u prelepom istorijskom kompleksu Manor of San Pio V, nekadašnjoj papskoj letnjoj rezidenciji, koja se nalazi u divnom parku u Rimu, u neposrednoj blizini Vatikana.

Univerzitet kombinuje englesku strategiju obrazovanja sa italijanskom kulturom i nastavnim metodama i studenti povećavaju svoje kompetencije pri zaposlenju u modernom poslovnom okruženju. Link Campus University nudi različite programe osnovnih i master studija na engleskom jeziku, koje se organizuju u malim grupama od maksimum 20 studenata.Studenti Link Campus University imaju mogućnost kroz Erasmus+ program da pohađaju semester ili akademsku godinu na drugom univerzitetu.

Link Campus University fakultet u Italiji

Osnovne studije

Osnovne studije traju 3 godine, odnosno 6 semestara. Postoje 2 programa, od kojih svaki nudi dodatne mogućnosti za specijalizaciju:

 • BA in International Business Administration: Financial Management, Marketing and Brand Management, Fashion and Luxury
 • BA in Innovative Technologies for Digital Communication: Innovation and Digital

Program za akademsku 2023/24 godinu

Skinite PDF

Master studije

Master studije traju 2 godine, odnosno 4 semestra. Studenti se mogu odlučiti za jednu od specijalizacija :

 • MA in Technologies and Languages of Communication  – Interaction Design
 • MA in Strategic Studies and Diplomatic Sciences – International Relations and Cyber Diplomacy
 • MA in Business Management – Financial Management, Marketing and Brand Management

Uslovi upisa

Diploma srednje škole (neophodno je da student ima minimum 12 godina prethodnog školovanja) / diploma  osnovnih studija, preporuka profesora, visok nivo engleskog jezika (nije neophodan zvaničan sertifikat o nivou znanja).

Cene i stipendija

Cena školarine za 2023/24 godinu za osnovne i master studije: 12.000 € po godini.
Školarina se plaća pre početka programa ili u dve rate (plaćanje na rate mora biti odobreno od strane Univerziteta).

Dodatni troškovi: regionalna godišnja taksa 140 €, troškovi registracije za internacionalne studente (500 €), knjige, troškovi smeštaja, osiguranje, životni troškovi i lični troškovi studenta, viza, avio-karte i drugi nepomenuti troškovi.

 STIPENDIJA

Fakultet svake godine obezbeđuje određeni, ograničeni broj stipendija za izuzetne studente. Iznos stipendije može biti do 50% na školarinu i odnosi se na prvu godinu studija. Ukoliko student zadrži prosek 27/30, stipendija se može preneti i na sledeću godinu školovanja.

MOGUĆNOST RADA

Non-EU studenti sa važećom studentskom vizom i boravišnom dozvolom imaju pravo zaposlenja do 20 sati nedeljno.

Napomene:

 • Egida je direktan zastupnik fakulteta i upisujemo studente po zvaničnim cenama i uslovima. U slučaju eventualnih grešaka na ovom programu, važeći je samo zvanični cenovnik škole.
 • Besplatno šaljemo aplikacije na fakultet i vodimo studenta kroz proceduru upisa koja je koncipirana u fazama sa tačno određenim rokovima, a neophodno ih je sprovesti pravovremeno i u skladu sa zahtevima fakulteta.
 • Neki fakulteti mogu da zahtevaju takse za obradu aplikacije
 • Egida pomaže studentima u ostvarivanju stipendija kod mnogih univerziteta iz naše ponude partnerskih univerziteta.
 • Besplatno apliciranje za adekvatnu vizu za studente koji se prijavlju preko Egide. Cena vize nije uključena, cenu određuje konzulat države u koju se putuje.
 • Iznos studentskog osiguranja zavisi od države, vrste i trajanja studijskog programa i nivoa pokrivenosti koji se odabere.

Smeštaj i troškovi života

LCU nema sopstvene smeštajne kapacitete, ali studenti mogu koristiti posebnu uslugu fakulteta koja podrazumeva pomoć oko traženja odgovarajućeg tipa smeštaja.

Ukupni troškovi života za studenta u Rimu, kreću se od oko 900€ pa naviše, zavisno od lokacije i tipa smeštaja i ostalih životnih navika.

Link Campus University

Link Campus University, Via del Casale di San Pio V, Rome, Metropolitan City of Rome, Italy

Postavite pitanje

Pošaljite nam pitanje o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja jezika i dobićete odgovor na Vaš upit u najskorije vreme.

Contact
Checkboxes *

Zakažite svoj termin besplatnog savetovanja

Molim Vas da upitnik popunite informacijama o željenoj oblasti školovanja ili usavršavanja i Vašim planovima i željama, za šta koristite polje "Poruka".